استفان دیون، وزیر امور خارجه کانادا، روز جمعه احتمال تهیه فهرستی از مسئولان روس را مشابه «فهرست ماگنیتسکی،» که آمریکا تهیه کرده است، منتفی دانست.
اظهارات وزیر امور خارجه کانادا با موضع گیریهای رسمی حزب وی در سال گذشته که در جناح مخالف کانادا قرار داشت و از اعمال تحریمهای فردی بر ضد برخی از مسئولان دولتی روس مظنون به فساد و نقض حقوق بشر حمایت میکرد، در تضاد آشکار است.
با این حال مقامات روسیه این موضع دولت کانادا را نشانهای دال بر دوستی اوتاوا در قبال مسکو نمیدانند. مقامات روسیه بر این عقیده هستند که علل چرخش ۱۸۰ درجهای دولت کانادا در قبال روسیه را نه در اوتاوا، بلکه باید در واشینگتن جستجو کرد چرا که کانادا پیوسته در سالهای گذشته نیز دنباله رو سیاست خارجی آمریکا بوده است و این دو کشور تقریبا همیشه با یک صدا در ناتو صحبت میکنند. بنابراین باید گفت این تغییر رویکرد اوتاوا در قبال مسکو بدون تردید تحت تاثیر تضعیف نسبی لفاظیهای مقامات واشینگتن در قبال روسیه در ماههای اخیر صورت گرفته است.
روابط میان روسیه و کشورهای غربی از جمله آمریکا و کانادا در پی متشنج شدن اوضاع در اوکراین، رو به تیرگی نهاد. در پی تشدید بحران میان روسیه و غرب بر سر اوکراین، اتحادیه اروپا، آمریکا و برخی از دیگر کشورهای غربی از جمله کانادا تحریمهایی بر ضد مسئولان سیاسی، بازرگانان و شرکتهای روسی از جمله شرکتهای فعال در بخش انرژی، تسلیحات و همچنین بانکها و موسسات مالی این کشور اعمال کردند. دولت روسیه نیز در اقدامی تلافی جویانه واردات محصولات غذایی مورد نیاز خود را از آمریکا، اتحادیه اروپا، استرالیا، کانادا و نروژ ممنوع کرد.