سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واشینگتن پست: یمنی ها به شدت از آمریکا متنفرند+عکس

واشینگتن پست نوشت با دیدن تابلوهای تبلیغاتی شهر صنعا در یمن می توان به تنفر مردم این کشور از آمریکایی ها پی برد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه واشینگتن پست نوشت : در زمان رانندگی در صنعا پایتخت جنگ زده یمن به وضوح می توان تنفر از آمریکایی ها را بر روی تابلوهای تبلیغاتی بزرگی که همه جا بر روی دیوارها نصب شده اند، مشاهده کرد.

این روزنامه آمریکایی افزود : روی یکی از این تابلوهای تبلیغاتی نوشته شده است :« آمریکایی ها مردم یمن را می کشند. آنها از خون ما تغذیه می کنند.»

بر روی یک تابلوی تبلیغاتی دیگر نوشته شده است :« کالاهای آمریکایی و اسرائیلی را تحریم کنید.»

شاید در هیچ شهر دیگری در یمن نتوان تنفر از آمریکا را با این وسعت مشاهده کرد.

صنعا و بیشتر قسمت های یمن تحت کنترل انصارالله قرار دارد.انصارالله از خلا سیاسی و امنیتی که به سبب انقلاب سال 2011  به عنوان بخشی از بهار عربی در یمن بوجود آمد استفاده کردند. انقلاب یمن موجب سرنگونی علی عبد الله صالح دیکتاتوری شد که مدتی مدید بر یمن حکومت می کرد. انصارالله  تا پاییز 2014 قسمت های جنوبی یمن را پاکسازی و صنعا را به تصرف در آورده بودند. انصارالله  عبد ربه منصور هادی  جانشین صالح را که فردی مورد حمایت آمریکا و غرب است سال گذشته وادار به استعفاء کردند. اندکی بعد ، شعارهای ضد آمریکایی سراسر شهر صنعا را فرا گرفت.

در یک سطح ، این خشم ، شکل گسترش یافته ای از عقاید انصارالله است.بر روی پرچم های انصارالله  شعارهایی مانند :« الله اکبر ، مرگ بر آمریکا ، مرگ بر اسرائیل ، لعنت بر یهودیان ، اسلام پیروز است » را می توان دید.

در سطحی دیگر ، شعارها مربوط به دخالت آمریکا در جنگ داخلی یمن است. واشینگتن به طور فعالانه به حمایت از ائتلاف تحت رهبری عربستان پرداخته که در پی احیای قدرت هادی است. بر اساس اعلام گروههای مدافع حقوق بشر، حملات هوایی نیروهای ائتلاف که تا حد زیادی با استفاده از بمب های ساخته شده در آمریکا و انگلیس صورت می گیرد ، موجب کشته یا زخمی شدن هزاران غیرنظامی شده است.

برخی از تابلوها در یمن ، گویای بی اعتمادی گسترده به غرب و علل این بی اعتمادی هستند. مانند بخش های دیگر جهان عرب، این ظن در یمن وجود دارد که واشینگتن به سبب نفت و سایر منابع طبیعی منطقه وارد جنگ شده است.

بر روی یکی از تابلوهای تبلیغاتی نوشته شده است :« شرکت های آمریکایی برای سرقت ثروت و تحقیر مردم یک کشور ، وارد آن کشور می شوند.»

این نگرش ، نشانه دیگری در این باره است تا چه اندازه اهداف آمریکا در مبارزه با تروریسم در یمن ، در دوران پس از انقلاب های عربی تضعیف شده است. سالها، دولت آمریکا با صالح برای مبارزه با شاخه القاعده در یمن همکاری کرد. آمریکا به طور گسترده ای این گروه را کشنده ترین شبکه تروریستی می داند. این گروه موسوم به « القاعده در شبه جزیره عربستان » ، در چند سال گذشته حملاتی انجام داده یا  برای به حمله به خاک آمریکا و اروپا تلاش کرده است.

بازگرداندن توانایی مبارزه موثر با جاه طلبی های القاعده در شبه جزیره عربستان ، شاید دلیل اصلی حمایت دولت اوباما از مداخله تحت رهبری عربستان در جنگ داخلی یمن باشد.

جای تعجب نیست که خلاقانه ترین انتقادات از آمریکا را می توان بر روی دیوار سفارت عربستان در صنعا که اکنون تعطیل است مشاهده کرد. هر وجب از دیوارهای بیرونی سفارت عربستان در ریاض با دیوار نوشته های ضد آمریکایی و ضد غربی پوشیده شده است.






انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.