سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سومین فستیوال موسیقی «آینه‌دار» به کار خود پایان داد

سومین فستیوال موسیقی نواحی «آینه دار» یکشنبه شب ۲۷ تیر ماه با برگزاری اختتامیه ای با حضور تعدادی از هنرمندان و مسئولان در تالار وحدت به خط پایان رسید.

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مراسم اختتامیه سومین جشنواره نواحی آینه‌دار با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در تالار وحدت برگزار شد.

برنامه با اجرای زنده دو هنرمند حجت الله فتحی و حشمت الله فتحی آغاز شد. این جشنواره با موضوع موسیقی نواحی دامنه‌های زاگرس اجرا شد.
 
در ادامه علی مغازه‌ای دبیر هنری فستیوال عنوان کرد: ما در دو سال گذشته دو فستیوال برگزار کردیم، یکی در شرق و دیگری در جنوب ایران. قابل ذکر است که موسیقی بومی و نواحی چیزی کم از موسیقی سنتی ندارد و هدف ما از این جشنواره این است که بتوانیم موسیقی بومی را به بافت زندگی‌مان وارد کنیم.
 
سپس مریم قرسو دبیر علمی جشنواره، سخنرانی خود را در مورد اختتامیه  این جشنواره آغاز کرد و این گونه بیان کرد که موسیقی باید یک رویداد ارزشمند و علمی باشد. جشنواره آینه‌دار از امسال کتابی را با نام کتاب سال «آینه‌دار» معرفی کرده و قرار است از این به بعد در هر دوره کتابی در مورد فستیوال به چاپ برسد، این کتاب با موضوع سوالات کلی موسیقی نواحی و با مقالاتی در مورد موسیقی نواحی نوشته شده است.

 بعد از صحبت های دبیر علمی سومین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار و اجرای یک قطعه موسیقایی لری نوبت به اهدای لوح تندیس به هنرمندان و گروه های شرکت کننده در فستیوال رسید که در این بخش علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا قربانی، احسان رسول اف رییس فستیوال و مریم قرسو برای اهدای جوایز و لوح تقدیر روی سن حضور پیدا کردند.
 
پروین بهمنی، همت علی رضایی، شگر علی رضایی، عزیز بساق، اسدالله موسوی، فیض الله عارفی، غلامشاه قنبری، ابوالقاسم دهقان، علیمردان عسگری عالم، ابراهیم سلمان پور از جمله هنرمندانی بودند که با دریافت تندیس فستیوال مورد تقدیر گرفتند.
 
علی اکبرشکارچی نوازنده و هنرمند پیشکسوت موسیقی لرستان در بخش دیگری از این مراسم با تقدیر از برگزارکنندگان فستیوال موسیقی نواحی آینه دار بیان کرد: موسیقی محلی و موسیقی سنتی همزاد و هم خانواده یکدیگر هستند و هیچ کدام بدون بهره مندی از یکدیگر نمی توانند به حیات خود ادامه دهند، اما به هرحال تقدیر به گونه ای بود که این دو موسیقی در یک جهت موازی به حیات خود ادامه دهند. موسیقی شهری در عرصه معنویت به حرکت خود ادامه داده و موسیقی محلی نیز با محوریت قرار دادن زندگی و کار به حیات خود ادامه داده است و ما می بینیم که این دو با چنین فضایی می توانند هم جنس یکدیگر باشند. البته در یک برهه تاریخی نسبت به ثبت و ضبط  موسیقی اقوام ایرانی تلاش های بسیار زیادی انجام گرفت اما بعد از مدتی توجه به این موضوع نادیده گرفته شد و عده ای به صورت پنهانی و خودجوش نسبت به ثبت و ضبط این جریان تلاش کردند.
 
این نوازنده پیشکسوت موسیقی لرستان ادامه داد: هیچ چیزی مانند موسیقی نمی تواند روح و روان انسان ها را مهیا کند. موسیقی به قدری ارزشمند است که می تواند عنصر خلاقیت را در دنیای صنعتی امروز فراهم سازد. موسیقی می تواند انسان را سرافراز نگه دارد و در این میان موسیقی نواحی یکی از شاخه های ارزشمندی است که می تواند بیشتر از اینها مورد توجه قرار گیرد. این موسیقی به قدری ارزشمند است که خیلی از هنرمندان این عرصه وقتی می خواهند ساز خود را دست بگیرند وضو می گیرند و سجده می کنند و بدون این آداب دست به ساز نمی زنند. این موسیقی نواحی همان موسیقی است که از آسمان به ما می رسد و خوش به حال کسانی که رابط چنین موسیقی می شوند و کاری می کنند که این نوع موسیقی، موسیقی برای دگرگون سازی و انسان سازی بشریت باشد.
 
شکارچی در بخش دیگری از صحبت های خود با انتقاد از رواج بی رویه موسیقی پاپ در سبد شنیداری مردم تاکید کرد: متاسفانه موسیقی پاپ بیشتر از ظرفیت خود وارد زندگی مردم شده است اما مطمئن باشید این موسیقی هیچ گاه نمی تواند جای سازهای ارزشمند موسیقی نواحی را بگیرد. این سازها سازهای ارزشمندی هستند که همه هنرمندان این عرصه با آنها زندگی می کنند.
 
شکارچی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به وضعیت درجه بندی هنری هنرمندان موسیقی نواحی تصریح کرد: امیدوارم با عنایت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هرچه زودتر نسبت به بهبود اوضاع این هنرمندان و نحوه درجه بندی آنها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام عاجلی صورت پذیرد.
 
احسان رسول اف رییس سومین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار نیز در این مراسم گفت: خدا را شکر که در طول سال فرصت این را داریم که یک بار از دغدغه های زندگی امروزه رها و در ژرفای مهربانی شما غرق شویم. خوشحالم که  سومین دوره فستیوال موسیقی آینه دار که روزی رویایی دست نیافتنی بود امروز به کار خود پایان می دهد. البته باید از استاد محمدرضا درویشی یاد کنم که در دو دوره گذشته بدون عنایت او امکان برگزاری فستیوال وجود نداشت و حضور این هنرمند آغازگر فعالیت آینه دار بود.
 
وی افزود: در اینجا از علی مرادخانی یاد می کنم که امشب در میان ما نیست اما همیشه نسبت به ما لطف و مهربانی داشته است. برای برگزاری این فستیول گروهی جوان هفته ها و ماه ها وقت و انرژی گذاشتند تا این رویداد با بهترین کیفیت برگزار شود و بدون همراهی و عشق این گروه جوان برگزاری این فستیوال امکان پذیر نبود.
 
بعد از صحبت های رسول اف و اجرای یک قطعه جمعی ریتمیک با هنرمندی تعدادی از شرکت کنندگان فستیول در حضور ساسان فاطمی، علی مغازه ای و علی اکبر شکارچی به محمد انصاری، حیدر پرنیان، علی دوست فلاحتی، قدرت الله فتحی، محمد بهداروند، علیرضا شهبازی، سهراب شفیعی، احمد احمدی تندیس سومین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار اهدا شد.
 

انتهای پیام/
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.