سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آبادان؛

کشت گیاه استراتژیک نیشکر در مزارع خرمشهر

یکصد هزار هکتار از زمینهای کشاورزی خرمشهر به زیر کشت گیاه استراتژیک نیشکر رفت.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ؛ خوزستان از قدیم الایام مهد نیشکر ایران بوده است .

 تاریخ دانان قدمت کشت نیشکر در خوزستان را قریب به سه هزار سال می دانند. در واقع خوزستان  به معنی شکرستان است که خود نشان از قدمت بسیار دیرینه گیاه نیشکر در این استان دارد.

نیشکر گیاهی است که همه چیز آن قابل استفاده است و از صفر تا صد آن مصرف می شود و می توان از آن فراورده های فراوانی بدست آورد.

فراورده هایی چون –اتانول- خمیرمایع- چوب ام دی اف - ملاس وباگاس که از باگاس و ملاس نیز چندین فراورده دیگر بدست می آید.

سال زراعی گذشته صد هزار هکتار از زمینهای شهرستان خرمشهر  زیر کشت نیشکر رفت و به با بارندگی های خوبی که رخ داد هم اکنون محصول خوبی نیز برداشت شد.

همدان نژاد معاون کشاورزی کارخانه نیشکر میرزا کوچک خان جنگلی گفت : در این محصول میزان 900 هزار تن نیشکر و 90 هزار تن شکر برداشت شد.برای سم پاشی  مزارع بسیار گسترده نیشکر می بایست از 50 هزار لیتر سم استفاده شود که بدون شک استفاده از این میزان سم و ورود آن به چرخه طبیعت صدمات جبران ناپذیری به محیط زیست وارد می کرد اما  برای جلوگیری از ورود 50 هزار لیتر سم به محیط زیست از هیچ گونه سمی استفاده نشد و بجای آن از کوچکترین زنبور دنیا برای مبارزه با آفات استفاده شد.

شکیبا مدیر عامل کارخانه نیشکر میرزا کوچک خان جنگلی در این زمینه گفت :با تولید بیش از دو ونیم  میلیون زنبور با نام "تلنموس" موفق شدیم استفاده از سموم را به صفر برسانیم و این خود موفقیت بزرگی در حفظ و صیانت از محیط زیست تلقی می شود  و دیگر نیازی به استفاده از سموم نیست.مکانیزه کردن همه مراحل این کشت یکی دیگر از اقدامات انجام شده در کاشت نیشکر در مزارع خرمشهر بود که بازدهی تولید را افزایش داد.

هاشمی زاده کارشناس کشاورزی نیز به اهمیت کشت مکانیزه در این مزارع اشاره کرد و  افزود : با مکانیزه کردن همه مراحل کاشت داشت و برداشت این محصول موفق شدیم بین 20 تا 22 درصد افزایش محصول داشته باشیم.همچنین این را هم باید دانست که استحصال شکر از گیاه نیشکر نیاز به آب فراوان دارد لذا برای استفاده حداکثری از آب مصرفی در کارخانه تولید شکر میرزا کوچک خان خوزستان طرح تولید برق در مراحل مختلف استفاده از آب مصرفی در کارخانه کلید خورد. زیرا قبلا آب مصرفی در کارخانه تولید شکر در زمینهای اطراف رها می شد اما حالا با این آب ، برق تولید می شود زیرا آب مصرفی در این کارخانه برای اسفاده بسیار گرم شده و به نقطه جوش می رسد و با استفاده از بخار همین آب نیز برق تولید می شود.

 امیر غلامی مدیر انرژی گفت: با بخاز حاصل از این آب روزانه 9 وشش دهم مگاوات برق تولید میشود. و بخش عمده نیاز کارخانه به برق را مرتفع میکند.

در مزارع کشت نیشکر آبیاری با استفاده از آب رودخانه کارون به صورت کاملا مکانیزه انجام می شود وهمین امر موجب شده که مصرف آب در این زمینها ده درصد کاهش یابد.در خوزستان سالانه حدود 9 میلیون تن گیاه نیشکر تولید می شود که نیمی از نیاز کشور به شکر را تامین می کند .لذا استفاده از طرح های نوین  در مراحل مختلف کشت این گیاه ، علاوه بر افزایش محصول ، بازدهی آنرا افزایش داده و هزینه تولید آنرا کاهش می دهد .

همچنین در این فرایند محیط زیست نیز از آسیبهای احتمالی مصون میماند که این خود نشان دهنده مدیریت صحیح در تولید محصول و نیز برنامه ریزی مناسب برای محصولی با بازدهی بیشتر است.

 انتهای پیام/ف
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.