به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، از زاهدان؛ نبیبخش داودی در جلسه بررسی مشکلات نخلکاران شهرستان ایرانشهر اظهار داشت: وجود دلالان در این بخش یکی از مشکلات نخلکاران است که باید تلاش کنیم با راهاندازی تعاونیها و صنایع بستهبندی دست دلالان را کوتاه کنیم.
فرماندار ایرانشهر گفت: خرما علاوه بر این که از لحاظ تغذیه پراهمیت است به عنوان یک محصول عمده صادرات غیرنفتی است و توسعه و ترویج صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما باعث ایجاد ارزش افزوده شده و به اشتغالزایی کمک و میتواند صادرات این محصول را بهبود ببخشد.
داودی گفت: متأسفانه همهساله خرمای شهرستان ایرانشهر با قیمت پائین توسط واسطهها خریداری و به نام دیگر نقاط بستهبندی و روانه بازار مصرف میشود و این مسئله یکی از دغدغههای نخلکاران این شهرستان است.
وی افزود: این شهرستان با داشتن 9 هزار هکتار نخلستان به عنوان قطب تولید خرما در سیستان وبلوچستان مطرح است و سالانه بیش از 50 هزار تن خرما توسط مردم منطقه تولید و روانه بازار مصرف میشود.
داودی با اشاره به اینکه ظرفیت سردخانههای ایرانشهر 12 هزار تن است تصریح کرد: عدم وجود یک بازار مشخص برای فروش محصول خرما از عمده مشکلات نخلکاران است که باید در این خصوص ظرفیتها شهرستان بکارگیری شود.
فرماندار ایرانشهر عنوان کرد: احداث و راه اندازی کارخانههای بستهبندی، نگهداری و فرآوری خرما مطابق با استانداردهای بینالمللی و بازاریابی مطلوب نقش مهمی در بهبود اقتصاد کشاورزان و مهمتر از همه صادرات فلهای خرما دارد.
وی افزود: نبود سردخانه کافی و صنایع بستهبندی موجب شده است تا دلالان آنگونه که صلاح میدانند بر این محصول تعیین قیمت کنند و این امر موجب خسارات فراوان به نخلکاران شده است.
فرماندار ایرانشهر با اشاره به لزوم آموزشهای لازم در فرآیند برداشت و بستهبندی از سوی جهادکشاورزی گفت: 80درصد خرمای تولیدی در ایرانشهر ارقام ربی و مضافتی است که از بازاریابی خوبی برخوردار است.
وی تصریح کرد: باید برداشت خرما از سنتی به صنعتی تبدیل و با بستهبندی مناسب وارد بازار مصرف شود و این امر میتواند بر فرآیند فروش و درآمد بیشتر موثر واقع شود.
انتهای پیام/پ