سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

ماجرای خانم‌های پایتخت نشین که دوست دارند، مطلقه شوند!/ همه چیز توافقی

این روز‌ها به صورت باورنکردنی از هزاران زن در پایتخت نام برده می‌شوند که علاقمند هستند مطلقه شوند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،  روز گذشته بود که رئیس کل دادگاه های انقلاب تهران از افزایش درخواست طلاق های توافقی از سوی زوجین خبر داد و گفت: در سال گذشته ۱۰ هزار و ۴۳۲ مورد درخواست طلاق از سوی زوجه مطرح شده و همچنین ۲۸ هزار و ۹۳۸ مورد درخواست طلاق توافقی در دادگستری شهر تهران به ثبت رسیده که این آمارها بسیار وحشتناک است.

عباس پوریانی در همایش کاهش آسیب طلاق گفت: پرونده هایی که مربوط به اختلاف زوجین است از لحاظ عاطفی برای قضات و کارمندان خیلی سخت و سنگین است. در برخی موارد تحملش سخت می شود و بر همین اساس اکثر قضات حاضر نیستند در شعبه خانواده کار کنند.

وی با اشاره به اینکه اصول مختلفی در قانون اساسی در مورد بنیان خانواده وجود دارد، گفت: در سال ۹۱ مصوبه قانون حمایت از خانواده در جهت تسریع در رسیدگی به پرونده های طلاق و مربوط به خانواده به تصویب رسید که در آن مفاد ۱۶، ۱۷، ۱۸ و ۱۹ در مورد اهمیت خانواده است و در ماده ۲۵ آن نیز عنوان شده «زوجینی که درخواست طلاق توافقی کرده اند، قاضی باید آنها را مراکز مشاوره ارجاع دهد».

به گفته رئیس کل دادگاه های انقلاب تهران: نگاه کلی ما این است که مشکلات جامعه، مشکلات همه افراد است و ما نیز به عنوان عضوی از نظام احساس مسئولیت می کنیم و در کنار دستگاه های اجرایی ظرفیت بالایی در قوه قضائیه وجود دارد که در جهت رفع این مشکلات اقدام می شود.

پوریانی با اشاره به اینکه طلاق یکی از آسیب های اجتماعی است، گفت: نمی توان به تنهایی و فقط یک دستگاه بار مسئولیت یک آسیب را بر دوش بکشد. بنابراین از بین بردن آسیب های اجتماعی نیازمند مشارکت تمام مردم و دستگاه های مختلف است که البته باید واقعیت های جامعه امروز برای خانواده ها اطلاع رسانی شود و مدارس و دانشگاه ها نیز در جهت تربیت کودکان و آموزش های لازم به آنها احساس مسئولیت کرده و دروس مختلف را قرار دهند.

وی به ضرورت مشاور قبل از ازدواج اشاره کرد و گفت: دختر و پسر قبل از تشکیل زندگی باید از مشاوره های لازم برخودار شوند و دستگاه های اجرایی نیز باید ورود پیدا کنند.

*تعریف طلاق توافقی

به موجب قانون، دادگاه خانواده، دادگاهی است كه صلاحیت رسیدگی به 14 مورد از دعاوی از جمله نكاح موقت و دائم، طلاق، فسخ نكاح، بذل مدت و انقضای مدت، مهریه، جهیزیه، اجرت‌المثل و نحله ایام زوجیت، نفقه معوقه و جاریه زوجه و اقربای واجب نفقه، حضانت و ملاقات اطفال، نسب، نشوز و تمكین، نصب قیم و ناظر قیم امین و عزل آنها، حكم رشد، ازدواج مجدد، اهدای جنین داراست؛ بنابراین طلاق توافقی نیز از مواردی است كه دادگاه خانواده صلاحیت رسیدگی به آن را دارد.

*نبود طلاق توافقی در قانون

ما در قانون چیزی به نام طلاق توافقی نداریم. در واقع طلاق توافقی محصول ابتكار زنانی است كه در برخورد با نواقص قانون مردسالار آن را به وجود آورده‌اند ما در قانون طلاقی داریم به نام خلع. در طلاق خلع زن به واسطه كراهتی كه از مرد دارد باید مالی كمتر، معادل یا بیشتر از مهریه خود را به مرد بدهد تا او را راضی به طلاق كند. قضات دادگاه‌ها طلاق توافقی را به لحاظ قانونی با مواد مربوط به خلع توجیه می‌كنند.

در طلاق توافقی زن و مرد توافق می‌كنند از یكدیگر جدا شوند و این توافق در حكم دادگاه ثبت می‌شود و ضمانت اجرای قانونی پیدا می‌كند، ولی از آنجا كه زنان هیچ حربه‌ای برای راضی كردن همسر خود برای جدایی ندارند و مطابق با ماده 1133 قانون مدنی حق طلاق با مرد است و مرد هر وقت كه بخواهد می‌تواند زن خود را طلاق دهد معمولا همه حقوق مالی خود را می‌بخشند تا همسرشان را برای جدایی راضی كنند.

