سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صحبت‌های قابل تأمل امین تارخ در مورد جشنواره جهانی فیلم فجر/ سینمای ایران به معناگرایی خود می‌بالد

سینمای ایران شاید به تکنیک، ابزار، جلوه‌های بصری، تکنولوژی و ... خود نبالد اما به چیزی که می‌تواند افتخار کند، معناگرا بودنش است.

امین تارخ بازیگر سینما و تلویزیون در پاسخ به این سوال که آیا با نیامدن فیلم‌های آمریکایی به جشنواره جهانی فیلم فجر از اعتبار آن کم می‌شود، به خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: منطق درستی پشت این قضیه نیست که اساسا جشنواره جهانی فیلم فجر را به خاطر حضور کمرنگ سینمای آمریکا و فیلم‌هایی که دارای صحنه‌های مغایر با فرهنگ ماست، برگزار نکنیم. این عدم حضور ممکن است درصد بسیار اندکی از ارزش‌های یک جشنواره را کم کند، اما به نظرم آنقدر ارزش‌‌های کیفی دیگری می‌تواند در جشنواره باشد تا حضور اینگونه فیلم‌ها را به چشم نیاورد. کما اینکه اگر کیفیتی هم از دست رفته باشد، با انتخاب فیلم‌ها، کارگردان، هیأت داوران و ... جبران مافات می‌شود.

وی افزود: اینکه با حضور فیلم‌های مطرح دنیا (آن‌هایی که دارای صحنه‌های مغایر با فرهنگ ما هستند) بخواهیم اعتبار برای جشنواره دست و پا کنیم غلط است؛ چون برعکس عمل می‌کند و بسیاری از اعتبارات را از دست می‌دهیم و به هیچ قیمتی نمی‌ارزد.

این بازیگر در خصوص وجه تمایز سینمای ایران و سینمای دنیا اینگونه بیان کرد: سینمای ایران شاید به تکنیک، ابزار، جلوه‌های بصری، تکنولوژی و ... خود نبالد اما به چیزی که می‌تواند افتخار کند، معناگرا بودنش است. مضاف بر اینکه احساس می‌کنم گاهی مواقع یک اتهاماتی به سینمای ایران وارد می‌شود که مثلا در سطح حرکت می‌کند یا از آزادی برخوردار نیست! واقعا نمی‌‌دانم چگونه می‌تواند آزادی داشته باشد؟! به عنوان نمونه فیلم «ابد و یک روز» اگر ده سال پیش قصد ساخت داشت، حتی نمی‌توانست فیلمنامه خود را ارائه دهد. اما دیدیم که امروز ساخته و نمایش داده شد و مردم هم استقبال خوبی از آن کردند.

وی در خصوص اینکه سینما به ساخت فیلم‌هایی در جهت سلایق مختلف نیاز دارد، اظهار داشت: فیلم‌هایی هستند که آنچنان که باید و شاید به لحاظ فرهنگی صاحب ادعا نبودند؛ اما آن نوع سینما هم برای گیشه و برای مردم و سلایق مختلف لازم است. اصولا نمی‌بایست ما همیشه گرفتار افراط و تفریط شویم. از ترس اینکه لوده شویم، نباید سینمای کمیک را فراموش کنیم. یا از ترس اینکه فیلم‌های معناگرای‌ ما را کسی نفهمد، به سراغ ساختش نرویم. در کل فکر می‌کنم کماکان آزمون و خطاهای ما وجود دارد.

تارخ در بخش پایانی صحبت‌های خود در مورد ارزآوری از طریق ساخت فیلم‌های سینمایی خاطرنشان کرد: هیچ راهی برای ارزآوری نداریم جز ادامه دادن جشنواره‌هایی مانند جشنواره جهانی فیلم فجر؛ چون با آمد و رفت کارگردانان، تهیه‌کننده‌ها، صاحبان سینما و بخش بین‌الملل و آشنایی آن‌ها با سینما و بازار ما، اتفاقات خوبی رقم زده می‌شود. ما نباید منتظر معجزه باشیم؛ بلکه باید با صبر و تلاش کارهای هدفمند خود را ادامه دهیم.



انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.