سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

موقع افشای فیش حقوقی یا استعفا بده یا بمیر!

افشای فیش حقوقی مدیران بالا رتبه دولتی حالا تبدیل به یک بحران واقعی برای بعضی از نهادها شده است. آنهایی که به مدیران شان حقوق های نامتعارف (واقعا نامتعارف) می دادند و بعد دم از نداشتن نقدینگی می زدند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، افشای فیش حقوقی مدیران بالا رتبه دولتی حالا تبدیل به یک بحران واقعی برای بعضی از نهادها شده است. آنهایی که به مدیران شان حقوق های نامتعارف (واقعا نامتعارف) می دادند و بعد دم از نداشتن نقدینگی می زدند. در ادامه با چند مثال روز یا حتی قدیمی دنیای مدیران آشنا می شویم. اینکه خارجی ها در مواجهه با چنین مسائلی چگونه رفتار می کنند حتما برای ما جالب خواهد بود.

استعفا در بی بی سی

شاید یکی از مهم ترین رسوایی های پرداخت های هنگفت به مدیران در خبرگزاری معروف انگلیس یعنی BBC رخ داده باشد. بر اساس گزارش اداره حسابرسی مالی انگلیس (NAO) از سال 2005 تا سال 2013 میلادی 60 میلیون پوند به 401 مدیر ارشد BBC پرداخت شده بود. تونی هال، مدیر «بی بی سی» در آن زمان گفته بود پرداخت های طلایی به کادر مدیریتی «بی بی سی» موجب ایجاد فاصله فاحشی بین کارکنان و مدیران این رسانه شده است.

بعد از افشای این موضوع، لوسی آدامز مدیر منابع انسانی «بی بی سی» به علت پرداخت چنین دستمزدهایی از سمت خود کناره گیری کرد آن هم در حالی که سالانه 320 هزار پوند از این رسانه دریافت می کرد. در آن زمان مشخص شد مارک تامپسون مدیر داخلی «بی بی سی» که به تازگی استعفا داده بود، سالانه 670 هزار پوند دریافت می کرده است.

آن سوی مرزها به فساد مالی چطور واکنش نشان می دهند؟


خودکشی آقای رییس جمهور

چند سال پیش رییس جمهور سابق کره جنوبی با پریدن از یک پرتگاه در نزدیکی خانه روستایی خود در جنوب این کشور به زندگی خود پایان داد. به گفته مفامات و کارشناسان، دلیل خودکشی رییس جمهور سابق کره جنوبی، رسوایی های مالی او بوده است چرا که رو مو هیون، رییس جمهور سابق کره جنوبی در اوج انتقادها درباره فساد مالی چند میلیون دلاری خودکشی کرد.

وکیل رییس جمهور سابق کره جنوبی در آن زمان گفت: «رو مو هیون 62 ساله در زمان پیاده روی در روستای بونگها تصمیم گرفت که خود را از کوه به پایین پرتاب کند.» جالب اینجاست که رییس جمهور سابق کره جنوبی در نوشته ای که از خود به خاطر خودکشی بر جای گذاشت، گفت که زندگی برایش سخت شده و احساس می کند باعث آزار مردم شده است.

رو مو هیون در زمان بازجویی گفته بود که مقامات کارخانه «پارک یئون چا»، تولید کننده کفش، به همسرش یک میلیون دلار پول داده بودند اما او گفته بود که این مبلغ رشوه نبوده است. رییس جمهور سابق کره جنوبی همچنین تصریح کرده بود که از اینکه این کارخانه پنج میلیون دلار به یکی از وابستگانش داده، باخبر بوده اما فکر می کرده این پول در امور سرمایه گذاری صرف خواهد شد.

فرار وزیر

در انتخابات پارلمانی سوئد در سال 2006 ائتلافی از احزاب دست راستی با به دست آوردن 178 کرسی نمایندگی، اکثریت کرسی های مجلس را نصیب خود کرد و دولت تشکیل داد. چندی بعد نخست وزیر به تدریج وزرای کابینه اش را معرفی کرد و خانم «ماریا بورلیوس» به عنوان وزیر بازرگانی انتخاب شد. 

روز بعد دختری به یکی از روزنامه ها اطلاع داد این خانم چند سال پیش او را به مدت یک ماه برای نگهداری از بچه اش استخدام کرده بود بدون اینکه موضوع را به اداره مالیات گزارش داده باد. در سوئد هر گاه کسی فردی را به کاری بگمارد باید این موضوع را به اطلاع اداره مالیات برساند و به عنوان کارفرما مالیات و هزینه بیمه آن فرد را بپردازد. هر کس کار می کند باید در زمان انجام کار بیمه باشد تا اگر اتفاقی حین کار بیفتد، بیمه بتواند نیازهای آن فرد را پوشش دهد، کاری که خانم بورلیوس از آن سر باز زده بود.

