سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روزه داران موز نخورند!

بسیاری از افراد موز را دوست دارند چون خوردنش راحت است ، هسته ندارد ، اما برخی افراد با خوردن موز دچار علایم آزاردهنده ای می شوند که نمی دانند دلیل آن چیست ؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر سید مهدی میرغضنفری ، متخصص فیزیولوژی و مدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ارتش در این باره می گوید : از دیدگاه طب سنتی طعم ها ، مزاج دارند و طعم شيرين مزاج گرم و تر دارد . به عبارتی وقتی یک خوراكی شيرين می خوریم طبع ما را به سمت گرمی و تری هدایت می كند . یعنی حرارت بدن را بالا می برد ، جنب و جوش را زياد کرده و به ما انرژی می دهد . اغلب خوردنی های گرم و تر باعث جایگزینی مواد از دست رفته بدن شده و رشد و نمو را تداوم می دهند . انجير ، انگور ، مويز و موز در اين دسته قرار دارند و بد نیست بدانید برخی موز را جایگزینی برای گوشت دانسته اند .
 
به گفته دکتر میرغضنفری مزاج موز گرم و تر است و برای اكثريت انسان ها بدون عارضه و مفيد است . خواص غذایی و سیرکنندگی زيادی دارد و چاق كننده و انرژی بخش و برای تقويت قوای مغزی مناسب است و برای كسانی كه گاهی به وعده غذای اصلی دسترسی ندارند يا از رژيم لاغری و گياهخواری پيروی می كنند ،بهترین گزینه برای مصرف است . موز به جهت آنکه بافت نرم و هضم نسبتا راحتی دارد و زود به انرژی و قوا تبدیل می شود برای کودکان و افراد مسن بسیار مناسب است .
 
 این افراد با خیال راحت موز بخورند
 
این متخصص مصرف موز را برای افراد با مزاج سرد و خشک که معمولا لاغرند و استعداد چاقی نداشته و پوست خشک تيره ای دارند و اغلب از ناراحتی اعصاب و مشكلات مفصلی رنج می برند، بسیار مفید می داند و تصریح می کند كلا انسان های با مزاج سرد از اين ميوه كه مزاج گرم دارد نفع می برند . ضمن اینکه موز تولید مایعات جنسی را زیاد کرده و محرک میل جنسی است .
 
این مزاج ها مراعات کنند
 
چرا موز برای بعضی افراد ايجاد حساسيت می كند ؟ این استاد دانشگاه پاسخ می دهد: مصرف در حد ميانه موز آزار دهنده نيست و برای گرم مزاجان در فصول سرد سال معمولا عارضه ای ندارد . اما در گرم مزاجان اقليم های گرمسيری ، این میوه بايد با احتياط مصرف شود چون مخصوصا در افراد با مزاج گرم و خشک ممكن است به افزايش حرارت بدن منجر شده و سبب تولید صفرا  شود .
 
ازعلايم افزايش اين اخلاط در بدن اين است كه شخص پس از خوردن این میوه دچار خارش ، افزايش حرارت بدن ، داغی ، حالت سنگينی در بدن و سر ، بروز جوش های پوستی و از اين قبيل عوارض می شود . در نتیجه کسانی که مزاجشان گرم است و حساسيت به اين ميوه دارند يا بايد از خوردن آن پرهيز كنند یا آنکه پس از خوردن موز ، يک خوردنی رو به ترش يا ملس مثل شربت سكنجبين و يا كمی آبغوره يا آب انار استفاده كنند تا این عوارض به حداقل برسد .

این استاد دانشگاه می افزاید افرادی كه با مصرف موز دچار يبوست می شوند نیز بايد کمتر از این میوه به خصوص کال و انواعی که با گاز اتیلن زودرس شده اند استفاده کنند و برای رفع این عارضه مصرف ملين هایی همچون خاكشير را از یاد نبرند . ضمن اینکه مصرف این میوه در حد کم در فاصله میان افطار تا سحر اشکالی ندارد اما مصرف زیاد و مستمر آن حالت سنگينی در بدن و سر شده از این رو توصیه نمی شود .

منبع:سلامت آنلاین
انتهای پیام/
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.