سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

مدرن‌سازی "تامکت‌های نهاجا" تا سال 2020 ؟ + تصاویر

نیروی هوایی ارتش براساس نظر رسانه‌های خارجی توانایی "اورهال" انواع جنگنده‌ها از جمله "تامکت‌ها" را دارند.

به گزارش خبرنگار  دفاعی امنیتی  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛  جنگنده‌ها، نقش مهمی در پیروزی‌های نظامی یک کشور دارند و می‌توانند یک برتری را در نبرد برای کشور مورد نظر به وجود آورند.


**تاکتیک مدرن سازی یگان های نیروی هوایی

ایران از سال 1970 به بعد با خرید جنگنده‌های مختلف و به ویژه جنگنده "اف -14 تامکت (F-14 Tomcat)" نشان داد که به دنبال توسعه و برتری قدرت هوایی خود است و از همه تاکتیک‌ها در راستای افزایش قدرت نظامی ارتش بهره خواهد برد.






در دهه 70 میلادی  خرید انبوه جنگنده‌ها از آمریکا در دستور کار قرار گرفت که در همین راستا ده‌ها فروند جنگنده‌های "اف- 14 تامکت (F-14 Tomcat) " ایالات متحده آمریکا به ایران وارد شد تا در یگان های هوایی مورد استفاده قرار بگیرد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران (نهاجا) به عنوان یک یگان نظامی راهبردی توانست اقدامات مهمی را در طول نبرد با ارتش بعثی انجام دهد.

جنگنده‌های "تامکت ایرانی" توانستند در نبردهای هوایی موفقیت‌های بسیاری برای جمهوری اسلامی ایران به ارمغان بیاورند. صاحبنظران معتقدند جنگنده مذکور به تعداد 80 فروند از آمریکا خریداری شده و اکنون ده‌ها فروند از آن آماده انجام عملیات است.

سایت میلیتاری تودی (Military-Today) درباره جنگنده  "اف -14 تامکت (F-14 Tomcat)" عنوان داشت: این هواپیمای جنگی از دهه 70 میلادی در خدمت ناوگان نیروی دریایی ارتش ایالات متحده آمریکا قرار داشت.



**جنگنده "اف-14 (F-14 Tomcat)"  توانایی از بین بردن اهداف با موشک‌های سطح به سطح هواپایه  را دارد

این سایت ادامه داد:  جنگنده "اف-14 (F-14 Tomcat)"  توانایی از بین بردن اهداف را با موشک‌های سطح به سطح هواپایه   "فونیکس (phoenix)" ،  "اسپارو"  و ....  دارد.

سایت   میلیتاری تودی (Military-Today)  تصریح کرد: این هواپیما در عملیات‌های "بوسنی" و "جنوب عراق" و ...  شرکت کرده و به عنوان یک هواپیمای تجسسی یا جنگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سایت  میلیتاری تودی (Military-Today)   با اشاره به اینکه ایران یکی از کشورهای دارنده جنگنده  "اف -14 تامکت (F-14 Tomcat)"  بوده ، مدعی شد: در دهه 1970 میلادی،  79 فروند جنگنده مذکور به ایران فروخته شد؛ اما هم اکنون بین 28 تا 30 فروند آن در نیروی هوایی این کشور عملیاتی است.






این سایت با اشاره به خصوصیات "اف -14 تامکت (F-14 Tomcat)"  عنوان داشت: جنگنده مذکور از سال 1972 عملیاتی شده و با 19 متر طول،  ارتفاع قریب به 5 متر، وزن کلی بیش از 23 تن دارای قابلیت‌های ویژه‌ای بوده هر مأموریتی را می‌تواند به خوبی انجام دهد.




سایت  میلیتاری تودی (Military-Today) با اشاره به اینکه این جنگنده ظرفیت دوخدمه را دارد، یادآور شد:  "اف -14 تامکت (F-14 Tomcat)"  با حداکثر سرعت 1997 کیلومتر برساعت و برد عملیاتی 2 هزار و 965 کیلومتر ؛ دارای دو موتور "اف 110 - جی ای 400 توربوفن" بوده و می‌تواند موشک‌هایی همچون "فونکیس"، "اسپارو"، "سایدوایندر" و... را حمل و شلیک کند.


**مدرن سازی جنگنده های "اف-14" در نهاجا

ماهنامه کامبت ایرکرفت (Combat Aircraft) با اعلام اینکه جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح آن از سال 1980 تا کنون تحت تحریم‌های شدید بوده‌اند عنوان داشت: نیروی هوایی در نهایت اقدام به به‌روز رسانی ناوگان هوایی خود کرد و در اولین تلاش موشک‌های "هاوک" زمین به هوا را به سامانه کنترل اسلحه چند تامکت با استفاده از یک پیلون تطبیقی اضافه کرد و یک واسط رایانه‌ای به تامکت اضافه شد تا کار تطبیق داده‌های تامکت با موشک "هاوک" را انجام بدهد و موشک حاصل را "سجیل" نامیدند.