وقتی این مسئله فاش شد، او از طریق تلویزیون از مردم سوئد پوزش خواست و گفت در زمان انجام این کار خلاف که سال ها پیش اتفاق افتاده بود، وضع مالی خانواده ها آنها چندان خوب نبوده است.

روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان سوئدی دست به کار شدند و پرونده مالی خانم وزیر را طی سال های پیش از این مورد بررسی قرار دادند. همه شهروندان در سوئد می توانند اطلاعات مالی عمومی دیگر افراد جامعه را مطالعه کنند! برای این کار کافی است به سالن کامپیوتر اداره مالیات مراجعه کنند و با وارد کردن نام یا شماره شخصی افراد در رایانه ها، اطلاعات مربوط به درآمد افراد، اشتغال آنها و مقدار مالیات پرداختی توسط هر فرد را به دست آورند.

پس از برملا شدن کار خلاف این خانم وزیر، شهروندی به نام ماگنوس فورا در وبلاگ خود نشان داد که این خانم دروغ می گوید و درآمد آنها در سالی که آن دختر خانم را به کار گرفته است، بالای یک میلیون کرون یعنی خیلی بیشتر از درآمد متوسط شهروندان سوئدی بوده است. دو روز بعد نخست وزیر سوئد اعلام کرد خانم بورلیوس از کار خود کناره گیری کرده است. بورلیوس نه تنها از کار وزارت کنار گذاشته شد بلکه بنا بر گزارش روزنامه ها «خانم بورلیوس از سوئد فرار کرد.» ظاهرا او خانه و زندگی اش را در مدت کوتاهی فروخت و به انگلیس کوچ کرد تا چشمش به چشم مردمی که به آنها دروغ گفته بود، نیفتد.


جنجال در اتحادیه کشاورزان ایرلند

ادی داونی، رییس اتحادیه کشاورزان ایرلندی (IFA) چندی پیش به خاطر مسائل مالی و حقوق های جنجالی این سازمان از سوی مردم مورد فشار قرار گرفت تا در این باره توضیحاتی بدهد. یک هفته پس از استعفای پت اسمیت، دبیر کل سابق این سازمان، مشخص شد که او در سال 2014 در مجموع 445 هزار یورو و در سال 2013، 535 هزار یورو حقوق دریافت کرده است؛ حقوقی که مسئول پرداخت آن رییس اتحادیه است.

 ادی داونی که در سال 2014 به عنوان ریاست این سازمان انتخاب شد، جایگاهش به خاطر این مسائل زیر سوال رفت. چند هفته پس از رسانه ای شدن این موضوع، آقای داونی گفت که کمیته ای تشکیل داده تا از این پس حقوق دهی این سازمان را مدیریت و بررسی کند و همچنین اعلام کرد که میزان حقوق دبیر کل از این به بعد به صورت عمومی اعلام می شد.


قهر در ارتش انگلیس

با این همه بحث حقوق بالا در همه دنیا موافقان و مخالفان خاص خودش را دارد. بعضی ها درباره طرح محدودسازی دستمزد مدیران می گویند: «این طرح باعث خروج مدیران متخصص از بدنه مدیریت کشور می شود و این به ضرر بخش دولتی است.» آنها اعتقاد دارند محدود کردن حقوق و مزایا یا باعث فرار مغزها می شود یا باعث کوچ مدیران کاربلد به بخش خصوصی. جالب اینکه همین دو ماه پیش بود که از انگلیس خبر رسید 15 خلبان برجسته هلیکوپترهای ارتش این کشور به دلیلی مشابه از کارشان استعفا داده اند. ظاهرا وزیر دفاع جدید انگلیس تقاضای بازگشت هزاران پوند از پول هایی را داده بود که این خلبانان در طول سال گذشته دریافت کرده بودند. 

وزارت دفاع انگلیس اعتقاد دارد آنها بیش از استحقاق شان دریافتی داشته اند. موج استعفاها زمانی شروع شد که وزیر دفاع اخطار داد که 200 خلبان باید چیزی نزدیک به 900 هزار پوند به خزانه عمومی برگردانند. این در حالی است که یک چهارم این دویست نفر هم اکنون بازنشسته شده اند.

وزارت دفاع اعتقاد دارد دریافتی بعضی از متخصصان هوایی ارتش این کشور ناعادلانه است. از آن سو خلبانان ارتش این کشور هم اعتقاد دارند که سختی این کار و پیچیدگی هواپیماهای جدید دلیل روشنی برای دریافت حقوق های بالاست. آنها می گویند با اقدامات آقای وزیر، اعتمادشان را به سیستم از دست داده اند.
منبع: هفته نامه تماشاگران امروز
انهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.