سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نیاز به امنیت فرزندمان را نادیده نگیریم

یک روان‌شناس گفت: هر کودکی برای شکل‌گیری شخصیت سالم، علاوه بر تامین نیازهای فیزیولوژیک و نیاز به محبت و تعلق‌پذیری، باید امنیت را نیز احساس کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، عاطفه رضایی اظهار کرد: اعضای خانواده برای دست‌یابی به شکوفایی و اعتمادبه‌نفس، باید بتوانند هنر هم‌زیستی و مهارت برقراری ارتباط با بکدیگر را بیاموزند. در واقع، روابط اعضای خانواده باید بر مبنای صمیمیت، عاطفه، محبت، گذشت، فداکاری و تحسین باشد چراکه خانواده مهم‌ترین نهاد اجتماعی است و نوع ارتباط اعضای آن با یکدیگر اساس شکل‌گیری سایر نهادهای اجتماعی به شمار می‌رود.

این روان‌شناس ادامه داد: اگر والدین نتوانند با نیازهای فرزندان‌شان ارتباط خوبی برقرار کنند، زمینه را برای بروز انواع مشکلات تحصیلی و حتی بزه‌کاری فراهم می‌کنند از این‌رو، یکی از مهم‌ترین نیازهایی که والدین باید برای شکل‌گیری شخصیت فرزندان‌شان تامین کنند، نیاز به امنیت است. به عبارتی، کودکان باید به این مهم واقف شوند که دنیا محل امنی است و اطرافیانش همیشه کمک حال او خواهند بود.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین مسایلی که می‌تواند در کودکان احساس امنیت را شکل دهد، این است که شاهد رفتار محبت‌آمیز و مطلوب والدینش با یکدیگر باشد. در واقع، اگر کودکان علی‌الخصوص دختران متوجه مشاجرات بین والدین‌شان نشوند، از امنیت روانی بالایی برخوردار می‌شوند و بزرگسالی روشنی خواهند داشت.

رضایی با تاکید بر این‌که تامین نیازهای روانی کودکان، آن‌ها را سالم‌تر، با اعتماد‌به‌نفس‌تر و موفق‌تر بار می‌آورد، خاطرنشان کرد: والدین باید زمان‌هایی را برای انجام فعالیت‌های مشترک با فرزندان‌شان بگذرانند و در مواقعی که کودک کارهای مطلوب و مثبت انجام می‌دهد، او را تشویق کنند البته رعایت حد تعادل لازم است، چراکه در غیر این صورت کودک شرطی می‌شود.

این روان‌شناس تصریح کرد: کودکی که به پدر و مادر خود به عنوان نماد جامعه اعتماد نداشته باشد و با آن‌ها احساس امنیت نکند، به طور قطع به جامعه‌ای که در بزرگسالی در آن زندگی خواهد کرد نیز اعتماد نخواهد داشت. در واقع، کودک چیزهایی که می‌بیند و می‌شنود را باور می‌کند. به همین‌خاطر، بهتر است که مشکلات مالی و اجتماعی خانواده را نزد آن‌ها بازگو نکنیم چراکه از حل و فصل آن‌ها ناتوان است و احساس ناامنی می‌کند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/



تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.