*علل رواج طلاق توافقی

تغییر شیوه‌های همسریابی در سال‌های اخیر، توقعات و خواسته‌های زوجین وتفاوت دیدگاه‌های آنها، شناخت كافی و مناسب نداشتن از اوضاع و احوال فرهنگی و شخصیتی یكدیگر از مهم‌ترین عوامل درخواست طلاق از سوی زوجین است، از سوی دیگر اعتیاد كه از عوامل اضمحلال و انهدام خانواده است و همچنین بیكاری و ترك انفاق. در حالی كه زنان و خانواده‌های ایرانی اغلب بسیار سازگار و حاضر به سازش به شرط تامین حداقل امكانات و نیازهای مادیشان هستند، اما وقتی در تامین همان حداقل با مشكل مواجه می‌شوند و به هر سازمانی مراجعه می‌كنند نتیجه‌ای نمی‌گیرند، چاره‌ای جز طلاق ندارد.

*مراحل طلاق توافقی

برای گرفتن طلاق توافقی زن و شوهر باید به همراه شناسنامه و عقد‌نامه به دادگاه بروند و فرم درخواست را پر و همه موارد و مسائل مانند حضانت فرزند، ملاقات او و امورمالی مانند مهریه، جهیزیه، نفقه و غیره را مشخص كنند و پس از تقدیم دادخواست طبق روال معمول، دادگاه به آنها تكلیف می‌كند هریك از زوجین داوری از میان بستگانشان معرفی كنند كه باید با زوجین مذاكره و سعی در مصالحه كنند. اگر داوران به نتیجه نرسیدند گزارش خود را به دادگاه می‌دهند و دادگاه نیز براساس توافق زوجین گواهی عدم امكان سازش صادر می‌كند و آنها می‌توانند با ارائه گواهی به دفترخانه طلاق، صیغه طلاق را جاری و ثبت كنند.

گواهی عدم امكان سازش به مدت 3 ماه اعتبار دارد، یعنی اگر زوجین ظرف 3 ماه آن را اجرا نكردند دیگر اعتباری ندارد. گفتنی است شوراهای حل اختلاف درخصوص اختلافات خانوادگی با توجه به تقاضای طرفین می‌توانند برای اصلاح ذات‌البین دخالت كنند، در حالی‌كه در طلاق توافقی افراد معمولا پیش از درخواست طلاق صحبت كرده و به توافق رسیده‌اند و اگر باز هم علاقه داشته باشند كه جلساتی برای سازش و مذاكره بگذارند بالطبع به شورای حل اختلاف كه فرصت دوباره‌ای برای سازش فراهم می‌كنند ارجاع می‌شوند.

*ایجاد مشكل

معمولا پس از صدور حكم طلاق توافقی، شوهر هیچ اجباری برای آمدن به محضر ندارد و چون این طلاق با توافق طرفین صورت می‌گیرد به لحاظ قانونی رفتن به محضر هم باید با توافق طرفین باشد و نمی‌شود توافق طرفین را با الزام همراه كرد.

از جمله مزایا معدود طلاق توافقی به مواردی نظیر عدم تشكیل پرونده‌های متعدد در دادگستری، جلوگیری از رجوع مكرر زوجین به محل دادگستری، دخالت طرفین در طلاق و صدور گواهی‌ عدم سازش، كوتاه بودن زمان صدور گواهی مربوط برای جواز اجرای طلاق، درگیری كمتر و كاهش تنش بینابین خانواده‌های زوجین، احتمال رجوع بیشتر زوجین در آینده به یكدیگر و تشكیل مجدد زندگی مشترك به دلیل مورد ششم، كاهش استرس فرزندان اشاره کرد.

*عوامل افزایش طلاق توافقی

امروزه زندگی اجتماعی همه اتفاقاتش نسبت به گذشته متفاوت و گاه عجیب و غریب است؛ تولد، بزرگ شدن، تحصیل، ازدواج و طلاق به کلی با قدیم ها فرق دارد. تا چند سال پیش طلاق پدیده ای مذموم به شمار می رفت و افراد در شرایط بسیار سخت به آن فکر می کردند یا گاه آنقدر در پیچ و خم مراحل قانونی دادگاه ها سردرگم می شدند که از طلاق گرفتن منصرف می شدند.

 اما اکنون با گسترش نوعی از طلاق، دیگر نیاز نیست کفش آهنین برای جداشدن از هم بپوشند. آنها می توانند با گذشتن از حقوق خود از قبیل؛ مهریه، حضانت و ملاقات فرزند، جهیزیه، نفقه و… به راحتی به دادگاه مراجعه کنند و پس از مدت کوتاهی به صورت توافقی از هم جدا شوند.

 طلاق توافقی یکی از بحران های تازه خانواده های ایرانی و از آسیب های اجتماعی رو به گسترش است. در حالی که در گذشته حساسیت های زیادی نسبت به طلاق وجود داشت که باعث می شد حکم طلاق صادر نشود اما امروز به راحتی حکم طلاق توافقی صادر می شود. به همین دلیل شاهد افزایش طلاق های توافقی هستیم. در طلاق توافقی زن و مرد توافق می کنند از یکدیگر جدا شوند و این توافق در حکم دادگاه ثبت می شود و از نظر قانونی ضمانت اجرایی پیدا می کند.

