سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دوختن چشم پرندگان شکاری؛ راهکار جدید قاچاقچیان + تصویر

مشاور رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران دوختن چشم پرندگان شکاری را یکی از روش‌های قدیمی برای قاچاق عنوان می‌کند.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، قاچاق پرندگان شکاری ایران از جمله شاهین، باز، بالابان، بحری و قوش به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، ماجرای طولانی‌ای دارد و سال‌هاست که صیادان برای رسیدن به مبالغ میلیونی، این پرندگان را شکار می‌کنند. صیادان برای زنده‌گیری پرندگان شکاری، توری را روی زمین پهن می‌کنند. برای جلب توجه پرنده، کبوتر یا طعمه دیگری روی تور می‌گذارند. چاله‌ای کنار تور حفر می‌کنند و گاهی چند روز در همان چاله منتظر می‌مانند تا پرنده شکاری روی تور بنشیند و گرفتار شود.
 
اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود، پس از زنده‌گیری گیری پرنده، چشم‌های آنها را بخیه می‌زنند تا حیوانات را صحیح و سالم به آن طرف آب ببرند و پول‌های میلیونی را دریافت کنند. اسماعیل کهرم، مشاور رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران، در این مورد به خبرنگار آنا می‌گوید: دوختن چشم و کلاه گذاشتن سر پرندگان، مخصوص پرندگان شکاری نظیر قوش، باز، قرقی، ... است. درحقیقت قسمتی از آموزش به این پرندگان است تا به خودشان آسیب نرسانند. پرنده‌ای که در ارتفاع سه هزار متری پرواز می‌کند، پایین آوردن و نگهداری او روی زمین سخت است. پرنده تلاش برای پرواز می‌کند و خودش را به قفس می‌زند و این تلاش باعث کوری، شکستگی بال و آسیب به پایش می‌شود.
 
این فعال محیط زیست ادامه می‌دهد: از آنجا که این پرندگان در آن طرف آب‌ها و در کشورهای عربی بهای زیادی (30 میلیون تومان به بالا) دارند و پرنده آسیب‌دیده خریداری ندارد، آنها چشم پرنده را می‌دوزند یا کلاه‌های چرمی روی سر پرنده می‌گذارند. از آنجایی که این افراد مهارت زیادی در این رابطه دارند، به چشم پرنده آسیب نمی‌رسد و بعد از رسیدن به مقصد با یک قیچی تیز، درست مثل بخیه کشیدن، بخیه چشم‌های پرنده باز می‌شود.
 
وی در مورد جریمه این متخلفان می‌گوید: به طور کلی صید و قاچاق این پرندگان غیرقانونی است و خوشبختانه قوه قضائیه در این رابطه همکاری خوبی با سازمان حفاظت محیط زیست دارد. به همین دلیل جریمه سنگینی برای قاچاقچیان در نظر گرفته شده و فردی که یک بهله باز را شکار کرده باشد، به 12 تا 15 میلیون تومان جریمه نقدی و 6 ماه حبس محکوم خواهد شد.













منبع:آنا
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۰۷ ۲۹ خرداد ۱۴۰۱
دوختن چشم پرنده واقعا نامردی
ناشناس
۲۰:۵۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
همش 15 میلیون جریمه. قیمت خود پرنده 30 میلیونه جریمش حد اقل باید دوبرابر قیمت خود پرنده باشه.