سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«مبارز» افغانستان در خط مقدم فری‌فایت/هنرهای رزمی ترکیبی چیست؟

مبارز که به شهرت خوبی رسیده است، در رقابتی نفس گیر در مقابل ماکسیم کاکتوف از روسیه به برتری رسید و بار دیگر نام خود را در افغانستان به آوازه انداخت.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، به نقل از بی‌بی‌سی، در شب و روزهایی که خبری از حضور فوتبالیستان و کریکت‌بازان افغانستان در میدان‌های ورزشی نیست، باز محمد مبارز، ورزشکار رشته هنرهای رزمی (فری فایت)، سرخط خبرهای ورزشی است.

او که به مبارزات جدی و پیروزی در همان دقایق اول مقابل حریفانش میان مردم افغانستان به شهرت خوبی رسیده است، هفته گذشته در رقابتی جذاب و نفس گیر در مقابل ماکسیم کاکتوف از کشور روسیه به برتری رسید و بار دیگر نام خود و این رشته ورزشی را در افغانستان به آوازه انداخت.

مبارز موفق شد این پیروزی را در هشتمین دوره مسابقات سازمان او - اف - اس ( OFS -۸ ) روسیه مقابل حریف نامدارش به دست آورد. این پیروزی در۴ دقیقه آغازین و در همان روند اول بازی با اجرای تکنیک 'گراپلینگ سب میشن' و وارد کردن ضربات سنگین و پی در پی برای مبارز افغانستان به دست آمد.

پس از پیروزی باز محمد مبارز، شمار زیادی در صفحات اجتماعی به تعریف و تمجید این ورزشکار افغان پرداختند. حتی رئیس جمهور و رئیس اجرایی افغانستان و شخصیت‌های برجسته افغانستان نیز در پیام‌هایی جداگانه پیروزی مبارز را تبریک گفته و از آن استقبال کردند. وزارت داخله/کشور افغانستان نیز که مبارز را سفیر پلیس ملی این کشور می‌داند، از حامیان این ورزشکار افغان است.

اما این رشته ورزشی چه طور در افغانستان محبوب و رایج شده است و مسابقاتی که باز محمد به عنوان نماینده افغانستان در آن حضور پیدا می‌کند تا چه اندازه ارزش جهانی دارد؟

این رشته ورزشی به نام هنرهای رزمی ترکیبی یا MMA یاد می‌شود. در واقع MMA را می‌توان مخفف ”Mixed Martial Arts" نام داد که اگر ساده تر آن را تلفظ کنیم، مسابقات ترکیبی هنرهای رزمی می‌توان روی آن اسم گذاشت.

ورزش‌های رزمی ترکیبی تشکیل یافته از سه رشته کیک بوکسینگ، بوکسینگ، و جوجیتسو است که ورزشکاران با بر گرفتن از این سه رشته رزمی، تاکتیک‌های فردی‌اش را در میدان مسابقه به نمایش می‌گذارد.

ورزش‌های رزمی ترکیبی روی یک میدان هشت ضلعی که دور آن با قطعات فلزی پوشیده شده است، برگزار می‌شود. بزرگترین و معتبرترین سازمان برگزارکننده این رقابت یو اف سی نام دارد که در آمریکا مرکزیت دارد.

مسابقات‌ این رشته ورزشی نیز در حال حاضر در بیشتر کشورهای جهان برگزار می‌شود.

در خیلی از کشورهای جهان، مبارزین MMA را کامل ترین ورزشکاران در میان رشته‌های رزمی می‌دانند. زیرا ورزشکاران این رشته با استفاده از تاکتیک‌های تمامی رشته‌های ورزشی رزمی سرگرم کار با این رشته هستند.

در افغانستان هم نزدیک به ۱۰ سال است که این رشته ورزشی فعالیت می‌کند و در ۲۵ ولایت نیز نمایندگی فعال دارد که توانسته در این مدت علاقمندان و طرفدران زیادی را به سوی خود بکشاند.

اما آنچه باید در مورد مسابقاتی که باز محمد مبارز در آن جضور پیدا می‌کند دانست، این است که این رقابت‌ها از سوی فدراسیون جهانی معتبر یا سازمان‌هایی که زیر نظر کمیته‌های ملی و بین‌المللی المپیک کار می‌کنند، برگزار نمی‌شود. در واقع این مسابقات بر اساس توافقی میان سازمان‌ها و کشورهای مختلف به صورت تدارکاتی برگزار می‌شود.

