سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ترفندستان دریچه؛

از هویت و اطلاعات خود در اینترنت محافظت کنید+ آموزش

مراقب باشید، زمانی که قسمتی از اطلاعات شخصی خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارید شاید هکرها هویت و اطلاعات شما را به سرقت ببرند.

به گزارش دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان ، حتما برای شما هم بارها پیش آمده که اطلاعات شخصی خود را در اینترنت و یا شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته اید، این اشتراک اطلاعات شخصی گاهی می تواند توسط سارقان هک شده و از آن برای جعل هویت شما استفاده شود.


حالا اگر شما هم نگران این هستید که هویت شما در اینترنت جعل شود و یا توسط سارقان اینترنتی مورد هجوم قرار بگیرید. حتما باید از این ۱۰ اطلاعات مهم حفاظت کنید.

 کد ملی خود در اختیار سایت ها و شبکه های اجتماعی نامطمئن قرار ندهید

 کاملا آشکار است که برای هر چیزی اعم از افتتاح حساب بانکی ، حساب های آنلاین ، شروع یک کسب و کار و یا پرداخت مالیات احراز هویت لازم است. 
کدملی نیز یکی از مواردی است که برای احراز هویت فرد مورد استفاده قرار می گیرد. 


هیچ وقت تاریخ و مکان تولدتان را به شبکه های اجتماعی ندهید

تاریخ و مکان تولد هم مانند کد ملی ،معمولا برای احراز هویت تان استفاده می گردد، پس اگر سارق هویت از تاریخ تولد دقیق شما و محل تولدتان آگاهی داشته باشد می تواند با سرقت اطلاعات شما با کمک کد ملی و تاریخ تولدتان،  هویتتان را به سرقت ببرد. 
فراموش نکنید حتی اگر از شبکه های اجتماعی امن و مطمئن هم استفاده می کنید هیچ گاه تاریخ تولد دقیق خود برای عموم به نمایش نگذارید.  



گواهینامه رانندگی یا شماره پاسپورت

گواهینامه رانندگی و یا شماره پاسپورت هر دو می توانند به سارقان برای کشف اطلاعات بیشتر از جمله نام کامل تان ، تاریخ تولد ، ملیت و حتی آدرس کمک کنند.
 پس اگر گواهینامه رانندگی و یا پاسپورت شما دزدیده شود با تغییر عکس پاسپورت شما می توانند به راحتی هویت تان را دزدیده و مورد سوء استفاده قرار دهند و در واقع کنترل قسمتی از زندگی شما را به دست گیرند. 
این در مورد پاسپورت خطرناک تر است زیرا باعث سرقت هویت شما در سطح بین المللی شده و سارق می تواند با نام شما حساب و یک کسب و کار در کشوری دیگر راه اندازی کند و حتی می تواند تحت نام شما سفرهای بین المللی داشته باشد.

شماره حساب خود را تنها در اختیار افراد قابل اعتماد قرار دهید 

هکرها به دنبال پیدا کردن مسیری برای دسترسی به شماره حساب ها ، حساب های بازنشستگی و حساب های پس انداز شما هستند ،حال اگر رمز عبور شما را بدست آورند می توانند مسیر موجودی حساب شما را به حساب دیگری منحرف کنند. 
در این مورد هم توصیه می کنیم شماره حساب خود را تنها در اختیار افراد قابل اعتماد قرار دهید و سعی کنید شماره حساب خود را حفظ کرده تا نیازی نباشد بر روی برگه ای آن را یادداشت کنید.


پسورد تمامی کارت های بانکی شما یکی نباشد

معمولا خیلی از افراد از پسوردهای معمول که به راحتی قابل حدس زدن هستند به عنوان پسورد کارت های بانکی استفاده می کنند. مثلا از رمز های "۱۱۱۱” یا "۱۲۳۴” و یا پسورد "۵۲۸۰” استفاده می کنند که به راحتی قابل حدس زدن هستند و احتمال سرقت از کارت های شما را بیشتر می کنند. 

خیلی از افراد هم از تاریخ تولد ، سالگرد ازدواج و یا سایر اطلاعات شخصی خود به عنوان پسورد استفاده می کنند که این هم به راحتی با دنبال کردن شما در فیسبوک و دیگر شبکه های اجتماعی قابل حدس زدن خواهد بود.
 پس سعی کنید از ترکیبی از اعداد استفاده کنید که به راحتی توسط دیگران قابل شناسایی نباشد. 