چندی پیش در رسانه ها آمده بود که روزانه ۵۰۰ زوج در کشور به صورت توافقی از یکدیگر طلاق می گیرند و ۸۰ درصد متقاضیان طلاق، زن هستند؛ بنابراین گزارش از هر چهار ازدواج در ایران یک مورد به طلاق منجر می شود به عبارتی در هر سه دقیقه و ۴۵ ثانیه دو نفر از یکدیگر جدا می شوند. تغییر شیوه های همسریابی در سال های اخیر، توقعات و خواسته های زوجین وتفاوت دیدگاه های آنها، نداشتن شناخت کافی و مناسب از اوضاع و احوال فرهنگی و شخصیتی یکدیگر از مهم ترین علل طلاق توافقی از سوی زوجین است.

با نگاهی گذرا به ارقام موجود درباره طلاق توافقی می توان دریافت نهاد خانواده به ویژه در میان جوانان از قداست پیشین برخوردار نیست. بر خلاف معیارهای گذشته در فرهنگ ایرانی که زندگی زیر یک سقف تحت هر شرایطی را تجویز می کرد، بسیاری از کسانی که در گیرودار مسائل و اختلافات زندگی مشترک قادر به ادامه زندگی نیستند با استفاده از شیوه طلاق توافقی به فسخ این قرارداد اقدام می کنند، به نظر می آید قداست زندگی مشترک و کراهت طلاق در میان جوانان رنگ باخته است.

بسیاری از طلاق ها ریشه در اختلالات شخصیتی دارد که می توان با درمان آن را حل کرد. به عنوان مثال ناسازگاری نوعی اختلال رفتاری است که می تواند دوام زندگی را به مخاطره بیندازد. دیگر زوجین مثل گذشته صبر ندارند و حاضر به توافق نیستند لذا فکر می کنند با طلاق توافقی از خیلی از مشکلات رها می شوند غافل از اینکه این تازه آغاز بسیاری از مشکلات جدید در زندگی است. طلاق های توافقی زیر پوست شهر ها ریشه می دواند و هیچ مرجعی در این باره پاسخگو نیست. نه تنها پای پیشگیری می لنگد، بلکه حتی آمار دقیقی نیز از تعداد این طلاق ها ی توافقی در دست نیست تا بتوان برای بررسی عوامل و ارائه راهکار درباره اش اقدام کرد. چقدر زود خاطرات خوش فراموش می شود و به راحتی کانون گرم یک خانواده بر اثر طلاق توافقی از هم می پاشد!
 
*اصلی ترین دلیل افزایش طلاق توافقی چیست؟

سیما قدرتی مشاور خانواده درباره تعاریف "طلاق توافقی" و دلایل وقوع این نوع از طلاق در جامعه ایرانی اظهار داشت: طلاق توافقی نوعی از طلاق است که در آن زن و مرد درباره تمام مسایل زندگی مشترک مانند نفقه، حضانت فرزندان، مهریه و نحوه تقسیم اموال به توافق می‌رسند و با مراجعه به دادگاه و انجام امور مربوطه پس از مدتی از یکدیگر طلاق می‌گیرند.

وی افزود: متأسفانه در این نوع طلاق، روند انجام کارها سریع است به طوری طی مدت یک یا دو هفته طلاق صورت می‌گیرد و دیگر مشخصه آن تمایل هر دو طرف برای پایان زندگی مشترک بر اساس تصمیم‌گیری قبلی بدون تنش و دعواست.

قدرتی در پاسخ به این سوال که چرا آمار چنین طلاق‌هایی در گذشته بسیار پائین بوده است، تصریح کرد: در گذشته زنان با توجه به شرایط، وابستگی بیشتری به همسر خود نسبت به امروزه داشتند‌ چون اکثراً خانه‌دار بودند و ترجیح می‌دادند مشکلات را تحمل کنند و طلاق نگیرند و از پیامد‌های طلاق مانند وضعیت اقتصادی نابسامان‌، عدم وجود جایگاه در جامعه و فشارهای اجتماعی و ... دور بمانند.

وی درباره دلایل افزایش طلاق توافقی طی سالیان اخیر در جامعه گفت: طلاق توافقی علل مختلفی می‌تواند داشته باشد از جمله می‌توان به کم شدن آستانه تحمل زن و مرد نسبت به یکدیگر، وجود طلاق عاطفی بین مرد و زن، عدم مراجعه به مشاور قبل و بعد از ازدواج، تغییر شرایط اجتماعی زنان جامعه، شکسته شدن قبح طلاق در جامعه، تغییر نیازهای افراد از اقتصادی، مادی و سلامت به نیاز به توجه، علاقه، محبت اشاره داشت.

این مدرس دانشگاه درباره دیدگاه دین اسلام درباره طلاق تصریح کرد: دین اسلام، طلاق را یک حلال مکروه می‌داند و توصیه می‌شود معمولاً این امر زود اجرایی نشود و زوجین به یکدیگر فرصت دهند تا یک‌ بار دیگر به مشکلات به وجود آمده توجه بیشتری کرده و راه‌های حل مشکل را بررسی و انتخاب کنند.

وی درباره نقش مشاور در بازسازی رابطه میان زن و مرد در تمام طلاق‌ها و به خصوص طلاق توافقی اذعان داشت: مشاور سطح تعهد زوجین را نسبت به رابطه آنها بررسی می‌کند یعنی زوجین چقدر تعهد به ادامه ارتباط با یکدیگر را دارند که در صورت داشتن میزان بالایی از تعهد در طرفین، مشاور بعد از آن به بررسی مشکل و حل آن می پردازد البته اکثر زوج ها در زمینه ارتباط با یکدیگر مشکل دارند.

