رئیس خانه اقتصاد ایران گفت: برنامه‌هایی که برای اقتصاد کل کشور در نظر گرفته می‌شود باید در جهت منافع ملی باشد اما کاهش سود سپرده ها بیشتر به نفع بانک‌ها است.

ابراهیم جمیلی رئیس خانه اقتصاد ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی گفت: این موضوع را می‌توان یک تصمیم خودجوش از سوی بانک‌ها دانست که البته سیاست‌های پولی و مالی یک کشور نباید تحت تاثیر این چنین حرکت‌های خودجوش قرار گیرد و باید کار کارشناسی روی آن انجام شود و مزیت‌ها معایب آن مورد بررسی قرار گیرد.

وی تصریح کرد: برنامه‌هایی که برای اقتصاد کل کشور در نظر گرفته می‌شود باید در جهت منافع ملی باشد اما این کاهش سود بیشتر به نفع بانک‌ها است چرا که از این طریق مشکلات مالی خود را حل خواهند کرد.

جمیلی در ادامه افزود: متاسفانه کاهش نرخ سود سپرده‌ها در چهارچوب کلی صحیح نیست زیرا منابع مالی و سپرده‌های مردم در بانک‌ها کاهش پیدا می‌کند و مشخص نیست که این سپرده‌ها به کدام بخش از اقتصاد کشور هدایت خواهد شد.

رئیس خانه اقتصاد ایران اظهار داشت: این موضوع در کوتاه مدت سبب افزایش اجاره بها می‌شود و مالکانی که بیشتر تاکید بر اجاره‌بها دارند از این موقعیت سوء استفاده کرده و مستاجران از این جهت دچار آسیب و زیان فراوان می شوند.

جمیلی افزود: در بخش بورس در هفته گذشته شاهد اتفاقات مثبتی نبودیم و در بخش تولید هم خیلی زود است که بخواهیم منتظر تغییراتی باشیم کنیم چرا که در حال حاضر میزان بازدهی در صنعت و تولید بسیار پایین است و کسی تمایل به سرمایه گذاری در این بخش ندارد.

وی بیان کرد: در نتیجه برنده کاهش نرخ سود سپرده‌ها خود بانک‌ها هستند چرا که به سپرده‌های مردم سود کمی می‌دهند اما سود تسهیلاتی که پرداخت می‌کنند هنوز کاهش پیدا نکرده است.

جمیلی گفت: دولت در سال گذشته برای خروج از رکود ، تسهیلاتی درنظر گرفت که فقط دو خودروساز بزرگ از آن بهره‌مند شدند و در حال حاضر با این مصوبه نیز فقط بانک‌ها منتفع می شوند و در عمل بخش‌های تولیدی و بازار سرمایه هیچ سودی نخواهند برد.

این کارشناس اقتصادی در ادامه در پاسخ به این سوال که با توجه به کاهش نرخ سود سپرده‌ بانک‌ها باید شاهد کاهش نرخ تسهیلات نیز باشیم ولی اتفاقی در این زمینه رخ نداده ، افزود: قطعا باید نرخ سود تسهیلات کاهش پیدا کند ولی باید در نظر داشته باشیم در بحث عرضه و تقاضا  و وام دهی باید بانک ها به حد تعادل برسند زیرا  اگر نرخ سود تسهیلات از یک میزان مشخصی پایین تر بیاید تقاضا برای دریافت وام بالا خواهد رفت و این موضوع باعث ایجاد یک نوع رانت‌خواری می‌شود.