همچنین توصیه می کنیم پسورد تمامی کارت های بانکی شما یکی نباشد زیرا اگر یکی از کارت های شما مورد سوء استفاده قرار گیرد ، دیگر کارت های بانکی شما نیز در معرض خطر قرار میگیرد.


حواستان به تاریخ انقضای کارتهای بانکی و کدهای امنیتی آن باشد

هنگامی که در حال خرید آنلاین هستید برای پرداخت ، درگاه بانک از شما رمز دوم کارت بانک و همین طور تاریخ انقضا کارت را درخواست میکند. در ساده ترین احتمال مثلا اگر کارت بانکی شما دزدیده شده باشد و رمز اینترنتی شما نیز ضعیف باشد ، سارق براحتی می تواند با استفاده از کارت شما به صورت آنلاین خرید کند.
احتمال دیگری که در چندین سال خیلی دامنگیر مردم بوده است ، ترمینال ها و یا همان درگاه های آلوده است. یعنی زمانی که به مرحله پرداخت میرسید به جای درگاه اصلی بانک ، هکر یک درگاه جعلی و دقیقا شبیه همان درگاه برای شما نمایش میدهد و شما اطلاعات کارت خود را در آنجا وارد میکنید. 
می توان گفت شما در این حالت خودتان اطلاعات حسابتان را در اختیار سارق قرار داده اید. پس دقت کنید در هنگام استفاده از درگاه ها حتما فراموش نکنید درگاه های بانک از https یا همان مسیر امن استفاده میکنند. همچنین آدرس کامل درگاه بانک را چک کنید.

این نکته را هم فراموش نکنید، تمامی بانک ها در صفحه پرداخت خود ، آدرس اینترنتی یا همون url قابل اعتماد درگاه خود را ذکر کرده اند. اگر url ای که در آدرس اینترنتی مرورگر خود مشاهده می کنید آدرس عجیبی است و یا شامل https نیز نمی باشد حتما دکمه انصراف را زده و پرداخت خود را از طریق دیگری انجام دهید.


آدرس فیزیکی خود را در سایت و اجتماع های غیر معتبر ثبت نکنید!

آدرس شما و آدرس پست الکترونیک تان می توانند هر دو برای کلاه برداری و کسب اطلاعات بیشتر از شما مورد استفاده قرار بگیرند. بنابراین به هیچ وجه آدرس فیزیکی خود را در سایت و اجتماع های غیر معتبر ثبت نکنید. همچنین آدرس ایمیل شما که ممکن است از طریق آن در وب سایت ها و یا شبکه های اجتماعی زیادی ثبت نام کرده باشید به راحتی در دسترس است و افراد سودجو می توانند با داشتن تاریخ تولد شما ، پسوردتان را عوض کنند و به راحتی به ایمیل شما دسترسی داشته باشند. 
پس توصیه میکنیم از ایمیلی که برای ثبت نام در موسسات مالی ، بانک و مراکز مهم استفاده می کنید در شبکه های اجتماعی و دیگر سایت ها استفاده نکنید. 

از نام های مستعار استفاده کنید

خیلی از افراد برای افتتاح حساب در سایت ها و یا شبکه های اجتماعی از نام کامل خود استفاده میکنند، که باز این مورد هم برای سارقان ارزشمند است چون با دانستن نام کامل شما ، می توانند حساب و اکانت ساختگی با نام شما باز کنند از این رو توصیه میکنیم سعی کنید تنها از اسم کوچک خود در وب سایت ها و شبکه های اجتماعی استفاده کرده و یا نام مستعار را جایگزین کنید.

مراقب عضویت ها و یا نام شرکت محل کارتان باشید

شما ممکن است در کلوب ها و یا باشگاه های ورزشی عضو بوده باشید. از این رو خیلی پیش آمده که اطلاعات شخصی خود را در جمع افراد در باشگاه های ورزشی و یا گروه های اینترنتی و یا افرادی که فکر میکنیم به ما تعلق دارند بروز دهیم. 
بهترین راهکار این است که بدانیم دقیقا با چه کسانی در حال صحبت هستیم. همچنین اگر فردی خود را نماینده بانک یا شرکت و یا سازمان خاصی معرفی کرد ، اطلاعات خود را در اختیار او قرار ندهیم و با مراجعه به شعبه محلی شرکت ، سازمان و یا بانک مورد نظر ، اطلاعات مورد درخواست را در اختیارشان قرار دهیم.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۰۲ ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
مرسی.لطفا از این ترفندا بیشتر بزارید