سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نمایشگاه بهار قرآن با ۳۰ غرفه مهمان شهروندان کابل شد

هشتمین دور نمایشگاه بزرگ بهار قرآن کریم، امروز دوشنبه با حضور علما، روحانیون، شخصیتهای علمی، سیاسی، فرهنگی و قرآنی، در مسجد جامع امام زمان غرب کابل افتتاح شد.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان؛مژگان مصطفوی معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ که در افتتاح این نمایشگاه صحبت می کرد گفت: برگزاری این نوع نمایشگاه ها در ماه مبارک رمضان خالی از اثرات معنوی و برکت نخواهد بود.

به گفته ی خانم مصطفوی، وزارت اطلاعات و فرهنگ، همواره در جهت گسترش فرهنگ قرآنی و دینی تلاش کرده است و پس از این نیز مراکز قرآنی را مورد حمایت قرار خواهد داد.

او همچنان افزود: در شرایطی که مردم افغانستان مورد هدف تهاجم فرهنگهای بیگانه قرار گرفته است یقیناً این نوع نمایشگاه ها می تواند خانواده ها و به خصوص نسل جوان کشور را نسبت به آموزه های دینی و اعتقادی دلگرم کند.

خانم مصطفوی، با اشاره به وضعیت نامطلوب جوانان در کشور گفت: جوانان افغانستان افزون براینکه از نگاه اعتقادی و فکری با خطر جدی رو برو هستند از بی برنامگی ها درعرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نیز رنج می برند.

با این حال عباس حسن زاده، رییس شورای عالی قرآنی افغانستان و یک تن از بنیان گذاران نمایشگاه بهار قرآن که در این افتتاحیه صحبت می کرد هدف عمده و اساسی از برگزاری این نمایشگاه را الگو قرار دادن ارزشهای اسلامی برای جوانان در قالب نمایش واژه های قرآنی به صورت تجسمی، آشنایی جوانان با فرهنگ قرآنی وهمچنین انتشار فرهنگ قرآنی درجامعه عنوان کرد.

او همچنان گفت: پیام نمایشگاه بهار قرآن کریم برای همه ی مسلمانان جهان به خصوص مردم افغانستان این است که بر اساس فرمایشات این کتاب آسمانی رفتارکرده و عظمت و معنویت قرآن را در دلهای خود جای دهند.

حسن زاده در ادامه افزود: فرهنگ قرآنی درحالی در افغانستان رو به توسعه و گسترش است، که تفکر افراطی و خشونتهای برخواسته از اندیشه خشک تکفیری، بسیاری از ارزشهای معنوی جامعه را تحت تاثیر قرار داده است.

رضا ملکی، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران، از دیگر سخنرانان این محفل، رمضان را ماه نزول قرآن، آغاز سال خود سازی و اصلاح انسان خواند و گفت: همانگونه که طبیعت در فصل بهار زنده می شود، روح انسان دراین ماه زنده می شود.

به گفته او، رمضان ماهی است که در آن بندگان خدا به ضیافت حق خوانده شده و از او مدد می طلبد، پس بندگان خدا نیز باید به احترام این فراخوانی میمون مبارک از جانب خداوند از گناه و معصیت دوری کرده و اخلاق اسلامی و انسانی را کسب کنند.

به گفته او، فلسفه اخلاقی روزه و تحمل تشنگی ها و گرسنگی ها، آنهم در روزهای بلند بهاری، اولین اثرش این است که اراده انسان را تقویت کرده و حالت خود آگاهی را در وجود او می انگیزد و افزون برآن عواطف انسانی را تحریک می کند.

به گفته آقای ملکی، روزه رژیم ملایمی است که افزون بر فوائد بی شمار پزشکی و درمان بیماریهای جسمی و روحی، مساوات را در میان طبقات مسلمانان ایجاد می کند، زیرا دراین ماه فقیر و ثروتمند همه روزه دار هستند و به صورت مساویانه رنج تشنگی و گرسنگی را تحمل می کنند.

به گفته آقای ملکی یکی از خصوصیات منحصر به فرد ماه مبارک رمضان این است که تمام کتابهای آسمانی دراین ماه نازل شده و آخرین کتاب آسمانی قرآن کریم نیز به عنوان عالی ترین راهنمای بشریت دراین ماه به رسول خدا(ص) نازل شده است.

ملکی در ادامه اظهار داشت: قرآن کتاب زندگی است، بنابراین هرکس قرآن را نداند و یا بداند اما به مفهوم آن تدبرنکند، در حقیقت از زندگی انسانی بهره کافی ندارد.

درهمین حال حجت السلام و المسلیمن سید عبد العظیم فاضل حسینی نیز گفت: رمضان ماه خودسازی و بهار قرآن است و انسان می تواند با تلاش و ریاضت در این ماه به اوج کمال انسانی برسد.

او، از تمام مسلمانان جهان به خصوص مردم افغانستان خواست که زندگی خود را بر اساس رهنمودهای قرآنی عیار کنند تا سعادت دنیا و آخرت را کمایی کنند.

به گفته او، هرچه مسلمانان از قرآن و اسلام دور شوند، به همان اندازه خار و ذلیل گردیده و دشمن بر آنان استیلا پیدا می کند.

قابل یاد آوری که در نمایشگاه بهارقرآن کریم، سی غرفه، تحت عنوانهای مختلف و با محصولات گوناگون تجسمی برگرفته از واژه های قرانی ایجاد شده است که تا ده روز از ساعت ۸ صبح الی چهار بعد از ظهر به روی بازدیدکنندگان باز است.

بهار زندگی، لوحهای قرآنی، جهاد در قرآن، سعادت در قرآن، مهجوریت قرآن، جلوه های نورانی قرآن، قرآن و رسانه ها، رسانه و فرهنگ خانواد گی، معضلات اجتماعی و... از عمده ترین عناوین غرفه ها در این نمایشگاه می باشد.
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.