به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی تلگراف در گزاشی نسبت به شرایط بحرانی دریاها، اقیانوسها و موجودات دریایی هشدار داد. در این گزارش آمده است: دلایل آشکاری وجود دارد که نشان میدهد باید برای نجات محیط زیست تمهیداتی اساسی اندیشید. گرم شدن زمین و زبالههای اطراف ما دو پدیده آشکار و قابل لمس از این نوع هستند. با وجود این، آسیبهایی که به اقیانوسها و دریاها وارد میشود را نمیتوان به این وضوح لمس کرد.
نگارنده گزارش با اشاره به چند رویداد نگرانکننده، درخصوص آینده دریاها و اقیانوسها و زندگی موجودات هشدار داده است. از جمله اتفاقات نگرانکننده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- نابودی صخرههای بزرگ مرجانی جهان بر اثر گرم شدن کره زمین: 93 درصد از گستره 1500 مایلی بزرگترین صخره مرجانی جهان بدلیل موج گرمای اخیر در زیر سطح آب از بین رفته است که در طول تاریخ بیسابقه بوده است. طبق گفته دانشمندان، این صخره اکنون در شرایط بحرانی قرار دارد.
2- پیشبینی میشود شمار مواد پلاستیکی رها شده در سطح آب اقیانوسها و دریاها تا سال 2050 (1429) از تعداد کل ماهیهای جهان تجاوز کند. گزارشها نشان میدهد در حال حاضر سالیانه حدود 8 هزار تُن پلاستیک به آب دریاها و اقانوسها اضافه میشود که معادل یک کامیون زباله در هر دقیقه است.
3- ماهیها اکنون مواد میکروپلاستیک دور ریختهشده از سوی انسانها را به منبع غذایی طبیعی خود ترجیح میدهند. این موضوع باعث مرگ زودرس آنها میشود. جثه ماهیها نیز بدلیل مصرف این مواد پلاستیکی هر روز کوچکتر میشود.
4- دانشمندان میگویند در حال حاضر در کشورهایی مانند انگلیس به ازای هر نیممتر (یک فوت)، پنج کیسه بزرگ پلاستیکی حاوی زباله در سواحل رها شده است.
5- جمعیت موجودات دریایی از سال 1970 (1349) به نصف کاهش یافته است.
6- اقیانوسها با ارزشی معادل هزاران میلیارد، هفتمین اقتصاد بزرگ جهان محسوب میشوند: بنابراین اگر برای زندگی موجودات دریایی، زیبایی خارقالعاده دنیای زیر آب و تنوع زیستمحیطی اقیانوسها و دریاها ارزشی قائل نیستید، دستکم شاید انگیزههای اقتصادی دلیل خوبی برای نجات محیط زیست دریایی باشد. گزارشها نشان میدهد ارزش مالی اقیانوسها حدود 24 هزار دلار است. با این وجود، صید بیش از حد ماهی و تغییرات آب و هوایی باعث نابودی این منبع اقتصادی ارزشمند میشود.
7- داشمندان حدود هزار نوع باکتری در اطراف مواد پلاستیکی انباشته شده در سطح آب دریاها و اقیانوسها کشف کردهاند که برخی از آنها گونههای جدیدی هستند که پیش از این مشاهده نشده بودند. این موضوع نشان میدهد زیستگاه اکولوژیکی جدیدی در اقیانوسها در حال شکلگیری است.
8- زبالههای رها شده در سطح دریاها و اقیانوسها باعث اسیدیتر شدن آب میشوند. آبهای اسیدی مقادیر بیشتری دیاکسید کربن را در خود حل میکنند. ماهیانی که در محیط اشباع از دیاکسید کربن رشد میکنند قدرت بویایی و توانایی تشخیص خطر را از دست میدهند. از سوی دیگر، هر روز شاهد مرگ شمار بیشتری از لاروهای ماهی هستیم.
منقرض شدن بسیاری از موجودات دریایی، پیامدهای منفی آلودگی صوتی بر زندگی نهنگها، بر هم خوردن چرخه تولیدمثل موجودات دریایی بدلیل وجود زبالههای پلاستیکی، تحت تأثیر قرار گرفتن زندگی پنگوئنها بدلیل گرم شدن زمین و صید بیرویه ماهیها از سوی انسانها، از دیگر پدیدههای نگرانکنندهای هستند که در این گزارش به آنها اشاره شده است.
انتهای پیام/