سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توسعه جاده مرکزی شهر هرات و موضع کنسولگری ایران

مقام‌های محلی از توافق اولیه برای عقب نشینی دیوار ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات در طرح توسعه جاده مرکزی این شهر خبر دادند.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، این توافق پس از آن صورت گرفت که با اجرایی شدن طرح توسعه‌ی جاده‌ی مرکزی شهر هرات و برداشته شدن موانع امنیتی و دیوارهای حفاظتی کنسولگری ایران کشمکش هایی را در پی داشت.

در پی این اقدام مقامات محلی هرات، مسوولین کنسولگری ایران  ضمن استقبال از این طرح توسعه ای،  تخریب این مکان را خلاف عرف دیپلماتیک دانسته و خواستار پیگیری آن از راه‌های موجود دیپلماتیک شدند و خدمات کنسولی خود را متوقف کردند.

پس از آن، اداره محلی هرات گفته بود که عملکرد مسئولان شهرداری هرات خودسرانه و بدون هماهنگی با با آنها صورت گرفته است.

"محمود افخمی رشیدی" سرکنسول ایران در هرات خواستار جبران خسارات وارد به ساختمان و تاسیسات این نمایندگی شده بودند که با دستور صریح والی این ولایت موانع امنیتی دوباره ایجاد و تضمینی برای جبران خسارات داده شد.

در آن زمان "غلام غوث نیکبین" معاون شهرداری هرات، کنسولگری ایران و اداره‌ی محلی  را تصمیم گیرنده‌ی نهایی در مورد عقب‌نشینی ساختمان کنسولگری ایران عنوان کرد.

حال پس از گذشت چند ماه از این قضیه، "جیلانی فرهاد" سخنگوی والی هرات در تماس تلفنی به خبرنگار آوا گفت که  هیات های با صلاحیت دو کشور طی نشستی در هرات  پیرامون عقب‌نشینی دیوار کنسولگری ایران رایزنی کردند و  به توافقات ابتدایی در این زمینه دست یافتند.

سخنگوی والی هرات افزود که جانب ایران توافق کرده تا عقب‌نشینی صورت گیرد و جانب افغانستان نیز متعهد است تا زمین مذکور را استملاک کند.

"محمود افخمی رشیدی" سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات نیز ضمن تائید این مطلب گفت: آن مقدار از زمین کنسولگری که  قرار است شامل طرح توسعه جاده ی مرکزی شودر، نرخ‌گذاری می شود اما تاکنون هیاتی ازجانب افغانستان برای این امر مراجعه نکرده است.

وی در عین حال تصریح کرد: هنوز در خصوص استملاک زمین کنسولگری ایران یا معوّض آن با یک زمین دیگر و یا خواست دولت افغانستان مبنی بر واگذاری رایگان این زمین پیشنهادی ارائه نشده است.

او تاکید کرد که کنسولگری جمهوری اسلامی ایران آماده بررسی پیشنهادهای احتمالی افغانستان در این زمینه می باشد.

طولانی شدن روند اجرایی شدن این پروژه شهری ، باشندگان هرات را کلافه کرده است آنان خواستار تسریع گفتگوهای دیپلماتیک در راستای عقب‌نشینی دیوار کنسولگری ایران هستند.

قابل ذکر است که طرح عقب‌نشینی جاده‌ی مرکزی هرات از زمان حکومت "محمد داوود خان" شامل ماستر پلان شهری شده که سرانجام در سال ۱۳۹۴ این طرح اجرا شد.

شفقنا نوشت: هم اکنون کار آن از منطقه مستوفیت تا شیدایی نیز جریان دارد.

انتهای پیام/
برچسب ها: افغانستان ، ایران ، هرات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.