سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یو‌اس‌اِی تودِی: حادثه تیراندازی دالاس، تازه‌ترین کابوس آمریکایی است

یو‌اس‌اِی تودِی در مطلبی به بررسی معضل حوادث مرگبار تیراندازی در آمریکا پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، وب‌سایت "یو‌اس‌اِی تودِی" در مطلبی نوشت: نفرت، اسلحه تک تیرانداز و قتل عام افراد بی‌گناه، برای کشوری مانند آمریکا که هم اکنون از تلاقی نژاد، خشونت و شبکه‌های اجتماعی رنج می‌برد، یک کابوس به شمار می‌آید.

در این مطلب آمده است: بین "میکا خاویر جانسون" -- که متهم به قتل رساندن 5 افسر پلیس در حادثه تیراندازی روز پنجشنبه در دالاس است و "چارلز ویتمن" که در سال 1966 از بالای یک برج به دانشگاه تگزاس در شهر آستین تیراندازی کرد و همچنین "لی هاروی اسوالد" که سه سال پیش از آن جان اف. کندی رئیس جمهور وقت آمریکا را به قتل رساند، تفاوت‌هایی وجود دارد.

انگیزه‌های ویتمن و اسوالد تا امروز روشن نشده است. اما نمی‌توان انتظار داشت فردی ویدیوی ضبط شده به وسیله تلفن همراه را که در آن یک سیاه پوست اهل مینه‌سوتا به ضرب گلوله یک افسر پلیس سفیدپوست به قتل می‌رسد و یا فرد سیاه‌پوست دیگری که به وسیله 2 افسر پلیس سفیدپوست روی زمین به قتل می‌رسد، ببیند و به فکر انتقام نیفتد. به خصوص هنگامی که تقریبا تمامی پلیس‌های سفیدپوست که دست به قتل سیاه‌پوست‌ها می‌زنند، در دادگاه‌ها تبرئه می‌شوند.

"دیوید براون" – رئیس پلیس دالاس گفت: "پیش از آنکه فرد مهاجم حادثه تیراندازی دالاس با بمبی رباتیک کشته شود، صریحا اعلام کرده بود از مسئله نژادپرستی و تیراندازی‌های اخیر به سیاه‌پوست‌ها ناراحت است و گفت می‌خواهم سفیدپوست‌ها را بکشم، به خصوص افسرهای پلیس سفید پوست را."

در بسیاری موارد، انگیزه مهاجمانی که به قتل عام دست می‌زنند نامعلوم و یا پیچیده است. "گری لورگن" -- نویسنده کتاب "تک تیرانداز در برج" – به شرح چگونگی کشتار 16 نفر در نخستین روز اوت 50 سال پیش پرداخته است. ویتمن یک تک تیرانداز نیروی دریایی آمریکا بود. وی مقداری مهمات جمع آوری کرد و مادر و همسرش را کشت. سپس به یک برج 28 طبقه رفت و 14 نفر دیگر را به قتل رساند. 11 نفر آن‌ها از فاصله بسیار دور هدف قرار گرفتند. همچنین 30 نفر دیگر زخمی شدند.

لورگن در سال‌های گذشته درباره انگیزه افرادی مانند ویتمن تحقیق کرده است. وی در اینباره گفت: "من در پرونده‌هایی مانند این بارها شنیده ام مهاجم ناراحتی روانی دارد. اما کمتر مفهوم اصلی آن را شنیده ام. آیا ویتمن دچار افسردگی بود؟ بله! آیا می‌دانست دست به چه عملی می‌زند؟ باز هم بله." در انتها، لورگن معتقد است ویتمن مردی به شدت خبیث بود و میل به کشتن داشت که به هر دلیلی، نتوانست در برابر این میل مقاومت کند.

برای توضیح حوادثی مانند تیراندازی دالاس که در چند سال گذشته به وقوع پیوسته اند می‌توان مسائلی مانند نژادپرستی، ایدئولوژی، دیوانگی و یا معضل اسلحه در آمریکا را بیان کرد. اما این موضوع نیز باید در نظرگرفته شود که خود آمریکایی‌ها دست به اقداماتی می‌زنند که گروه‌های تروریستی مانند القاعده و داعش در صدد انجام آن‌ها هستند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.