این خانواده درمانگر در پاسخ به این پرسش که آیا مهریه را می‌توان عامل بازدارنده یا تشویق‌کننده طرفین نسبت به طلاق توافقی دانست، متذکر شد: شاید تا مدتی کوتاهی مهریه بتواند اهرم فشاری بر بقا یا گسست رابطه باشد اما دوام زندگی مشترک را تضمین نمی‌کند چون برخی از طلاق‌های توافقی با پرداخت مهریه‌های سنگین انجام می‌شود.

قدرتی با بیان اینکه مقابله با پیامدهای طلاق توافقی بستگی به شخصیت هر فرد دارد، تصریح کرد: طلاق توافقی در سه مرحله انجام می‌شود، نخست قبل طلاق که زوجین از یکدیگر معمولاً طلاق عاطفی گرفته‌اند، مرحله بعد خود طلاق که دو طرف بر سر مسائل با هم توافق می‌کنند و مرحله آخر پس از طلاق که با مشکلاتی همراه خواهد بود از جمله احساس شکست، کم شدن اعتماد به نفس، مشکلات اقتصادی و ... که با توجه به ویژگی‌های شخصیتی هر طرف میزان مشکلات و مدیریت آن متفاوت است.

*گمشدن ریش‌سفیدها پشت طلاق توافقی

نمی دانم این روزها تعداد ریش سفید ها کم شده یا تعداد طلاق توافقی بیشتر شده است. قدیم ترها به محض اینکه آواز اختلاف خانواده ای شنیده می شد، با پادرمیانی ریش سفیدی علاوه بر اینکه مسئله حل می شد، همان خانواده سالهای سال در کنار هم زندگی می کردند.

این روزها  تنها ازدواج نیست که طبق رسوم و سنت انجام نمی‌شود. طلاق‌ها هم دور از دعوا و قشون‌کشی خانوادگی و متعهد شدن ریش سفیدان انجام می‌شود‌. این امر دیگر به یک اتفاق آرام و ساده تبدیل شده آن هم از نوع توافقی‌!....

طلاق توافقی  یکی از بحران‌هایی است که در خانواده‌های ایرانی رو به افزایش است‌. در حالی که در گذشته برای موضوع طلاق‌، حساسیت بالایی وجود داشت تا این حکم به راحتی صادر نشود اما امروز به سرعت می‌توان به یک زندگی چندین ساله پایان داد.
 
