قم؛
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران از قم؛ تا کنون بیش از ۴ هزار و ۳۰۰ هکتار باغات پسته جدید در قم احداث شده و همچنین طی این مدت عملیات تغذیه و اصلاح باغات موجود در سطحی بالغ بر ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار صورت گرفته است.
طلایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی بیان کرد: توسعه باغات پسته در راستای تغییر الگوی کشت و استفاده بهینه از منابع آب و خاک و توسعه پایدار در دستور کار سازمان قرار دارد و هر ساله حدود ۱۵۰۰ هکتار باغ پسته در قالب تغییر الگوی کشت احداث میشود.
وی عنوان کرد: استفاده از سامانههای آبیاری کم فشار و همچنین انتقال آب با لوله، تسطیح و یکپارچه سازی اراضی، احداث و بهسازی کانالهای آبیاری عمومی، احیاء و مرمت قنوات و به ویژه مدیریت در آبیاری با استفاده از سامانههای نوین آبیاری از اقدامات فنی و زیر بنایی جهت افزایش بهره وری آب و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی میباشد.
وکیل معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: با توجه به وضعیت منابع آبی و محدودیت این منابع تعدیل سطح زیر کشت گندم در استان قم اجتناب ناپذیر میباشد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان قم با استفاده از برنامههای متعدد نظیر استفاده از بذور ارقام جدید و با پتانسیل بالا، ارتقاء کیفیت بذور گواهی شده و تامین و تدارک بالای ۹۰درصدی بذور گندم جهت کشت مزارع در استان، به کارگیری دانش فنی در خصوص تغذیه گیاهی در مزارع و توسعة کشت مکانیزه و همچنین استفاده از علوم و تکنیکهای حفظ نباتات و انتقال دانش آن به کشاورزان جهت مبارزه با آفات بیماریها و علفهای هرز و به کارگیری روشهای نوین آبیاری جهت افزایش راندمان آبیاری مزارع به منظور افزایش کارآیی مصرف آب و همچنین ارتقاء عملکرد گندم در مزارع آبی از ۳۸۰۰ کیلوگرم در هکتار فعلی به ۵۷۰۰ کیلوگرم در سال هدف که سال ۱۴۰۰ میباشد، به دنبال کاهش سطح زیر کشت و حفظ میزان تولید است.
در پایان خاطر نشان کرد: گندم تولیدی استان با توجه به جمعیت کلانشهر قم کمتر از ۱۵درصد نیاز گندم استان را تامین میکند و مابقی از سایر نقاط کشور به صورت وارداتی وارد استان میشود.
انتهای پیام/ج