سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

15 کشور خطرناک جهان

بر این اساس سطح صلح در هر کشور بر اساس نمره‌ای از مجموع نمره 5 تعیین شده و هر چه این نمره پایینتر باشد به معنی صلح بیشتر در آن کشور است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس دهمین ویرایش سالانه شاخص صلح جهانی که بر اساس آن 163 کشور جهان بر اساس سطح امنیتشان طبقه بندی می‌شوند، سه کشور سوریه، سودان جنوبی و عراق در رده‌های اول تا سوم خطرناکترین کشورهای جهان برای زندگی کردن قرار دارند.

به نقل از روزنامه ایندیپندنت، این گزارش که در تاریخ 8 ژوئن انتشار یافته و از سوی اندیشکده موسسه اقتصاد  و صلح نگارش یافته  به بررسی صلح در کشورهای جهان بر پایه 23 شاخص صلحی که تحت سه دسته قرار دارند یعنی سطح ایمنی و  امنیت در جامعه، جنگهای داخلی و بین‌المللی و نظامی سازی پرداخته است.

بر این اساس سطح صلح در هر کشور بر اساس نمره‌ای از مجموع نمره 5 تعیین شده و هر چه این نمره پایینتر باشد به معنی صلح بیشتر در آن کشور است.

در گزارش امسال این موسسه کشور سوریه به عنوان خطرناکترین کشور جهان که نمره 3.806 را از 5 به دست آورده تعیین شده است. سوریه در حال حاضر در پنجمین سال از جنگ داخلی خود قرار دارد که تا کنون 250 هزار کشته و 9 میلیون آواره داشته است.

بعد از سوریه نیز کشور سودان جنوبی با نمره 3.593 از 5 در جایگاه دوم قرار داشته و در رده سوم نیز عراق با نمره 3.57 از 5 قرار دارد.

15 کشور اول این فهرست که از نظر شاخص صلح جهانی پایین‌ترین سطح صلح و امنیت را دارند عمدتا متشکل از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا هستند اما کشور اوکراین با امتیاز 3.287 جزو آنها بوده و در رده هشتم قرار گرفته است.

گزارش موسسه اقتصاد و صلح دریافته که صلح در جهان کاهش یافته اما این گزارش در عین حال تصریح کرده که تعداد کشورهایی که از سال 2015 تا کنون ایمن‌تر شده اند بیشتر از تعداد کشورهایی است که نا امن تر و پرخشونت تر شده اند.

از مجموع 81 کشوری که صلح آمیز تر شده‌اند  کشورهای پاناما، تایلند، سریلانکا، آفریقای جنوبی، موریتانی بیشترین بهبود وضعیت صلح را تجربه کرده‌اند. همچنین از میان 79 کشوری که صلح در آنها کاهش یافته کشورهای یمن، اوکراین، ترکیه، لیبی و بحرین بیشترین کاهش سطح امنیت و صلح را به دلیل تاثیر تروریسم و بی ثباتی سیاسی تجربه کرده اند.

در این جا به 15 کشور اول این فهرست که کمترین سطح صلح را دارند و نمره‌ای که این کشورها به دست آورده‌اند اشاره می‌کنیم:

    سوریه – 3.806
    سودان جنوبی – 3.593
    عراق – 3.57
    افغانستان – 3.538
    سومالی – 3.414
    یمن – 3.399
    جمهوری آفریقای مرکزی – 3.354
    اوکراین – 3.287
    سودان – 3.269
     لیبی – 3.2
    پاکستان – 3.145
     جمهوری دموکراتیک کنگو – 3.112
    روسیه – 3.079
    کره شمالی – 2.944
    نیجریه – 2.877


منبع: ایسنا

انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.