بسیاری از کارشناسان و جامعه‌شناسان با توجه به افزایش آمار طلاق به خصوص توافقی معتقدند که این نوع طلاق به بنیان خانواده لطمه می‌زند و باید به زوجین فرصت بیشتری داد تا از اتفاق‌های عجولانه جلوگیری شود‌.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷۷
در انتظار بررسی: ۰
یک مرد مطلقه
۰۷:۲۸ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
15 سال زندگی مشترک من و همسرم که فکر می کردم عشق حقیقیمه، فقط و فقط به دلیل معاشرت زنم با یه عده همسایه ی از خدا بی خبر، حسود و خنّاس و بلندپروازی هاش از هم پاشید اونم با دو تا بچه قد و نیم قد! خدا از باعث و بانیش نگذره! من تو این 15 سال کار کردم و جون کندم و همه رو ریختم به پای زنی که یه ذره شعور و فهم نداشت، زنی که نمک نشناس بود. زنی که حرف مردم رو به حرف من ترجیح میداد. آخریا دروغ زیاد می گفت و می رفت یللی و تللی بچه ها رو هم مینداخت گردن من. می گفت میرم دیدن مادرم بعد معلوم میشد اونجا نبوده و سر از جاهای دیگه درآورده (حالا با مرد دیگه ای بوده یا نه الله اعلم)! از سیکل تا لیسانس خرجش کردم و هر کلاسی که فکر کنی (زبان، گلسازی، مجسمه سازی، شمع سازی، آرایشگری، رانندگی، ایروبیک، بدنسازی و ...) فرستادمش بلکه اوقات فراغتش رو پر کنه که همه شد زمینه جدایی ما. اصلاً فکر نمی کردم اینقده بی جنبه باشه! آخرش رفت و برگه طلاق توافقی رو آورد و با بهم ریختن اعصاب و روان من، طلاقش رو گرفت و رفت. البته هنوزم بابت حضانت بچه ها (که البته عملاً نگهشون هم نداشته و بچه ها پیش منن) ماهی بیشتر از یه میلیون داره منو تیغ میزنه و میره. حماقت من، اعتماد بیش از حد به این خانم بود. تازه این فامیلم بود وای به حال بقیه! امیدوارم هرچه زودتر، چوب بلاهایی که سر من و بچه ها آورده رو بخوره و به درک واصل بشه!
ناشناس
۱۶:۵۹ ۰۹ خرداد ۱۳۹۵
جای تاسف..
ناشناس
۰۹:۴۴ ۰۶ خرداد ۱۳۹۵
اگه ماهواره جمع بشه آمار طلاق به شدت کم میشه.
ناشناس
۰۹:۳۹ ۰۱ خرداد ۱۳۹۵
سلام
کسی که بخواهد زندگی کنه با نداری با مشکلات هم یک جوري کنار مياد ولی اگر راضی نباشد زندگی نمیکنه
زندگی گذشت میخواهد به هم دیگر احترام میخواهد برای مردوزن عفت و حيا میخواهدوصداقت میخواهد
خداوندا همه را عاقبت بخیر گردان
الهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
ناشناس
۱۸:۳۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
والا بیشتر زنا خیانت میکنن,مردهای بیچاره که صبح تاشب سرکارن و جون میکنن فقط ای خانم ها هستن که همش تو فضای مجازین و با دوستاشون میرن بیرون واسه خرید و تفریح بعدشم با یه پسر رابطه برقرار میکنن و باهاش دوست میشن.خرجش رو شوهر بدبخت میده عشق و حالش با یکی دیگه بعدم به همه میگن شوهرمون نیازمون رو برطرف نمیکنه بهمون نمیرسه و.....
با تشکر حتما بخونید نظرمو
ناشناس
۱۶:۲۹ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
نمی دونستم این ماهواره ها تاثیرشون انقدر زیاده.
اخه تحقیق که کردم فهمیدم از بین 10هزار و 432 طلاق توافقی پارسال 9هزار و 784 تاشون ماهواره داشتن و از بین اینا 9هزار و 153 تاشون خودشون قبول داشتن طلاقشون به خاطر تحریک های ماهواره ست
ناشناس
۱۶:۵۹ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
زوجینی که بچه دارن طلاق میگیرن گناه این بچه ها چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
واسه این بچه ها کسی رسیدگی نمی کنه ........
علتش اینکه درک وفهم ندارن اعتیاد و اعتیاد به موبایل وبی پولی وبیکاری
ناشناس
۱۵:۳۱ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
مشکل اینه که بعضی موقع ما میترسیم وارد دعوا شیم..........بعضی موقع شاید کلید یک ماجرا وجود خود ما باشیم ........... و خدا بخواد که با دستای ما قفل ماجرا باز بشه.......بالاخره باید ترس رو کنار بزاریم........
خدا خودش به خیر بگذرونه..........