این ماهنامه ادامه داد: بعد از انجام تست موفق با یک  "اف -14 تامکت (F-14 Tomcat)" فرماندهی نیروی هوایی ارتش ایران اجازه اعمال تغییرات به شکاری‌های دیگر را نیز صادر کرد و در نهایت نخستین پرتاب آزمایشی موشک برعلیه دشمن واقعی در سال 1987 انجام شد و یک شکاری میراژ F1 عراق در ماه فوریه نزدیک جزیره "خارک" سرنگون شد.

این نشریه غربی با بیان تحلیل خود در خصوص به اتمام رسیدن موشک‌های فونیکس اف 14 های ایران، خاطرنشان کرده است که در اوایل سال‌های دهه 2000 میلادی، اقداماتی در نیروی هوایی و صنایع دفاع ایران انجام شد و موشک‌های "فونیکس" بازسازی شدند و به خدمت بازگشتند و برای تامکت‌های هشدار و واکنش سریع پایگاه‌های "ششم" و "هشتم" نهاجا مورد استفاده قرار گرفتند.





ماهنامه کامبت ایرکرفت (Combat Aircraft)عنوان داشت:  بازگشت موشک‌های "فونیکس" جان تازه‌ای در کالبد ناوگان تامکت‌های ایران دمیده و در یک تمرین نظامی نیز یک تامکت، پهپادی را با یکی از این موشک‌ها هدف قرار داد و منهدم کرد.  کار مدرن‌سازی این جنگنده‌های استراتژیک در ژانویه 2009 میلادی در تهران آغاز شده است، این مدرنیزه‌شدن را شامل تعویض قطعات الکترونیک قدیمی به‌ویژه قطعات مربوط به رادار ، سنسورها و تحلیلگرهای سیستم بوده و نیروی هوایی ایران برنامه‌ای برای مدرنیزه کردن همه تامکت‌های ناوگان تا سال 2020 دارد.

جنگنده های "اف -14 تامکت (F-14 Tomcat)" نهاجا تاکنون موشک هایی همچون "فکور 90 "  «قادر» و «نصر» که هواپایه بوده را حمل و با موفقیت شلیک کردند.  در حقیقت جنگنده تامکت توانمندی‌های گسترده‌ای در انجام مأموریت‌های خود داشته و مانورپذیری بالایی نیز دارد.

تامکت های نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دستگیری عبدالمالک ریگی نیز نقش مهمی را ایفا کردند و در این زمینه با یک پرواز موفق توانستند هوتاپیمای این تروریست بزرگ شرق کشور را بنشانند. 




گزارش از محمد زرچینی

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۱:۱۳ ۲۳ شهريور ۱۳۹۹
خداروشکر
رامین
۲۱:۱۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۶
ایول ممنون
ناشناس
۰۸:۱۵ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
دمتون گرم
ناشناس
۰۷:۴۹ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
حتی یک لحظه هم از پیشرفت و تحقیق دست برندارید ما دشمنان بی رحمی داریم...ضعیف باشیم به کمتر از نابودی ما رضایت نخواهند داد
ناشناس
۰۷:۳۱ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
هرکشوری اگر میخواهد دردفاع ونبرد موفق باشد جنگ افزارها یش راباید خود ساخته وجنگ آورانش نیز خود اموزش دهد تا دشمن ازتجهیزات ونحوه کارکرد آنان بی اطلاع باشند
ناشناس
۰۷:۱۶ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
خدا قوت ارتش و سپاه قهرمان...
بسیجیان ولایی همیشه با شما هستند تا احساس تنهایی نکنید...
هر روز آماده تر و قویتر بشوید تا در مواقع لزوم خصم را درسی فراموش نشدنی بدهیم... بخصوص به دشمنان محمد و آل محمد ص، انشاالله
لبیک یا سید علی
اللهم عجل لولیک الفرج
ناشناس
۰۳:۳۹ ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
نیروی هوای ایران باید پیشرفته ترین نیروی هوای دنیا تبدیل شود اگه خودرا بااتکاء به خدا قبول داشته وباورکند مامیتوانیم
ناشناس
۲۳:۲۸ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
مابه نیروی هوایی قویتر قدرتمندتر نیاز داریم تا دشمنان ما نه فقط از موشک بلکه از زمین اسمان از ما بلرزند بترسند