سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فرازو نشیب بورس طی هفته جاری

کارشناس بورس گفت: بازار سرمایه در طی هفته جاری دارای نوساناتی در مسیر مثبت بود، به طوری که شاخص کل بازار بورس در ابتدای هفته در سطح 73 هزار واحدی قرار داشته و در روز سه شنبه به بالاترین میزان خود در هفته جاری، یعنی سطح 74 هزار واحد رسید.

مهدی فرازمند در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در آخرین روز کاری هفته با توجه به شدت گرفتن عرضه‌ها در نمادهای مختلف بازار، به کانال 73هزار واحد بازگشت؛ که از دلایل عمده آن می توان به میزان زیاد فروش‌های هیجانی در هفته های قبل که موجب جذاب شدن قیمت بسیاری از سهم‌ها شده و نیز خبر کاهش نرخ سپرده‌های بانکی به میزان 15 درصد سالانه، اشاره کرد.
 
وی ادامه داد: به دنبال برگزاری همه پرسی خروج کشور انگلستان از اتحادیه اروپا (Brexit) در ابتدای هفته جاری و رأی مثبت مردم این کشور به خروج از اتحادیه، بازارهای مالی جهانی نیز در آغاز فعالیت خود در هفته جاری، متأثر از این رخداد سیاسی و اعلام خروج کشور انگلستان از اتحادیه اروپا با شوک منفی مواجه شده و میزان قیمت سهام در اکثر کشورهای اروپایی به میزان شدیدی کاهش یافت.

 به دنبال این رخداد، ارزش یورو در برابر دلار نیز تضعیف گردیده و موجب افت قیمتی انواع محصولات صنعتی و معدنی در آغاز روند معاملاتی هفته گردید. از سوی دیگر ارزش طلا نیز به عنوان گزینه سرمایه‌گذاری ایمن در برابر تغییرات رخ داده در سایر بازارهای مالی، افزایش قابل توجهی یافته و قیمت آن وارد کانال 1300 دلار در هر اونس شد.  
 
این کارشناس بورس در ادامه عنوان کرد: با این وجود، عدم وابستگی شدید صنایع بورسی کشور به شرایط اقتصاد جهانی، موجب گردید تا بازار سرمایه کشور در کوتاه‌مدت متاثر از شوک‌های وارده به اقتصاد جهانی، ناشی از رخداد برگزیت، نشده و روند معاملاتی متعادلی را در آغاز فعالیت خود در هفته جاری سپری نماید.  
 
لازم به ذکر است که رخدادهای صورت گرفته در اقتصاد جهان در طی هفته جاری، با گذشت زمان و پایدار شدن روند حرکتی متغیرهای اساسی بازارهای مالی جهان، به طور مشخص بر صنایع صادرات محور کشور تأثیرگذار خواهد بود.

فرازمند در ادامه تصریح کرد: در هفته جاری بورس کالای کشور شاهد تأمین مالی شرکت پتروشیمی شیراز، از محل انتشار اوراق سلف موازی استاندارد اوره به میزان 2000میلیارد ریال بود که با توجه به نرخ جذاب سود این اوراق (روز شمار 23درصد) میزان تقاضا برای آن بسیار بالا بوده و عرضه اوراق منتشر شده در کمتر از یک ثانیه به فروش رسید.

گفتنی است که این امر می‌تواند حاکی از این مسأله باشد، که بازار سرمایه کشور از دید سرمایه‌گذاران همچنان دارای ریسک‌های سیستماتیک بالایی می‌باشد، که موجب گردیده است با توجه به کاهش میزان سود سپرده‌های بانکی، سرمایه‌گذاران همچنان خرید اوراق بادرآمد ثابت را به سرمایه‌گذاری در بازار سهام کشور ترجیح دهند.  
 
وی در ادامه گفت: تغییر نرخ سود سپرده‌های بانکی که در ابتدای هفته جاری اعلان شد، باعث ایجاد شکاف میان نرخ سپرده‌های دریافتی بانک‌ها و تسهیلات اعطایی از سوی آنان شد، که به دنبال آن در طی هفته جاری شورای پول و اعتبار طی مصوبه‌ای، نرخ تسهیلات اعطایی توسط بانک‌ها را نیز به سطح 16درصد کاهش داد.

بر این اساس می‌توان امیدوار بود، با کاهش نرخ تسهیلات از سوی بانک‌ها، هزینه تامین مالی بنگاه‌های صنعتی کاهش پیدا کرده و این اقدام عامل مؤثری در جهت خروج هر چه زودتر اقتصاد کشور از رکود چند ساله اخیر گردد و روند سودآوری صنایع مختلف نیز بهبود قابل ملاحظه‌ای را تجربه نماید.  
 
این کارشناس بورس در ادامه یادآورشد: علاوه بر موارد فوق، بازار سرمایه در طی هفته جاری شاهد خبر انتشار اوراق بهادار به پشتوانه تسهیلات رهنی (اوراق رهنی) به میزان  3.000 میلیارد ریال با نرخ 18.5 درصد در تاریخ 13 تیرماه 95 و برای اولین بار توسط بانک مسکن بوده است، که این امر می‌تواند با ورود منابع جدید به این بانک موجب ایجاد رونق در بازار مسکن کشور گردد.  
 
فرازمند در ادامه گفت: در مجموع به نظر می رسد بازار سرمایه کشور همچنان با کمبود نقدینگی روبرو است و تغییر وضع موجود و قرار گرفتن مجدد بازار در روند صعودی مستلزم وقوع تغییرات بنیادی در اقتصاد کشور و در نتیجه بهبود وضعیت سودآوری بنگاه‌ها و صنایع بورسی و ورود نقدینگی لازم جهت افزایش حجم معاملات سهام در بازار است.
 
انتهای پیام/
 
 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.