الهم عجل لولیک الفرج.......برای تعجیل در فرج آقا امام زمان صلوات..........
ناشناس
۱۲:۳۰ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
امان از بی پولی و بی کسی
ناشناس
۱۲:۲۹ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
دشمنان انقلاب دست به دست هم دادن تا خانواده رورد ایران از بین ببرد . در سایه ی اتحاد همه مشکلات حل میشه
ناشناس
۱۲:۲۵ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
ما که بهش نرسیدیم دیگه هم زن نمیگیریم
ناشناس
۱۲:۲۲ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
*اصلی ترین دلیل افزایش طلاق توافقی چیست؟ بي اعتقادي و يا كم اعتقادي نسبت به دينمونمهمترين عامل ميتونه باشه
ناشناس
۱۱:۴۷ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
متاسفانه نه در دانشگاه و نه در حوزه علمیه
درسهای متعدد وجود داره که به بررسی نظریه پردازان غریی می پردازه
اما هیچ درسی وجود نداره که آموزه های اسلام رو در خصوص اینکه مرد و زن
باید داخل خانه باهم چطور باشند رو به صورت مصداقی مطرح و بررسی کنه
اینه که آقا میره خواستگاری و میگه من فوق لیسانس دارم
یا حجت الاسلام هستم
اما
از نظر اینکه چقدر مهارت دارم برای حفظ زندگی ام در این طوفان تهاجم فرهنگی غرب کثیف
اصلا مطرح نمیشه
ناشناس
۱۱:۴۵ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
مطمئن باشید اگر ترس از اجراء کذاشتن مهریه نبود در زمان حال 98 درصد ازدواجها منجر به طلاق می شد
خدا به جوانان کشورمان رحم کنه
ناشناس
۱۱:۳۱ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
به نظر من تحریمها ی ظالمانه علیه ما ملت بدبخت اینجوری کار ساز میشه بیکاری و بی پولی کسی که ازدواج میکنه میره خانه ی بخت نمیره که غسه بخوره میره خوشبخت بشه متاسفانه بعضی ها از دست بیکاری خواست نا ناخواست خود به خود به طرف اعتیاد کشانده میشن خانومی که با چنین شخصی زندگی میکنه واس خودش تو خانوادش شخصیتی داره پس جدا یی بهتر از زندگی نکبت باره بیکاری بیکاری بیکاری بیپولی بیپولی بیپولی خداوند کمک جوانان کشورمون باشه با این وضعییت
ناشناس
۱۱:۰۷ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
دیگه آخرالزمان شده
ناشناس
۱۳:۳۱ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
اخر الزمان نشده ما اخر الزمانش کردیم
ناشناس
۱۰:۵۸ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
مهمتر از پیشگیری از طلاق، پیشگیری از ازدواج منجر به طلاق است. اگر درخواست ازدواجها منوط به مشاوره و تایید کارشناسان شود، تعداد ازدواجهای درست افزایش می یابد و تعداد جدایی کاهش می یابد.
ناشناس
۱۰:۰۹ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
زورنزنید.ازدواج یه توافقه.طلاق هم همینجور.آیاخوبه که دو نفر همدیگر رانخوان مجبوربشن بزورقانون باهم زندگی کنند؟اگه رضایت نباشه بحث زنا پیش میاد.براهمین خداسوره ازدواج نذاشته ولی سوره طلاق گذاشته که اوبسیارحکیم است.
ناشناس
۱۱:۳۹ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
خیلی ببخشین اولا اسم سوره هارو مردم گذاشتن نه خدا
تازه بعدش چرا قدیم زن ومرد با اینکه تا روز عقد همدیگه رو نمیدیدن ولی بعد از ازدواج اکثرا با هر اخلاقی باهم کنار می امدند ولی الان چی بعضی ها 4 سال قبل ازدواج با هم اشنا هستند ولی دو ماه بعد از هم جدا میشن که به خاطر تاثیر ماهواره واینجور چیز ها هست
رضا
۱۲:۵۳ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
من هم موافقم . به زور حق طلاق و مهریه وقانون زن و مرد خوشبخت نمی شوند
ناشناس
۱۳:۳۲ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
ما مشکلمون با طلاق توافقی و غیر توافقی نیس ما میگیم چرا باید این طلاق زیادن
ناشناس
۱۰:۰۷ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
ﻗﺒﻠﻨﺎ ﺑﺎﺑﺎﻫﺎ 7 ﺗﺎ ﺩﺧﺘﺮ ﺷﻮﻫﺮ ﻣﯿﺪﺍﺩﻥ ﻫﻤﺸﻮﻥ ﻫﻢ ﺧﻮﺷﺒﺨﺖ ﻣﯿﺸﺪﻥ


