سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش قابل توجه کسری تجاری آمریکا در مقابل چین

آمارها از افزایش قابل توجه کسری تجاری آمریکا در مقابل چین حکایت دارد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سی ان ان، آمارهای موجود نشان می دهد که واردات آمریکا بسیار بیشتر از صادرات این کشور به چین بوده است.

هرچند این کسری تراز تجاری برای آمریکا تازگی ندارد اما موضوع مهم درباره مناسبات تجاری چین و آمریکا این است که این بزرگترین کسری تجاری آمریکا با یک کشور به شمار می آید و از روندی رو به رشد برخوردار است.

طبق آمارهای موجود چین طی سال جاری 103 میلیارد دلار کالا به آمریکا صادر کرده در حالیکه صادرات آمریکا به چین در دوره زمانی مورد نظر تنها 25 میلیارد دلار بوده است. در سال 2015 آمریکا بیش از 480 میلیارد دلار از چین واردات داشته در حالی که در همان سال چین تنها 116 میلیارد دلار از آمریکا کالا وارد کرده است.

یکی از دلایل این تفاوت در تراز تجاری به نفع چین این است که چینی ها کالاهای خود نظیر لباس و اسباب بازی را با هزینه های به مراتب کمتری تولید می کنند.

در حال حاضر، چین یکی از بزرگترین تامین کنندگان بازار تلفن همراه در آمریکا به شمار می آید و محصولاتی مانند آیفون که از سوی شرکت اپل در کالیفرنیا طراحی شده در چین مونتاژ و به آمریکا صادرمی شود.

اخیرا مدیرعامل اپل گفته است که تاکید چین به توسعه مهارت های فنی درکنار هزینه های ناچیز مربوط به استخدام نیروی کار خیلی ها را در آمریکا نسبت به افزایش میزان خروج فرصت های شغلی از این کشور نگران کرده است.

 یک بررسی از سوی ام آی تی نشان می دهد که از سال 1999 تا سال 2011 ، حدود  17% از فرصت های شغلی از دست رفته در آمریکا در بخش تولید، در اثر تجارت این کشور با چین بوده است.
در پانزده سال گذشته فرصت های شغلی مربوط به بخش تولید در چین افزایش قابل توجهی داشته و این افزایش در حالی اتفاق افتاده که نرخ بهره وری رشد چندانی به خود ندیده و از زمان پیوستن چین به سازمان تجارت جهانی در سال 2001 انتشار گاز دی اکسید کربن از سوی این کشور سه برابر شده است.

در مقابل، صادرات محصولات قابل حمل نظیر تلفن همراه و لباس از چین به آمریکا، صادرات آمریکا به چین عمدتا مربوط به فروش هواپیما و صادرات تجهیزات مربوط به فن آوری های فضایی بوده است.

بوئینگ اعلام کرده که چین طی 20 سال آینده یکی از بزرگترین بازارهای هدف تجاری در بخش حمل و نقل هوایی خواهد بود. در مقابل چین نقش مهمی در رونق بخش کشاورزی در آمریکا ایفا کرده است. به عنوان مثال، طی سال گذشته چین 60 % سویای تولید شده در آمریکا را خریداری نموده است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.