به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، از
قزوین ؛ شاید برخی ها قزوین را فقط به باقلوا و قیمه نثارش می شناسند اما کسانی که طعم حلیم آن را چشیده اند لذت این آش خوش طعم را هیچگاه فراموش نمی کنند.
بگفته ی گلناری مسول اتحادیه کباب و آشپزان استان ، در حال حاضر 13 حلیم پزی در قزوین مشغول به فعالیت اند .
* حلیم عبید زاکان
دم غروب و ساعتی مانده به لحظه افطار به یکی از حلیم پزی های معروف در محله قدیمی عبید زاکان قزوین سری زدم.
دیگ های روی آتش وعطر خوش بلغور و دارچین خبر از یک غذای آش خوشمزه میدهند
مردم برای خرید این آش سنتی قزوین صف کشیده اند ، یکی از بانوانی که یک ربعی در صف ایستاده می گوید: در ماه رمضان حتمن چندین وعده حلیم برای افطار تهیه می کند.
یکی دیگر از مشتریان گفت: حلیم همیشه طرفدار دارد ولی در ماه رمضان بیشتر .
به گفته ی یکی از مشتری هایی که در صف طولانی این حلیم پزی ایستاده : طعم و کیفیت آش حلیم عبید زاکان در هیج جای قزوین نیست .
* شهرت و آوازه حلیم قزوین فرا استانی است .
یکی از مشتریانی که از تهران آمده می گوید : آش حلیم قزوین زبانزد است و در استان تهران به نام آش قزوین به فروش می رسد و مردم برای خرید این آش در صف های طولانی می ایستند.
خانمی هم از چهارباغ کرج آمده می گوید: هر سال 3 تا 4 خانواده برای خرید این آش خوشمزه، خوش عطروبا کیفیت به قزوین می آییم .
*حلیم و صبور
جالب است بدانید حلیم به معنی صبور است و چون پختن آن به صبر و حوصله ی زیاد نیاز دارد به آن حلیم می گویند.
محمد قدیم آبادی ها که 35 سال عمر خود را در این حرفه گذرانده است می گوید : برای پختن حلیم 36 ساعت زمان لازم است و به خاطر همین طعم و کیفیت حلیم های بیرون بالاتر ازحلیم های خانگی است.
این حلیم پز زبده قزوینی مواد اولیه این آش لذیذ و پرکالری را گندم، جو، گوشت ، آرد و روغن بیان کرد و درباره طرز تهیه حلیم گفت:ابتدا گندم های پاک شده را از شب قبل خیس داده و در یک قابلمه جدا گانه میپزم بعد گوشت را خرد شده را با پیازبه همراه کمی آب و نمک میپزم و پس از پخت، می کوبم تا ریش ریش شود.
قدیم آبادی ها می گوید: چون بلغور گندم در حال جوش سنگین است، مدام ته نشین می شود به همین خاطرهرچند دقیقه یکبار حلیم راهم میزنم تا « ته» نگیرد.
علی کاظمی که به مدت 17 سال در این حلیم پزی پا به پای آقای قدیم آبادی ها مشغول به کار است و لعاب گیری و گوشت ریختن را از استادش به خوبی یاد گرفته می گوید: پس از گذشت 24 ساعت گوشت ریش ریش شده را داخل بلغور صاف شده ریخته و زیر شعله را متوسط می کنم و تا جا افتادن مدام با قاشق چوبی هم می زنم.
محمد الموتیان هم یکی دیگر از حلیم پزان شهر قزوین میگوید: نزدیک به 12 سال است که در این حرفه فعالیت می کند وراز و رمز شهرت ، عطرو کیفیت حلیم پزی را لطف و عنایت خداوند و همچنین برکت حضور مردم می داند.
این آشپز ماهرنمک، دارچین، شکر و کره آب شده را از همراهان حلیم نام برد و گفت: این چاشنی ها طعم و بوی خوشی به حلیم میدهند و اکثر مردم قزوین حلیم را با نمک میخورند.
به گفته الموتیان هم زدن به موقع بلغور گندم، تازه وگرم بودن گوشت وهمچنین کوبیدن گوشت باعث کش آمدن و کیفیت هرچه بهتر حلیم می شود.
این سرآشپز نکته جالبی هم برای گرم کردن مجدد حلیم گفت: باید در5 دقیقه به قدری حلیم را هم زد که به جوش و قل قل بیفتد نه اینکه فقط داغ شود اگر اینگونه نباشد دوباره به حالت اول بر می گردد.
*فواید وارزش تغذیه ای حلیم برای روزه داران
پوران اسعدی پور کارشناس تغذیه، حلیم را به عنوان منبع عالی پروتئین و یک غذای مناسب در ماه مبارک رمضان می داند.
اسعدی پور گفت: حلیم ازغذاهای دیر هضم است به همین علت مصرف آن در سحر موجب میشود روزه دار تا مدتها احساس گرسنگی نکند.
_حلیم سرشار از آهن و فیبر
بگفته این کارشناس تغذیه حلیم به علت داشتن گندم و گوشت، سرشار از آهن است و برای زنان، دختران جوان و افرادی که در معرض کمخونی هستند، توصیه میشود.
او می گوید:فیبر موجود در گندم سبوسدار با کاهش کلسترول،فشارخون ولخته شدن خون ارتباط دارد و باعث سلامت قلب و کاهش بیماریهای قلبی میشود.
* لذت خوردن حلیم قزوین را از دست ندهید
حلیم یک غذای سالم و بسیار مقوی است ، کسانی که به قزوین سفر می کنند و یا سفر کرده اند و گذرشان به حلیم پزی نیفتاده ، برای یکبارهم که شده طعم و مزه خوش حلیم قزوین را تجربه کنند زیرا این غذای پرطرفدار و مقوی منحصر به ماه خاصی نیست واین غذای خوشمزه رامی توانید درهر روز از سال تهیه کنید.
انتهای پیام/