سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با یک متخصص بیماری‌های گوارشی مطرح شد

آغاز مسمومیت‌های گرمایی/ ۴ علامت التهاب معده + توصیه‌ها

یک متخصص بیماری‌های گوارشی با هشدار نسبت به مسمومیت‌های گرمایی به چهار علامت بیماری التهاب معده به‌همراه توصیه‌هایی در این زمینه پرداخت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضا شهسواری ــ متخصص بیماری‌های گوارشی با اشاره به اینکه مسمومیت غذایی یا گاستروانتریت که همان التهاب معده و روده است با شروع فصل گرما و تنوع میوه‌های فصلی شایع‌تر می‌شود.
 
وی افزود: این بیماری ویروسی بوده که باعث اسهال، درد شکم و استفراغ شدید می‌شود و گاهی مواقع نیز ممکن است با علائمی شبیه به آنفلوآنزا همراه با تب و درد بروز کند و نکته قابل توجه در این بیماری این است که چون ویروسی است آنتی‌بیوتیک برای درمان آن مؤثر واقع نمی‌شود.
 
این متخصص بیماری‌های گوارشی با بیان اینکه در این بیماری باید آب‌درمانی صورت پذیرد تا آب از دست رفته بدن جبران شود، گفت: اگر این مشکل شدید باشد باید به سرم‌درمانی متوسل شد و تزریقات نیز داخل سرم انجام پذیرد.
 
شهسواری با بیان این مطلب که بیماری گاستروانتریت دارای نشانه‌های متفاوتی است، ابراز داشت: استفراغ ناگهانی، اسهال یکباره، دلپیچه، تب، لرز از علائم شایع این بیماری است که افراد در صورت دیدن چنین نشانه‌هایی باید به پزشک مراجعه کنند و مورد درمان قرار گیرند.
 
وی تصریح کرد: حداقل باید حدود دو ساعت بعد از تزریق سرم هیچ‌گونه مواد غذایی خورده نشود و تا سه روز نیز از خوردن انواع میوه، آب‌میوه و غذای فست‌فودها اجتناب کرد؛ به کودکان مبتلا نیز باید مایعات بیشتری داد و از خوردن شیر گاو نیز خودداری کرد.
 
این متخصص بیماری‌های گوارشی به موارد مورد احتیاط در گاستروآنتریت اشاره کرد و به بسیج پزشکی گفت: این بیماری کاملاً واگیردار است که باید با جدیت مراقب آن بود و از دست دادن و روبوسی با فرد مریض خودداری کرد؛ همچنین چند روزی باید معده استراحت کند و از خوردن غذاهای سنگین اجتناب کنید.
 
شهسواری با بیان این مطلب "با توجه به اینکه در فصل گرما قرار داریم و میوه‌های فصلی زیاد هستند باید بهداشت را به‌دقت رعایت کنید"، اضافه کرد: چرا که در فصل گرما ویروس‌ها بیشتر می‌شوند و مسمومیت‌ها بالا می‌رود.
 
وی خاطرنشان کرد: در فصل گرما بهتر است مواد غذایی تازه مصرف شود و به هیچ عنوان موادی را که حتی در ساعت‌های کوتاهی بیرون یخچال بودند استفاده نشود و از خوردن بیش از حد میوه‌هایی که قابل پوست کندن نیستند مانند توت‌فرنگی، زردآلو و گیلاس اجتناب کرد.
 
منبع: تسنیم
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.