سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا قیمت بلیط کنسرت‎‌ها گران است؟

گران شدن قیمت بلیط کنسرت‎‌ها باعث شده برخی از مخاطبان توان خرید بلیط‌ کنسرت‌ها را ندشته باشند.

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در سال‌های اخیر برگزاری کنسرت در کشور ما به شکل عجیبی رونق گرفته است و موزیسین‌های سنتی و پاپ برای درآمدزایی از این امکان استفاده می‌کنند؛ اکنون به جایی رسیده‌ایم که شاید کمتر روزی را بتوان در تقویم مشخص کرد که در تهران یا شهرستان ها خواننده ای روی صحنه نرود.

اما نکته قابل ذکر این است که قیمت بلیط سالن‌های کنسرت بالاست، به اندازه‌ای که حتی قیمت شان از سالن‌های اروپایی نیز بالاتر است، به طوری که تنها عده خاصی که از وضعیت مالی خوبی برخوردارند و اهل موسیقی هستند، می‌توانند به کنسرت‌های مختلف بروند و عموم مخاطبان توان خرید بلیط‌های گران قیمت کنسرت‌ها را ندارند.

به عنوان مثال تالار وحدت که در اختیار معاونت هنری وزارت ارشاد است، براي اجراي برنامه‌ي‌ موسيقي در سالن 800 نفره تالار وحدت، مقررات تازه‌اي وضع كرده است و بر اين اساس، برگزارکننده را موظف می‌کند، 30 درصد از هزينه‌ي تالار را بدون در نظر گرفتن معيار فروش، 48 ساعت قبل از اجرا بپردازند. این در حالی است که در گذشته، 30 درصد از فروش بليت‌ها به مديران تالار وحدت پرداخت مي‌شد، اما طبق قانون جديد، هنرمندان مجبورند 30 درصد از فروش تمام صندلي‌هاي تالار حتي اگر فروخته نشده باشند را به تالار بپردازند. 

نكته‌ي جالب ديگر اين‌كه، اگر هنرمندي بخواهد از كنسرت خود فيلمبرداري كند، بايد هر شب 2 ميليون و 500 هزار تومان به مديران تالار وحدت بپردازد و درصورتي‌كه يك اجرا اسپانسر هم داشته باشد، تالار وحدت 30 درصد از كل قرارداد را براي خود بر مي‌دارد. همچنين هنرمندان موظف به پرداخت 500 هزار تومان براي فروش اينترنتي بليت اجراهاي خود شده‌اند. هزینه اجاره تالار وحدت برای یک اجرا چیزی حدود 8 تا 9 میلیون تومان می‌شود.

 معمولا قیمت بلیت های کنسرت های پاپ و برخی از کنسرت های سنتی از 35 تا 120 هزار تومان قیمت گذاری می شود که اگر میانگین 60 هزار تومان برای بلیت هر کنسرت محاسبه شود، قیمت حاصل از برگزاری کنسرت در چهار سالن اصلی شهر تهران به این شرح می شود: درآمد حاصل از بلیت فروشی در مرکز همایش های برج میلاد با ظرفیت 1700 نفری: 102 میلیون تومان/ درآمد حاصل از بلیت فروشی در تالار وحدت با ظرفیت 900 نفری: 54 میلیون تومان/ درآمد حاصل از بلیت فروشی در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی با ظرفیت 2100 نفری: 126 میلیون تومان/ درآمد حاصل از بلیت فروشی در سالن اریکه ایرانیان با ظرفیت 800 نفری: 48 میلیون تومان.
 
باید توجه داشت که قیمت های اعلام شده تنها برای یک سئانس است.

البته عوامل متعددی در قیمت گذاری بلیط کنسرت ها تاثیر گذار هستند از جمله:

قیمت اجاره سالن، که پر هزینه ترین بخش برگزاری یک اجرا است؛ مورد بعدی هزینه ای است که برای نظم بخشیدن به مراسم و فراهم شدن امنیت سالن باید به اماکن پرداخت شود؛ البته اگر سالن کنسرت امکانات لازم از جمله سیستم صدابرداری با کیفیت و نورپردازی را نداشته باشد، هزینه ای مضاعف برای تهیه این ادوات باید پرداخته شود.

دستمزد خواننده و گروه نوازنده مورد بعدی است که به هزینه های یک کنسرت اضافه می‌شود.

یکی دیگر از عوامل گران شدن قیمت بلیط ها و شاید مهمترین دلیل این است که متاسفانه حقوق مادی و معنوی مولف رعایت نمی‌شود و خواننده‌ها در بسیاری از موارد به خاطر وجود دانلودها و کپی های غیر مجاز ، نمی‌توانند حتی هزینه‌ای که برای تولید آلبوم شان کرده‌اند را بدست آورند، به همین خاطر هم مجبور می‌شوند که بخشی از این هزینه ها را از طریق کنسرت و اجرای زنده جبران کنند.

متاسفانه قیمت بلیط کنسرت ها گران است و عده زیادی از مخاطبان توان خرید بلیط کنسرت را ندارند، حتی برخی از هنرمندان نیز به این مسئله یعنی بالا بودن هزینه بلیط اعتراض دارند؛ به طور خلاصه می‌توان گفت هنرمندها و مخاطبان از گران بودن هزینه بلیط کنسرت ها ناراضی هستند اما از طرفی دیگر هزینه برگزاری یک کنسرت برای تهیه کنندگان بسیار زیاد است و با توجه به اینکه تهیه کنندگان در انتشار آلبوم اغلب متضرر می شوند این اتفاق سبب می شود تا تهیه کنندگان کنسرت هایی را برگزار کنند و بلیط هم گران شود.

همان طور مشاهده می‌کنیم رعایت نکردن حقوق مادی و معنوی خواننده ها و کپی کردن آثار آنها ضررهای زیادی را هم به جامعه هنری و هم به مخاطبان زده که یکی از موارد آنها همین گران شدن بلیط کنسرت‌ها است.



گزارش از حمید محمدی بیدمشکی


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.