سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سفر اوباما به دالاس برای همدردی با خانواده‌های قربانیان حادثه تیراندازی به نیروهای پلیس

اوباما و بوش امروز برای گرامیداشت خاطره قربانیان تیراندازی به نیروهای پلیس، در دالاس سخنرانی می‌کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از نیویورک تایمز؛ اوباما در آخرین تلاش خود برای کم کردن فاصله میان سفیدپوستان و سیاه پوستان آمریکا، برای شرکت در مراسم خاکسپاری پنج پلیس سفید پوستی که به دست یک کهنه سرباز سیاه پوست ارتش کشته شده بودند روز سه شنبه عازم دالاس می شود.

اوباما بیشترین ساعات روز دوشنبه را به آماده کردن متن سخنرانی خود پرداخت؛ به این امید که سخنانش نه تنها تسلی بخش خانواده های قربانیان باشد، بلکه نگرانی ملت آمریکا را نسبت به افزایش اختلافات نژادی به دنبال کشتار دالاس و کشته شدن چند سیاه پوست به دست پلیس در لوییزیانا و مینه سوتا مرتفع کند.

اوباما در طی این آماده سازی نا امید به نظر می رسید، چرا که پیش از این در سخنرانی های مشابهی نهایت تلاش خود را به کار برده بود بدون اینکه سخنانش تاثیرگذار واقع شود و یا گوش شنوایی برای آنها باشد. این یازدهمین مورد کشتار جمعی در یک شهر و دومین کشتار متعصبانه در ماه اخیر در طول دوران ریاست جمهوری اوباماست.

جاش ارنست — سخنگوی رسانه ای کاخ سفید — روز دوشنبه اظهار داشت: رییس جمهور اوباما بر این امر واقف است که نه تنها مردم دالاس بلکه ملت آمریکا سوگوار و نگران خشونتهای رخ داده در کشور طی یک هفته گذشته هستند.

وقوع این حادثه در دالاس به مراتب سنگین تر است چرا که دولت آمریکا در دالاس دست به اقداماتی در جهت بهبود روابط نژادی و همچنین ارتباط مردم با پلیس زده بود.

دیوید او براون- رییس پلیس دالاس- به دنبال اظهارات صادقانه اش پس از وقوع این تراژدی توجه بسیاری را به خود جلب کرد.

 براون که خود سیاه پوست است روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری اظهار داشت وی به اصلاحات پایبند است و گفت: پیام من به معترضان به نحوه عملکرد پلیس ساده و روشن است؛ از آنها می خواهم مشکلات را دوچندان نکنند و دست از این اعتراضات بردارند تا ما آرامش را به زندگی آنها بازگردانیم.

جرج دبلیو بوش-رییس جمهور سابق آمریکا- در اقدامی نادر پس از پایان دوره ریاست جمهوریش، در مراسم روز سه شنبه سخنانی ایراد خواهد کرد. جرج بوش هم در زمان ریاستش با مسایل ناشی از اختلافات نژادی دست به گریبان بود.

بوش نسبت به بسیاری از جمهوری خواهان طی چند دهه گذشته تاکید بیشتری بر «محافظه‌کاری احساسی» داشته و سعی در ایجاد ترکیبی از اعضای آمریکایی-آفریقایی در حزب جمهوری خواه داشته که البته با شکست مواجه شد. وی در سال 2004 یازده درصد از آرای سیاه پوستان را به دست آورد یعنی رقمی تقریبا مشابه با نامزدهای جمهوری خواه دیگر که رقیب اوباما نبوده اند.

بوش اولین و دومین وزیر خارجه سیاه پوست آمریکا را منصوب کرد و با اجرای برنامه آموزشی "هیچ کودکی نباید جا بماند" به دانش آموزان اقلیت کمک نمود.

وی برخلاف اوباما، در دوران ریاستش با حوادث افراطی مواجه نشد اما به دلیل واکنش دیرهنگام نسبت به وقوع توفان کاترینا در نیواورلئان - که بیشترین جمعیت آن را آفریقایی-آمریکایی ها- تشکیل می دهند انتقادات شدیدی را متحمل شد. وی در خاطرات خود نوشته متهم شدن به نادیده گرفتن قربانیان سیاه پوست، بدترین لحظه ریاست جمهوریش بوده است.

 اینک بوش به کمک مردم شهر خود می رود.

اوباما در سخنانش ضمن تاکید بر بهبود روابط نژادی از دهه 60 میلادی تا کنون، خواستار درک بیشتر تمامی طرفها خواهد شد.

اوباما روز شنبه در یک کنفرانس خبری در ورشو اظهار داشت: اینکه ادعا کنیم به شرایط دهه 60 برگشته ایم ادعایی بی منطق است. چرا که این روزها ما شاهد شورش و یا برهم زدن تجمعات آرام مردم به وسیله پلیس نیستیم.

با این وجود، اوباما معتقد است نگرانیها در خصوص عملکرد پلیس افزایش یافته است. علت آن نی تا حدودی انتشار ویدئوهای پلیس در رسانه های اجتماعی است که به رغم کاهش رفتارهای نادرست پلیس، میزان نگرانی مردم را بالا برده است.

اوباما گفت: و این حقیقت که ما به آن وقوف داریم ممکن است نگرانیهایی را ایجاد کند اما شنیده اید که می گویند نور خورشید بهترین داروی ضدعفونی است.

اوباما که سفر به دالاس را به لوییزیانا و مینه سوتا ترجیح داد با انتقاداتی از سوی رهبران حقوق مدنی روبرو شد. همچنین برخی افسران پلیس از اوباما به دلیل ملامت عملکرد پلیس و تشدید تنش های نژادی انتقاد کرده اند.

ویلیام جی جانسون-مدیر اجرایی انجمن ملی سازمانهای پلیس آمریکا-روز یکشنبه گفت: اوباما و دولتش از ما پشتیبانی نمی کنند و این کار ما را پرخطرتر می کند.

روز دوشنبه جانسون طی جلسه ای در کاخ سفید با اوباما و معاونش بایدن به بررسی راههایی برای ایجاد اعتماد میان پلیس و مردم پرداخت.

اوباما در همه سخنانش در خصوص عملکرد پلیس و نژادپرستی سعی داشته توازن را برقرار کند یعنی ضمن اذعان به وجود تعصبات نژادی در بدنه پلیس، همه افسران پلیس را به داشتن چنین تعصباتی متهم نمی کند.

پیش از قتل افسران پلیس در دالاس اوباما گفته بود: وقتی می گوییم زندگی و جان سیاه پوستان اهمیت دارد، این بدان معنی نیست که حفظ جان دیگران مهم نیست؛ اما در حال حاضر سیاه پوستان نسبت به این حوادث آسیب پذیرترند.


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.