به گزارش
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، رسانههای چین در گزارشهای خود تاکید کردند که امضای سند همکاری چابهار نشان میدهد هر سه کشور عزم خود را برای گسترش همکاری های مشترک در عرصه های مختلف بویژه امور اقتصادی جزم کردهاند.
همچنین «گلوبال تایمز»، از نشریات پرتیراژ کشور چین در گزارشی نوشت: یکی از عرصههای همکاری سه کشور ایران، پاکستان و هند که نمود زیادی نیز داشته بندر چابهار است.
نشریه خاطرنشان می کند که سه کشور مهم منطقه در تهران سند چابهار را با هدف همکاری های حمل و نقلی و اقتصادی امضا کردند.
گلوبال تایمز چین نوشته است که از دیدگاه سه کشور، این سند هیچ محدودیتی برای افزودن بر اعضای دیگری ندارد و کشورهای مختلف می توانند به آن ملحق شوند.
گزارش تارنمای «انگلیش نیوز» چین هم حاکی است که ایران، هند و افغانستان در واقع با امضای این سند یک گام بزرگ در راستای توسعه همکاری های منطقه ای برداشتهاند.
این رسانه چینی تصریح کرد که سند مذکور نه فقط دو کشور هند و افغانستان را به یکدیگر مرتبط می سازد و باعث توسعه بندر چابهار در ایران می شود، بلکه کل منطقه آسیای مرکزی را به یکدیگر متصل خواهد کرد.
در ادامه گزارش خبری «انگلیش نیوز» آمده است که هر سه کشور با امضای این سند این پیام را به دنیا منتقل کردند که تنها با استفاده از فرصتها به شکل مشترک است که می تواند پیشرفتهای مشترک نیز حاصل کرد.
خبرگزاری شین هوا نیز گزارش کرده که سفر دو رئیس جمهوری به طور همزمان به ایران از اهمیت سیاسی بالایی برخوردار است.
بنابراین گزارش «نارندار مودی» نخست وزیر هند در واقع با هدف گسترش روابط سیاسی و اقتصادی به تهران سفر کرده و خود اذعان داشته که این دیدار باعث تحکیم پیوندهای مشترک میان دو کشور شده است و «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان نیز در تهران برای پیشبرد طرح های مشترک همکاری، توافقاتی داشته است.
گزارش حاکی است که نخست وزیر هند در ایران نه تنها با مقام های ارشد از جمله رهبر عالی ایران و رئیس جمهوری دیدار و گفت و گو کرده بلکه طرفین قرار است همکاری هایی در عرصه های اقتصادی، حمل و نقل، توسعه بنادر، سرمایه گذاری، امور فرهنگی و علوم داشته باشند و 12سند همکاری هم میان آنان امضا شده است.
در همین حال تلویزیون مرکزی چین نیز به سفر همزمان دو مقام عالی از دو کشور به ایران اشاره کرده و آورده است: هند با سفر مودی به تهران نشان داد که می خواهد در این بازار جذاب حضور قویتری داشته باشد.
گزارش تاکید می کند که یکی از اصلی ترین اهداف این سفر این است که هند خواستار سرمایه گذاری در توسعه بنادر بویژه بندر چابهار ایران است.
در گزارش آمده که چابهار بندری در خلیج عمان و در مرز پاکستان واقع شده است و دهلی نو با توسعه آن می تواند بدون نیاز به اسلام آباد یک راه ارتباطی با افغانستان و کل آسیای مرکزی پیدا کند.
رسانه های چین افزوده اند که امضای سند چابهار باعث خواهد شد تا طرفین بتوانند در زمینه مبادله نیروی انسانی و کالا همکاری های بسیار گسترده تری داشته باشند.
سران هند و افغانستان در راس هیات های بلندپایه برای مذاکره با هدف توسعه هر چه بیشتر روابط و همگرایی های منطقه ای به تهران سفر کرده اند.
انتهای پیام/