سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیشگیری و درمان با طب ورزشی

استحکام استخوان ها در گرو دویدن

محققان علوم پزشکي در اسپانيا اعلام کردند، هر قدر بيشتر بدويد، استخوان هايتان محکم تر خواهد شد.

به گزارش خبرنگار سایر حوزه های گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان،از جمله بيماري‌هاي شايع در جوامع امروزی پوکی استخوان  است که به علل گوناگوني مانند تغذيه نامناسب و نداشتن تحرک بدني به وجود مي‌آيد البته اين بيماري درمان پذير يا بهتر بگوييم کنترل شدني است. برخی افراد از ترس ابتلا به پوکی استخوان سعی می‌کنند، شیر و ماست بیشتری بخورند و مصرف لبنیات را در رژیم غذایی‌شان افزایش می‌دهند. البته اکثر اوقات افراد وقتی  به سنین میانسالی و حتی سالمندی رسیده‌اند این فکر می‌افتند  و با این کارها می‌خواهند از ایجاد این مشکل پیشگیری یا بهنگام درمانش کنند.

 در حالی که مصرف لبنیات در سنین سالمندی نمی تواند همان تاثیری را داشته باشد که در دوره نوجوانی و جوانی ایجاد می کند. علاوه بر این، بسیاری از این افراد هم هیچ وقت به ورزش و انجام فعالیت های بدنی فکر نمی کنند و آن را شیوه ای مناسب برای پیشگیری یا درمان پوکی استخوان نمی دانند. در صورتی که، ورزش منظم و مناسب یکی از بهترین شیوه ها برای پیشگیری و همچنین درمان پوکی استخوان است.

رابطه دویدن با استخوان های محکم
 دانشمندان اسپانيايي با بررسي تاثير دويدن مداوم بر سفتي  استخوان ها،‌ دريافتند هرقدر مسافتي طولاني تر بدويم شرايط براي ما بهتر خواهد شد و مواد معدني استخوان، متراکم تر خواهد شد.

محققان دانشگاه کاميلو خوزه سلا اين تحقيق را بر روي دوندگان دوهاي طولاني همچون دوندگان دوي ده کيلومتر و دوي ماراتون اجرا کردند.
اين بررسي بر روي 122 دونده ماراتون و 81 دونده دوهاي سبک تر همچون دوي ده هزار متر انجام گرفت و نتايج آن در شماره اخير نشريه فيزيولوژي کاربردي اروپا منتشر شد. دکتر بيتريز لارا و همکارانش در اين بررسي دريافتند طول مدت دويدن بر استحکام استخوان ها تاثيري مثبت دارد.در واقع با اين کار مي توان از بروز پوکي استخوان در سنين بالا جلوگيري کرد.

به گزارش پايگاه خبري يورک الرت در اينترنت،‌ پوکي استخوان عارضه اي است که با بالا رفتن سن به وجود مي آيد ، در نتيجه از استحکام بافت و املاح استخواني کم شده و از مقاومت آن کاسته مي شود.

استخوان انسان در دوران کودکي از خاصيت ارتجاعي برخوردار است و تحمل فشار زياد را دارد و به تدريج سفت و محکم مي شود ، اين مسئله در سن 20 سالگي به اوج خود مي رسد ، بين سن 20 تا 35 سالگي استحکام استخوان ها به همان قوت باقي مي ماند. به همين دليل ضربات شديد ، مثل تصادفات مي تواند منجر به شکستگي استخوان شود.اما از اين سن به بعد ، به تدريج و با سرعتي کم ، از تراکم استخوان ها کم شده و با بالارفتن سن ، پوک مي شوند.

در زنان، بعد از سن يائسگي به علت توقف ترشح هورمون هاي زنانه و نقش مهم اين هورمون ها در استحکام استخوان ها ، شيوع پوکي استخوان زيادتر مي شود.به طور تقريبي و با احتمال زياد همه ما در معرض پديده ناخوشايند پوکي استخوان قرار داريم.افراد مسن در معرض ابتلاي بيشتري قرار دارند.

عارضه پوکي استخوان در نزد خانم ها بعد از سن يائسگي بسيار شايع و آنان ، بيش از مردان به پوکي استخوان مبتلا مي شوند ، به ويژه اگر يائسگي زودرس در خانم ها ايجاد شده باشد.تحرک بدني و ورزش ، باعث استحکام استخوان ها در هر سني مي شود.  تحرک  نداشتن و استراحت زياد باعث تحليل و پوکي سريع استخوان ها مي شود و شکستگي استخواني را بيشتر مي کند.

سیگاری ها در معرض ابتلا پوکی استخوان
گاه پوکي استخوان در برخي ازخانواده ها بيشتر ديده مي شود. همچنين در بعضي از نژادها مثل بعضي از نژادهاي آسيايي اين پوکي بيشتر است. تغذيه ، نقش مهمي در پوکي استخوان به عهده دارد. افرادي که کلسيم کافي در رژيم غذايي آنها وجود ندارد و يا ويتامينDکافي دريافت نمي کنند، در معرض ابتلا بيشتري هستند.همچنين نتايج حاصل از مصرف سيگار و قهوه زياد هم ، در پوکي استخوان ثبت شده است.کساني که خود سيگار مي کشند، ياهمنشين سيگاري هاهستند، در معرض پوکي استخوان زودرس قراردارند و زناني که سيگارمي کشند، دچار پوکي استخوان شديدتري هستند.

 استفاده طولاني از کورتن ها و يا داروهاي ادرارآور، مي تواند باعث پوکي استخوان شود. البته قابل ذکر است که مصرف يک يا چند آمپول کورتن در سال چنين اختلالي را ايجاد نمي کند.همچنین افرادي که از بعضي اختلالات هورموني مشخص رنج مي برند ، مثل پرکاري تيروئيد وپارا تيروئيد و بيماري کوشينگ در معرض ابتلاي بالاتري به پوکي استخوان هستند.

(طیبه خزاعلی)

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.