سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاهش تعداد دام های مبتلا به بیماری سل گاوی در سال گذشته

معاون بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی گفت: سال گذشته از حدود یک میلیون و 300 هزار نوبت تست سل انجام شده تعداد هزار و 350 مورد دام راکتور شناسایی و معدوم شده است.

کریم امیری معاون بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: سالانه حدود 800 هزار گاو موجود در گاوداری های صنعتی و برخی از گاوداری های روستایی به روش تست جلدی توسط سازمان دامپزشکی کشور مورد آزمایش قرار می گیرند و دامهای راکتور شناسایی شده پس از جداسازی از گله به کشتارگاه اعزام می شوند.

 وی تصریح کرد: در سال گذشته از حدود یک میلیون و 300 هزار نوبت تست انجام شده تعداد هزار و 350 مورد دام راکتور شناسایی و معدوم شده است که تعداد دام های حذفی در سال گذشته کمترین میزان در بازه زمانی سال 1386 تا 1394 بوده است و در سه ماهه سال جاری نیز از حدود 280 هزار تست انجام شده 224 مورد دام راکتور شناسائی و کشتار شده اند.
 
معاون بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی ادامه داد: بر اساس آئین نامه هیات وزیران، سازمان دامپزشکی کشور مبالغی را به عنوان جبران بخشی از زیان وارده به دامدار، به صاحبان دام های حذف شده پرداخت می کند. 

امیری بیان داشت: سل گاوی یکی از بیماری های واگیر و خطرناک می باشد که علاوه بر گاو می تواند سایر حیوانات خونگرم و از جمله انسان  را مبتلا کند. اهمیت جهانی این بیماری بدلیل ایجاد خسارات هنگفت در صنعت دامپروری از طریق کاهش معنی دار تولیدات دامی و ابتلا انسان به بیماری خطرناک سل گاوی، می باشد.

معاون بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی تصریح کرد: این بیماری که ﺗﻮﺳﻂ باسیل ﻣﺎﻳﻜﻮﺑﺎﻛﺘﺮﻳﻮم ﺑﻮﻳﺲ اﻳﺠﺎد ﻣﻲﺷﻮد که از جمله ﺧﻄﺮﻧﺎﻛﺘﺮﻳﻦ ﺑﻴﻤﺎرﻳﻬﺎی ﻋﻔﻮﻧﻲ منتقله از دام به اﻧﺴﺎن می باشد و در افرادی ﻛﻪ در معرض تماس مستقیم با دام یا لاشه دام آلوده باشند،  ﻣﻲﺗﻮاﻧﺪ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻣﺰﻣﻦ و ﻳﺎ ﺣﺎد ﺗﻈﺎﻫﺮ کند. ولی امکان انتقال سل گاوی از طریق خوردن شیر پاستوریزه و یا گوشت کامل پخته شده، به انسان وجود ندارد. 

وی در ادامه در  مورد انتقال این بیماری یادآور شد: باسیل سـل از طـریق استنشاقی و گوارشی با تنفس در فضاهای بسته و تاریک که در آنجا گاو مسلول وجود دارد و یا خوردن آب و علوفه آلوده به ترشحات بینی، ادرار و مدفــوع و همــچنین خوردن شــیر آلوده، از دام بیمار به دام سالم و یا انسان منتقل می شود.

گفتنی است؛ ﺑﻴﻤﺎری در ﮔﺎو ﺑﻪ معمولاً ﻣﺰﻣﻦ ﺑﻮده و دوره کمون آن ممکن است ماهها ﺑﻪ طول انجامد و بیشتر در اندامهای داخلی بدن دام از جمله دستگاه تنفس، دستگاه گوارش، دستگاه ادراری و سیستم رتیکولواندوتلیال ظاهر می شود. مایکوباکتریوم بویس معمول ترین عامل سل در گاو و بز است.

 گفتنی است همانطور که امکان ابتلا انسان به سل گاوی وجود دارد، امکان ابتلا گاوها نیز به سل انسانی نیز وجود دارد. باسیل مایکوباکتریوم توبرکولوزیس که مسئول ایجاد سل در انسان است در صورت تماس نزدیک فرد مسلول با دام می تواند به دام منتقل گردد و انتقال آن به گاو هرچند که باعث مثبت شدن تست جلدی در گاو می گردد ولی بندرت در گاو منجر به سل ضایعه دار می شود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.