ﺍﻻﻥ 1 ﺩﺧﺘﺮﻭ 7 ﺑﺎﺭ ﺷﻮﻫﺮ ﻣﯿﺪﻥ ﺁﺧﺮﺷﻢ ﺑﺮﻣﯿﮕﺮﺩﻩ ﺧﻮﻧﻪ ﺑﺎﺑﺎﺵ
ناشناس
۰۹:۳۵ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
متاسفانه ثبت کنندگان طلاق بسیاری از دلایل طلاق مانند اعتیاد یکی از طرفین و ... را بعنوان طلاق توافقی یا عدم تفاهم ثبت می کنند به همین علت نمی توان روی این آمار خیلی حساب کرد.
ناشناس
۰۹:۱۰ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
با سلام وعرض ادب امیدوارم این دل نوشته ها از سوی مسئولین محترم هم بررسی گردد.
به نظر بنده یک شهروند پایتخت نشین کلیه مشکلات طلاق فقط وفقط وبه جد اقتصادی و ریشه ای می باشد. زیرا زمانی که این ربات ها پول داشته باشند به زندگیشان میرسند نه زمانی که با همسرشان صحبت میکنند حواسشان به پیگیری کار های فردایشان باشند.
خوشا به حال روستای ها که تفریحشان کارشان است واولویت زندگیشان .......
فقر ریشه همه بدبختی ها
ناشناس
۰۹:۱۰ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
گاهی اوقات مامانم اینای زن زندگی روگند میزنن
زن عاقل اگه دوطرف فامیل رودرست درنظربگیره ومدیریت کنه هیچ اختلافی نمیفته ولی
وای به روزیکه زن بین فامیل خودش وشوهرش خط کش بزاره واوناروازهم جداکنه وسنگ طایفه خودشو به سینه اش بزنه.....
ناشناس
۰۹:۰۳ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
ماده 1133 قانون مدنی را حذف کنید خیلی از مسائل حل میشود . ماده 1133 می گوید : مرد هر وقت بخواهد می تواند زنش را طلاق دهد . یعنی چی ؟ فقط اگر دلش بخواهد طلاق بدهد کافیه ؟
ناشناس
۰۹:۰۲ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
وقتي برات انتخاب كنن و فرصت انچناني براي شناخت درست از طرفت نداشته باشي اخرش ميشه همين بعضي پدرمادرا همچين عجله دارن ك زن بگيري و فقط خانواده دخترو ميبينن و فكر ميكنن دختره ديگه عاليه مثل اينكه چون فلاني پيامبر هست بچه هاش هم خوبن و اينكه امادگي لازمو نداري ميگن زن بگير ما هم از هيچ شروع كرديم نميدونن ك الان با زمان خودشون فرق داره
ناشناس
۰۸:۴۱ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
خداوند در سوره مباركه طلاق ، عامل طلاق را بي تقوايي مي داند .
در آيه 2و3 مي فرماييد اگر شما به بن بست رسيده باشيد در صورت تقواي خدا شمارا از بن بست خارج مي كند و اگر از نظر مالي واقتصادي به مشكل رسيده باشيد از جايي كه گمان نمي كنيد به شما روزي مي دهد . پس اگر به بن بست عاطفي رسيده باشيد و يا تنگناي اقتصادي در صورت تقوا خداوند مشكل را حل خواهد كرد : ...وَ مَن يَتَّقِ اللَّهَ يجَْعَل لَّهُ مخَْرَجًا(2)
وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يحَْتَسِبُ...
ناشناس
۰۸:۰۳ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
همین ریش سفیدها گاهی زندگی خراب می کنند
ناشناس
۰۷:۲۴ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
بیشتر طلاقها بدلیل تنوع طلبی است، با افزایش بی بندوباری وگرایش زن ومرد به زنان و مردان دیگر اینطلاقها اتفاق می افتد
ناشناس
۰۷:۲۲ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
انشاالله ارزشهای اسلامی در جامعه ما تقویت بشه تا این مشکلات کم تر بشه البته مسئله اقتصاد وشغل هم خیلی مهمه
ناشناس
۰۶:۴۵ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
به خدابحث ریش سفیدی یا همان اسنفاده از بزرگان دو طرف برای پایان دادن خیلی خوب بود کاش قانون میشد
ناشناس
۰۶:۳۰ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
امان از بیکاری
ناشناس
۰۵:۵۵ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
ریشه دواندن فرهنگ غرب علت اصلی طلاق است.
ناشناس
۰۵:۱۴ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
من سی سالمه ولی وقتی وضعیت جامعه رو میبینم که زن راحت میتونه طلاق بگیره و حداقل نصف مهریه با نیمی از دارایی مرد رو با خودش ببره ترجیح میدم ازدواج نکنم چراکه تعداد زیادی از دوستانم زیر بار این مهریه رفتن تا عمر دارن باید مهریه زن رو بدن، پس محرد بودن بهتره چراکه نه مشکل مالی پیدا میکنی و نه مشکل روحی
ناشناس
۰۳:۳۵ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
ماهوارها زنا را پررو وبی عاطقه کرده اند اکثر زنان اینچنینی همه دوست پسر دارند ولی عاقبت کارشان منجلاب کثافت و بعدش هم خودکشی حتی به روستا ها هم سرایت کرده خدا عاقبت این مملکت را خیر کنه
ناشناس
۰۳:۲۲ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
استفاده نادرست از شبکه های اجتمایی.دوستی های زنان و مردان متاهل .خیانت عامل طلاق
ناشناس
۰۲:۳۷ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
از ماست که بر ماست....!!؟؟اللهم عجل لولیک الفرج والعافیه والنصر
ناشناس
۰۲:۱۶ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
متاسفانه مردها وزناها تنوع طلب شدند.
ناشناس
۰۱:۵۴ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
تهاجم فرهنگی .راحت طلبی .تنوع پرستی. پولداری.بی پولی.پایین اومدن کاسه صبر .و هزار چبز دیگر هست که افراد رو به فساد میکشه یا موارد بالا به تنهای با جمعی در کل به نظر من 70%خانومها مقصرند 30%آقایون
ناشناس
۰۰:۵۰ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
من مجردم ولی زن خیالی مو 100 بار طلاق دادم چون شغل ندارم
ناشناس
۰۰:۴۸ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
وقتی که ازدواج جوانان به تاخیر میوفته خواسته یا ناخواسته چه پسر و چه دختر گاها به خاطر مسائل مالی و بیکاری های کنونی با افراد مسن و دارای توان مالی ازدواج میکنن و همین خواسته هست که چشم زنان و مردان مسن رو به این سمت جلب میکنه که مشکل بزرگی است که اتفاقا در آینده گریبانگیر تر خواهد شد
ناشناس
۰۰:۲۷ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
حسادت، بخل ،کینه، حرص، انتقام ،مال دنیا پرستی ،چشم به هم چشمی ،ازدواج زورگی، غورور، فساد در بعضی از دستگاه قضایی پاسگاه اداره جات دولتی وشخصی، دوشمنی آدمهای نجس باهمدیگر باعث این شده زوج ها به سرعت باهمدیگر جدا شوند ،وهنوز گرانی در ایران اسلامی فریاد می زند وحتی بی نظمی بی قانونی در بعضی جاها باعث ویرانی یک خانواده خوب می شود
ناشناس
۰۰:۲۰ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
امان.ازماهواره.فقط.همین
مهران
۰۱:۰۱ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
خدا خیرت بده زدی به هدف
ناشناس
۰۸:۰۷ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
