این منطقه در جاده سراوان، هر روز شاهد تردد کامیون هایی است که زباله های چندین شهر گیلان را در آن تخلیه می کنند.
عمق این فاجعه زیست محیطی زمانی برجسته تر می شود که دام های موجود در این منطقه نیز با پای گذاشتن در لابه لای زباله ها،از آن تغذیه می کنند و به واقع منابع غذایی بالقوه دامی موجود در این خطه با مخاطره ای جدی مواجه هستند که خطر آلودگی در آن به شدت احساس می شود.
زباله هایی آغشته به جیوه و متان که در واقع امر حاصل فرایند تجزیه زباله ها است،فرایندی که موید گذر زمان نسبتا طولانی است و طبق ارزیابی های انجام شده در برخی از فصول تولید شیرابه های ناشی از انباشت زباله در آن،به چهار تا پنج لیتر در ثانیه می رسد و این میزان در روزه های بارانی به 10 تا12 لیتر در ثانیه نیز افزایش می یابد که دستاورد نامیمونی جز نابودی رودخانه ها و تهدید سلامت ساکنان این خطه را در بر ندارد.
*جلوگیری از رها سازی دام ها مستلزم اعمال اقدامات سختگیرانه است
مرتضی عاطفی،مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند رشت در گفتگویی با رسانه ها در خصوص معضل مذکور،می افزاید:با وجود پیگیری های انجام شده و طرح هشدارهای متعدد و اعلام آن به اهالی منطقه باز هم همچنان شاهد ورود دام های محلی به این محدوده هستیم.
وی با بیان لزوم محصور شدن این خطه برای جلوگیری از ورود دام ها عنوان کرد:جلوگیری از حضور دام ها در این منطقه که به محلی برای انباشت زباله ها مبدل شده،مستلزم سختگیری های هر چه بیشتری است.
وی افزود:مسئولیت مقابله و رفع دغدغه های سلامت محور و زیست محیطی این منطقه با اداره محیط زیست و بهداشت و درمان این خطه است و می طلبد با اتخاذ تدابیر و تمهیدات پیشگیرانه و موثر این مشکل به نوعی مرتفع شود.
*اعلام آمادگی کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت برای پیگیری اوضاع
فاطمه شیرزاد،رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست پارلمان شهری رشت نیز در گفتگویی با رسانه ها در خصوص معضلات زیست محیطی این خطه از استان گیلان عنوان کرد:می توان با بهره مندی سازنده از فرصت های موجود،برای انعقاد تفاهمنامه ای میان شهرداری و سازمان های مرتبط،اقدامات سازنده تری را عملیاتی کرد.
وی افزود:متاسفانه در این خصوص شاهد اقدامی خاص و موثر نبوده ایم و در واقع امر،هنوز اتفاق خاصی در این عرصه رخ نداده و علیرغم برخی مشکلاتی که در این عرصه وجود دارد،مجموعه کمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی شهر رشت،از آمادگی کامل برخوردار است تا نسبت به رفع این معضل اقدامات لازم را در حد توان و اختیارات خود مد نظر قرار دهد.
*اخطارهای متعدد محیط زیست به شهرداری این خطه
اصغر خودکار،رئیس اداره حفاظت از محیط زیست رشت نیز در خصوص مشکلات موجود در این عرصه گفت:تاکنون مجموعه مذکور(محیط زیست)اخطارهای بسیاری را برای مسئولان مدیریت شهری ارسال کرده اما شاهد هستیم با وجود فنس کشی،باز هم برخی از زباله گردها با تخریب محصورت،به ورودِ در این محدوده مبادرت می ورزند.
وی افزود:بطور یقین با احداث و بهره برداری تصفیه خانه شیرابه و کارخانه زباله سوز،بخش قابل توجهی از مشکلات فعلی مرتفع خواهد شد.
امید آن می رود دستگاه های متولی با هماهنگی و همسویی مضاعف و سازنده خود و با بهره گیری اختیارات، وظایف و توانمندی های قانونی که از آن برخوردارند نسبت به رفع قطعی نارسایی موجود در این منطقه اقدامات لازم را با فوریت زمانی لحاظ کنند،زیرا معضل مذکور علاوه بر مخدوش کردن سیمای منطقه،مخاطرات زیست محیطی را نیز در پی دارد که در صورت عدم اتخاذ تدابیری موثر برای جمع آوری زباله ها ،بروز مخاطرات زیست محیطی در آن ،دور از ذهن نخواهد بود.
انتهای پیام/