سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایران زمین/43

با سفر به «مارین» از راه سلطنتی شوش عبور کنید + تصاویر

روستای «مارین» شما را به دوره هخامنشیتن و ماسوله جنوب ایران می برد.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در این فصل بهاری که تمام  درختان شکوفه و آب و هوای لذت بخشی را در دل خود جای داده اند چه خوب می شود بار و بندیل سفر را ببندیم و  به یک جای جدید و زیبا سفر کنیم تا از عجایب دنیا جا نمانیم.

شنیدن صدای پرندگان و دیدن طلوع و غروب خورشید بدون صدای بوق ماشین ها و دود و دم کلان شهرها آنچنان لذت بخش است که گویی پا به یک دنیای باورنکردنی گذاشته ای. پس اگر دلتان می خواهد این زیبایی هارا از نزدیک لمس کنید کافی است تا به  ۳۶ کیلومتری شمال شهر گچساران در استان چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد بروید تا روستای «مارین» یا همان بهشت گمشده را از نزدیک ببینید.

این روستا به دلیل ساختار و فضایی که دارد باعث شده تا گردشگران از آن به عنوان ماسوله در جنوب نام ببرند. خانه هایی که در ساختش خبری از آجر سه سانتی و سنگ های آنتیک نیست و با خشت و گل ساخته شده است.

تصور کنید هنگام غروب وقتی از کنار این منازل و گوچه پس کوچه ها گذر کنید و باران بهاری هم شروع به بارش کند، چه بویی به مشام خواهدرسید؟! بوی خانه های کاهگلی آب خورده و از طرفی هم بوی گل های بهاری که دیوانه وار در مشامتان پیچیده می‌شود.

پوشش گیاهی و جانوری منطقه با انواع گیاهان دارویی کتیرا، گل‌گاوزبان و گل بنفشه و جانوران و پرندگان وحشی مانند گرگ، روباه، خرگوش، قوچ، میش، گراز، شاهین و کبک، از دیگر جاذبه‌های طبیعی روستا به شمار می‌رود. حواشی دریاچه سد کوثر از جمله جاذبه‌های گردشگری روستای مارین است. دریاچه پشت این سد که در 17 کیلومتری روستای مارین قرار دارد، از قابلیت مناسبی برای ساماندهی ورزش‌های آبی برخوردار است.

وجود بقعه متبرکه امامزاده بی بی حمیده خاتون(س) از نوادگان امام موسی کاظم(ع) در کنار این روستا بر جذابیت این منطقه افزوده و میهمانان در بدو ورود به روستای مارین به زیارت آستان مقدس این بقعه متبرکه می روند.
 
تاریخچه روستای «مارین»
یکی از مواردی که جاذبه روستاها را برای جذب گردشگران بیشتر می کند دانستن پیشینه تاریخی آن است که ما جای پای چه کسانی قدم خواهیم گذاست؟! 

روستای مارین یکی از روستاهای تاریخی ایران است. راه سلطنتی شوش به تخت جمشید و بیشاپور (در دوره هخامنشیان)، از 7 کیلومتری این روستا عبور می‌کرده است. موقعیت سوق‌الجیشی روستای مارین، در دوره هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان سبب احداث قلعه‌های متعدد راهبانی در حوزه نفوذ آن شده است. 

از هرچه که بگذریم از گویش مردمان این روستا نمی شود گذشت که به گویش دیلی از زبان لری صحبت می کنند.
 
از طرفی خانه ها حداکثر در دوطبقه  ساخته شده اند و کوچه ها به گونه ای هستند که ئسایل نقیلیه نمی توانند عبور کنند پس با خیال راحت به عکاسی خود ادامه دهید و فرزندان کوچک خود را بگذارید کمی راحت تر و بافاصله تر از شما حرکت کنند تا برخلاف فضای شهری از دیدن کوچه پس گوچه ها و خانه های کاهگلی لذت ببرند. 

سوغاتی های روستای «مارین»
رسم ما ایرانی ها بر این  است تا به هر جایی که سفر می کنیم برای خود یادگاری بگیریم که در این خصوص نزدیکان خود را هم فراموش نمی کنیم و همیشه دنبال سئغاتی خریدن برای آنها هستیم. 

تولید صنایع دستی و بافته‌های پشمی در میان روستائیان و عشایر منطقه متداول است. انواع گلیم، جاجیم، قالی و توبره، مهم‌ترین صنایع دستی و هنری مردم روستای مارین می‌باشد. معروف‌ترین سوغات روستای مارین را صنایع دست بافت، انار، رب انار، کره، ماست، روغن، کشک و دوغ محلی و مغز بن تشکیل می‌دهد. چه خوب می شود تا گذری به آنها بزنیم تا کالای مورد نظر را خریداری کنیم.


گزارش از نیلوفر جوانشیر 







انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.