موافقم
ناشناس
۰۰:۱۲ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
به زور دو نفر کنار هم بمونن و همدیگه رو تحمل کنن خوبه؟ جوری نوشتین که انگار همش تقصیر خانم هاست، مشکل از مرد های بی مسئولیت و تنبل و کم تحمله و گرنه هیچ آدم سالمی تیشه به ریشه زندگیش نمیزنه . از بس گفتین توقع خانما بالا رفته مردا هم باورشون شده و دیگه هیچ تلاشی برای بهبود زندگیشون نمیکنن. شما همین که بگین آمار طلاق کم شده براتون راضی کننده است مهم نیست یه انسان بدبخت داره توی این رابطه از بین میره. متاسفم که اینقدر سطحی نگرید.
ناشناس
۲۳:۵۵ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
زن مطلقه دو برابر یک دختر آزادی اجتماعی و هویت داره
ناشناس
۲۳:۳۸ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
مهریه بالا-عدم درک درست اواژه زن یامرد-قبول نکردن وظایف و مسولیت زوج یا زوجه-از همه مهمتر اگر زن واقعا شوهرش رو دوست داشته باشه به ندرت طلاق اتفاق می افته
یادمون باشه که مرد نون آور خونه است و این زنه که می تونه زندگی رو حفظ کنه -
ناشناس
۲۳:۳۵ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
یا خدا چهل هزار طلاق تو یه سال اونم تو تهران فقط وای...ازدواج نکنیم سنگینتریم
ناشناس
۲۳:۳۲ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
پیامبرانی هم داشتیم که زنانشان را طلاق داده اند مثل حضرت اسماعیل . بعضی مواقع زن ارزش زندگی اش را نمی داند و لیاقتش را ندارد . و مرد ناچار می شود طلاقش بدهد .
ناشناس
۲۳:۲۵ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
متاسفانه اعتقادات دینی و مذهبی و فرهنگیمون از بین رفته.
ناشناس
۲۳:۱۴ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
خیانت یکی از اصلی ترین دلایل تلاق توافقی میباشد
فقط هیچ کدام از زوجین آن را به زبان نمیارند در محضر دادگاه
ناشناس
۲۳:۰۸ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
نه آقا بعضی ازنان به قول قدیمی ها خوشی زده زیردلشون به داشته هایشان قانع نیستند فکر می کنند بیرون ازندگی خبری هست بجای صبر توکل ومشاوره گرفتن تن به طلاق می ......
ناشناس
۲۳:۰۶ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
تنها دلخوشی که دارم اینه که مجردم
ناشناس
۲۲:۵۷ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
دختر های دهه هفتادی خیلی سازگار تر هستن یک زن خوب یعنی زن دهه هفتادی
سینا
۰۹:۴۴ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
بد دردیه بی شوهری
ناشناس
۱۱:۰۲ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
خوشبحال پسرای دهه هفتادی خوردن به زمان بی شوهری
ناشناس
۲۲:۵۵ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
مشکل اقتصادی به نظر من نمی تواند سبب طلاق شود الان وضع همه خوب است من کارمند همه ماهه حداکپر بیست درصد حقوقم هزینه میشود در واقع حقوقهای زیاد مارا از بین برده با تشکر
ناشناس
۲۲:۵۲ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
میگید ریش سفید ...دگ احترام مرد....این بدبختارو ادم حساب نمیکنن...والا بقران.....بدبختا حداقل دلتون واس بچه هاتون بسوزه ..نگید ک بخاطر اونا این کارو میکنید ک میدونم دروغه حتما جای دگ دل بستی..اقایون ماهواره نصب کنید تا زندگیتون همینجوری منهدم بشه...
ناشناس
۲۲:۴۶ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
فقط مشکلات اقتصادی و بس
یه درصد هم خیانت
ناشناس
۲۲:۳۷ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
این طوری هم نیست برادر هیچکس دوست نداره با انگشت خود چشم خود شو کور بکنه من ۶۰ سالمه یه جمله ای میخواهم عرض بکنم هرزندگی که موفق است قطعا این مدیریت آن مرد است که زندگی خود را اداره می کنه شک نکنید هرزندگی که پاشیده میشه این مرد است که نمی تونه زندگیشو مدیریت کنه حالا به چه طریقی بستگی به لیاقت مرد داره ....خدانگهدارتان
ناشناس
۰۸:۳۱ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
پس چطوره خواهر؟؟ شاید تو خودت اینطور نباشی که از نوع حرف زدنت بعید هم نیست که باشی ، با کدوم منطق داری میگی به لیاقت مرد بستگی داره ؟ چرا به لیاقت زن بستگی نداره ؟ اصلا متوجه نیستی انگار که ربطی به لیاقت افراد نداره .چرا نمیگی توقعات بالا رفته ؟ و ... سنجیده حرف بزنی بهتره .
سعيد
۱۴:۰۴ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
دقیقا درسته مدیریت مرد حرف اولو اخره
ناشناس
۲۲:۳۶ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
والا چی بگم
ناشناس
۲۲:۳۶ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
والا چی بگم
ناشناس
۲۲:۰۸ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
سطح توقع زنها بالا رفته به گفته خودتان 80 درصد تقاضای طلاق از طرف زنهاست چون به این وسیله در مدت کوتاهی به حداقل نصف مهریه اهی سنگینشان دست پیدا می کنند دیگر چه احتیاجی به تحمل سختی های زندگیست چند ماه از ازدواجشان نگذشته تقاضای مهریه می کنند
ناشناس
۰۶:۱۹ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
بهتره یکم منصف باشین یعنی همه خانما این شکلین؟
ناشناس
۰۸:۲۷ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
کلا یه عده فقط ازدواج میکنن که مهریه بگیرن...فقط هم دنبال پولداراشون هستن
ناشناس
۲۲:۰۴ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
بیشتر طلاقها علتش اقتصادی
ناشناس
۱۱:۲۹ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
مسولان فرهنگی بگوش
ناشناس
۲۱:۴۷ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
سطح توقعات زوجین بالارفته وتحمل همدیگه راندارند
ناشناس
۲۱:۴۷ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
سطح توقعات زوجین بالارفته وتحمل همدیگه راندارند
ناشناس
۰۷:۳۵ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
الگو برداری غلط از خانواده های متلاشی و نیز تاثیر ماهواره رو هم بهش اضافه کن
ناشناس
۰۸:۲۶ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
بفرمایید سطح توقعات خانم ها بالا رفته!
آقایون که از صبح تا شب درحال دوندگی برای جلب رضایت خانم هایشان هستنده بندگان خدا
محمد
۱۶:۳۰ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
وقتی افراد ازدواج می کنند در حالی که نمی دانند از ازدواج چه می خواهند و یک نگاه سطحی به ازدواج دارند قطعا در آن شکست می خورند.