جمیلی در پایان افزود: اگر نرخ تسهیلات کاهش پیدا کند بیشترین سود نصیب افرادی می شود که واحدهای تولیدی یا صنعتی آنها وابسته به بانک‌ هستند زیرا با نرخ کمتری تسهیلات دریافت می کنند  و بقیه واحدهای تولیدی برای گرفتن تسهیلات سرگردان بانک های مختلف می شوند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۳ ۰۶ تير ۱۳۹۵
طلافروشی ها, صرافی ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۷ ۰۶ تير ۱۳۹۵
شما فکر کنید از فردا سود سپرده صفر و سود تسهیلا 3 درصد باشد. فکر میکنید حتی یک درصد از مشکلات حل خواهد شد؟فقط باز هم یک عده خاص با وامهای میلیاردی و سود تسهیلات پایین همه جا را تصاحب خواهند کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۸ ۰۶ تير ۱۳۹۵
کار کارشناسی نشده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۵ ۰۶ تير ۱۳۹۵
به نفع بانکها و به ضرر مردم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۱ ۰۶ تير ۱۳۹۵
با این کار اول مردم که پول سپرده گذاشته اند آسیب میبینند و مجبور میشن پولشونو بردارن بدن دست کسیکه سود بیشتری میده دوم طرف سر مردم کلاه میزاره و شکایت به قوه قضاییه و درد سرهای بعدی ، سوم موجر میگه مستاجر فقط باید اجاره بده و ودیعه نمیخوام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۰۶ تير ۱۳۹۵
سود تسهیلات چه شد ؟؟؟؟؟؟
United States of America
ناشناس
۱۲:۲۸ ۰۶ تير ۱۳۹۵
فقط وفقط به نفع بانكهاي دولتي هست وبه ضرر مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۱ ۰۶ تير ۱۳۹۵
بله بانک ها باید نرخ سود تسهیلات رو کم کنن ..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۳ ۰۶ تير ۱۳۹۵
بنده 20 سال است که مستاجر هستم و در طول این مدت امسال بیشترین فشار از سوی موجر بر روی به ما مستاحرها وارد می شود . مدت یک سال است که یارانه بنده کم درآمد را قطع کرده و حالا مارا مجبور به پرداخت اجاره بها بیش از درامدمان کرده است مستاحر ها چه گناهی کرده اند که باید تاوان پس بدهند ؟
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۷:۲۱ ۰۶ تير ۱۳۹۵
انسان مومن باید صبور باشد انشاالله همه صاحب خانه و ویلا خواهیم شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۸ ۰۶ تير ۱۳۹۵
برای گرفتن وام تولید به بانک مراجعه نمودم با سردی وبی توجه ای تمام گفتند اگر بدهیم با بهره 22 درصد ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۹ ۰۶ تير ۱۳۹۵
۱۰۰٪ بنفع بانکها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۶ ۰۶ تير ۱۳۹۵
بسیار کار خوبی کردند که سود بانکی را کاهش دادند .شخصی که یک ملیارد پول در بانک سپرده میکرد بدون هیچ دغدغه ای سالانه بالای دویست ملیون تومان سود میبرد بدون هیچ ریسکی درحالی که فعالین اقتصادی در زمینه تولید یا فعالیت در بورس برا بدست اوردن سود ناچیز هزار بار در روز سکته میکنند.دولت بعد ز کاهش نرخ سود باید بورس را قدرتمند کند تا افراد به صورت مستقیم یا از طریق صندوقهای سرمایه گذاری سرمایه خودشون را در تولبد سرمایه گذاری کنند.
همچنین به نظر من باید دولت با هماهنگی صداوسیما برنامه و یا حتی شبکه ای ایجاد کند که در ان صفر تا صد سرمایه گداری در بورس و حتی سایر فعالیت های اقتصادی را به صورت جامع و با زبان ساده و در عین حال به صورت تخصصی باکمک فعالین موفق در هر حوضه بیان کند تا مردم بفهمد غیر از سپرده کردن پولاشون در بانک مکان های دیگری هم برا سرمایه گذاری هست.
United States of America
حسین
۱۵:۴۶ ۰۶ تير ۱۳۹۵
کار خوبی است اگر همه جوانب درست باشد 1-دولت به بانکها بدهکار نباشد2-سود تسهیلات برای صنعت و کارهای تولیدی کم باشد 3-وام به دست کسانی که در کار تولیدند برسد4-تولید برای تولید کننده صرف کند 5-بازار بورس رو به رشد و ورشکسته نباشد 6-از پول بانک ها حقوق های چند صد میلونی و وام های کم بهره برای مدیران در نظر نگیرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۵ ۰۶ تير ۱۳۹۵
به نفع من بدبخت که به زور چند تومن پول گزاشتم بانک و از این راه این زندگی لعنتی رو می چرخونم...!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۰ ۰۶ تير ۱۳۹۵
هرچقدر سود سپرده کمتر بشه و درصد بهری بانک کمتر
مردم بیشتر گرایش پیدا میکنن
که در بخش خصوصی سرمایه گذاری کنن
هرچقدم بهری بانکی زیاد بشه گرانی زیاد تر و مسکنم گرانتر
وقتی اقتصادی از تولید بیفته
مردم در بخش مسکن سرمایه گذاری میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۴ ۰۶ تير ۱۳۹۵
بیا حالا دم ازدواج ما اجاره خونه میره بالا.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۲ ۰۶ تير ۱۳۹۵
کاهش نرخ سود ازنظر علم اقتصادمفید و واجب است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۶ ۰۶ تير ۱۳۹۵
فقط از جیب مردم...؟؟
!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۷ ۰۶ تير ۱۳۹۵
خب این بانک ها تسهیلاتشون خود رباست !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۷ ۰۶ تير ۱۳۹۵
اگر نرخ تسهیلات کاهش پیدا کند بیشترین سود نصیب افرادی می شود که واحدهای تولیدی یا صنعتی آنها وابسته به بانک‌ هستند زیرا با نرخ کمتری تسهیلات دریافت می کنند و بقیه واحدهای تولیدی برای گرفتن تسهیلات سرگردان بانک های مختلف می شوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۹ ۰۶ تير ۱۳۹۵
بله دیگه مردم اعم ازباسواد وبی سواد این قضیه رو متوجه شدن فقط مسولان به روی خودشون نمیارن ...نمونه اش خودم ...پول کمی سپرده دربانک دارم واگر بانک مربوطه سود کم کنه فورا ازبانک بیرون میارم وطلا می خرم
آخرین اخبار