سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رویترز: سود بردن ایران از توافق هسته‌ای کُند است

رویترز نوشت: به باور کارشناسان، تا زمانیکه تحریم‌های بین‌المللی علیه اشخاص و سازمان‌های ایرانی لغو نشود، مردم این کشور به‌طور کامل از مزایای توافق هسته‌ای بهره‌مند نخواهند شد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ خبرگزاری رویترز در مطلبی نوشت: ایران امیدوار است پس از اجرای توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌های بین‌المللی، با سرعت بیشتری به جذب فرصت‌های سرمایه‌گذاری در کشور روی آورد و از این طریق اشتغال را رونق بخشد.

رویترز در ادامه گزارش خود افزود: با این وجود سرمایه‌گذاران بالقوه خارجی، حساب لغو تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران و محدودیت‌های نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران را از هم جدا می‌دانند. بر اساس توافق هسته‌ای، تحریم‌های آمریکا و اروپا علیه ایران در ژانویه سال جاری میلادی لغو شد. با این‌حال برخی از محدودیت‌های آمریکا علیه ایران همچنان پابرجاست. این خدمات شامل ممنوعیت معامله با ایران به‌وسیله ارز دلار و با استفاده از نظام مالی آمریکا هستند. از سوی دیگر آمریکا با پیش کشیدن ادعای "تروریسم دولتی" به تحریم برخی از نهادها و اشخاص ایرانی ادامه می‌دهد. هدف از این تحریم‌ها جلوگیری از قدرت گرفتن آن‌ها عنوان‌شده است.

سرمایه‌گذاران و بانک‌های بانفوذ خارجی نسبت به رویکرد آمریکا در قبال تحریم‌های ایران مردد هستند چراکه آمریکا همچنان در برقراری معاملات مالی بین‌المللی به‌وسیله سامانه‌های بانکی تعلل می‌کند و این روند موجب شده است بیشتر کشورها در برقراری روابط اقتصادی با ایران دست‌به‌عصا حرکت کنند. مدیران خارجی اعلام کرده اند که ایران بهترین فرصت برای کسب‌وکار و سرمایه‌گذاری است ولی در پس‌زمینه هر بخش و نهادی می‌توان حضور اشخاص و نهادهای تحریم شده را دریافت. این روند باعث می‌شود ایران سود اندکی از لغو تحریم‌ها و نتایج توافق هسته‌ای ببرد و سود بردن از توافق هسته‌ای برای مردم ایران به‌کندی صورت بگیرد.

کلود بگل –مدیر شرکت لجستیک و زیرساختی سیمبیو سوئیس— درباره سرمایه‌گذاری در ایران می‌گوید: ایران فرصتی مناسب برای سرمایه‌گذاری است. با این حال سرمایه‌گذاری در نهادهای مهم این کشور می‌تواند خطر تحریم آمریکا را در پی داشته باشد. چراکه بسیاری از این نهادها زیرمجموعه‌ای از اشخاص و سازمان‌های تحت تحریم آمریکا هستند و تا زمانی که تحریم‌های بین‌المللی علیه این اشخاص و سازمان‌ها لغو نشود، مردم ایران به‌طور کامل از مزایای توافق هسته‌ای بهره‌مند نخواهند شد.

وی در ادامه گفت: زمانی که یک شرکت خارجی قصد سرمایه‌گذاری در یکی از بخش‌های اقتصادی را دارد، با حضور یکی از اشخاص و سازمان‌های تحریم شده مواجه می‌شود.

رویترز نوشت: بانک‌های اروپایی و آمریکایی نیز به همین منوال نسبت به برقراری تراکنش‌های بانکی با ایران کج دار و مریز حرکت می‌کنند. چراکه این روند می‌تواند به قدرت مالی اشخاص و سازمان‌های تحریم شده ایران بیفزاید و تحریم علیه خود آن‌ها را به همراه داشته باشد.

به باور تحلیلگران ایرانی و مدیران خارجی، ظهور دونالد ترامپ در آمریکا و پیروزی احتمالی آن در انتخابات ریاست جمهوری نه‌تنها می‌تواند به قدرت حزب جمهوری‌خواه بیافزاید بلکه تهدیدی برای لغو توافق هسته‌ای ایران محسوب می‌شود. این روند شرایط را برای سرمایه‌گذاران خارجی با از دست رفتن سرمایه مواجه می‌کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.