سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ممنوعیت تهیه فرآورده های خام دامی از مراکز نامعتبر

باتوجه به وجود فصل گرما و شیوع بیماری های مشترک بین انسان و دام، دامپزشکی استان تهیه فراورده های خام دامی و کشتار غیرمجاز دام را ممنوع کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با صدور اطلاعیه‌ای، از کلیه شهروندان خواست تا با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و امکان افزایش شیوع انواع بیماری های مشترک بین انسان و دام از قبیل تب مالت(بروسلوز)، کیست هیداتید، تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو(CCHF) و ... از مصرف فرآورده های خام دامی تهیه شده از مراکز نامعتبر و بدون هویت و کشتار غیر مجاز دام دوری کرده و نیز با توجه به حضور زائرین حرم مطهر حضرت علی بن موسی الرضا(علیه السلام) در شهر مقدس مشهد، نکات بهداشتی را رعایت کنند.

در این اطلاعیه آمده است؛ «کشتار غیر مجاز دام، به ویژه در معابر عمومی، عرضه گوشت فاقد مهر دامپزشکی و خارج از یخچال. عرضه گوشت از پیش چرخ شده و عرضه مرغ و قطعات آن شامل؛ جگر و سنگدان به صورت فله‌ای اکیداَ ممنوع بوده و لازم است مرغ و آلایش آن به صورت بسته بندی ودارای مشخصات کامل و با هویت عرضه شود.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی نیز در این زمینه از شهروندان خواست تا برای جلوگیری از ابتلای به تب مالت(بروسلوز) فرآورده های لبنی مورد نیاز را ترجیحا از مراکز مجاز و به صورت بسته بندی تهیه کرده و در هنگام مصرف فرآورده‌های بسته‌بندی شده به تاریخ تولید و انقضاء محصول توجه نمایند. دکتر جعفر عطارباشی خاطرنشان ساخت، هنگام خرید ماهی تازه دقت گردد تا گواهی بهداشتی حمل صادره توسط دامپزشکی مبنی بر تازگی و بلامانع بودن عرضه آن در کنار ماهی های قابل عرضه در فروشگاه ها نصب شده و ماهی تازه در کنار پودر یخ عرضه گردد.و پس از خرید گوشت و مرغ و سایر فراورده های خام دامی بلافاصله آنها را در یخچال نگداری کنند تا بر اثر گرمای هوا منجر به فساد نشود.

وی اظهار داشت: با توجه به نقش سلامت فرآورده‌های خام دامی در سلامت و بهداشت عمومی جامعه، گروه‌های ویژه نظارتی این اداره کل همزمان با فصل گرما، عملیات بازدید از تمامی مراکز تولید، نگهداری و عرضه فرآورده‌های فوق اعم از مراکز بسته‌بندی گوشت و آلایش دامی، رستوران‌ها، آشپزخانه‌ها، کلیه اماکن عرضه گوشت سفید و قرمز در سطح استان را شدت بخشیده و در این راستا و با عنایت به سهم عمده گزارشات مردمی در جهت اجرای بهتر طرح یادشده، از کلیه زائرین و مجاورین درخواست می‌شود در صورت مشاهده تخلف‌ها در حوزه مرتبط با فرآورده‌های خام دامی مراتب را با ادارات دامپزشکی محل سکونت خود در میان گذاشته و یا به شماره پیام کوتاه 300001512 منعکس نمایند.

انتهای پیام//

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.