اگر به شکل دیگری خواسته باشیم این رشته را به تعریف در آوریم، هنرهای ترکیبی رزمی نوعی چلنج یا کری خواندن بخاطر به دست آوردن عنوان قهرمانی و کمربند مخصوص این مسابقات میان ورزشکاران در سراسر جهان است.

البته لازم به ذکر است که مسابقات جهانی این رشته زیر نظر سازمان‌های خصوصی و غیر‌المپیکی برگزار می‌شود. در واقع می‌توان گفت سازمان‌های برگزار کننده این رقابت‌ها در هر زمانی قادر به برگزاری مسابقات هستند.

در این رشته ورزشی از فنون و ضربات سایر رشته‌های رزمی نیز استفاده می‌شود. در واقع همین موضوع باعث ایجاد هیجان و جذابیت در میدان مسابقه شده است.

اما چرا خشونت در این رشته ورزشی بیشتر از سایر رشته های رزمی نمایان است؟

در واقع می‌توان گفت ورزش‌های رزمی علاقمندان خاص خودش را دارد. خیلی‌ها که روحیات و عواطف لطیف‌تری دارند، کمتر می‌توانند با این نوع رشته‌ها کنار بی آیند و در عین حال شماری هم با توجه به شخصیتی که دارند از این نوع رشته های ورزشی، حتی با دیدن خشونت‌ها و تکنیک‌های خشنش هم از دیدن آن لذت می‌برند و به وجد می‌آیند.

مسابقات هنرهای رزمی ترکیبی در حالی برگزار می‌شود که قوانین سفت و سختی برای برگزاری آن توسط سازمان‌های که مسئولان برگزاری این رقابت‌ها هستند، در نظر گرفته نشده است و به همین دلیل است که خشونت بیشتر دراین رشته بیشتر به چشم می‌خورد.

خیلی‌ها این رقابت‌ها را آزادترین مسابقات از نوع رزمی اش قلم داد می‌کنند.

در واقع می‌توان گفت یکی از دلایلی هم که این رشته ورزشی در مسابقات المپیک و در کلاس‌های جهانی معتبر برگزار نمی‌شود، حداقل بودن قوانین در پیکارهای آن است.

هر چند در جریان مبارزه ضربه زدن به بعضی از نقاط بدن از جمله ضربه زدن به چشم یا به سر خطا حساب می‌شود. اما حرکات خشن تری دارد که در سایر رشته‌های رزمی کمتر دیده می‌شود. در واقع رقابت میان مبارزین تا زمانی تسلیمی یک حریف ادامه دارد.

پس از برگزاری دو مسابقه اخیر ورزشکار افغان در مقابل حریفان روسی‌اش در میان ده‌ها تشویق کننده، در فضای مجازی، شماری هم با این طور برگزار شدن این مسابقه مخالف بودند و آن را نوعی ترویج فرهنگ خشونت در جامعه‌ای همانند افغانستان می‌دانستنند.

اما هستند شمار بیشتری که به این رشته از دید ورزش نگاه می‌کنند. در واقع آخرین بار درمبارزه میان مبارز و حریف روسی‌اش، جاری شدن خون از صورت حریف ورزشکار افغان انتقادات زیادی را به میان آورد.

با این حال این نوع رشته ورزشی در افغانستان به شکل عجیبی در حال گسترش است.

در واقع با مبارزاتی که باز محمد مبارز انجام داد و واکنش‌های فراوانی که در رسانه‌ها و صفحات اجتماعی به وجود آمده است، می‌توان گفت میزان علاقمندی به این رشته ورزشی بیشتر خواهد شد.

باز محمد مبارز یکی از ورزشکاران ملی پوش این رشته ورزشی است. شماری دیگر نیز در کابل و سایر شهرهای افغانستان هم اکنون سرگرم فراگیری و تمرین ورزش هنرهای رزمی ترکیبی هستند تا بتوانند همانند باز محمد، صاحب افتخار و قهرمانی های جهانی شوند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.