به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با وجود تلاشهای انجام شده از سوی طرفهای بینالمللی برای آتش بس در سوریه، به نظر میرسد تمامی گروهها یقین دارند که باب جهنم واقعی و جنگ فراگیر در تمامی محورها در آیندهای نزدیک باز خواهد شد. به نظر میرسد آوریل آغاز مرحلهای جدید در جنگ سوریه باشد.
با وجود اینکه روند سازش های شکننده در سوریه همچنان ادامه دارد، اما به نظر نمیرسد در آیندهای نزدیک این روند به حل فراگیر بحران کمک کند، چنانچه تمامی طرفها تلاش دارند بالاترین حد آمادگی نظامی خود را قبل از بازگشت به میدان مبارزات تحقق بخشند.
اطلاعات نظامی و سیاسی نشان میدهد که آتش بس شکننده سوریه به پایان راه خود نزدیک میشود، به نظر میرسد استان حلب سوریه دارای بیشترین پتانسیل برای آغاز مجدد جنگ فراگیر و اعلام رسمی توقف آتش بس در دو ماه گذشته باشد. درگیری که در صورت آغاز، درگیری های متفرق مانند روزهای اخیر نخواهد بود، چرا که آماده سازی ها و نقل و انتقالهای گسترده ای در این راستا آغاز شده و به نظر می رسد بیشتر جبهه های حلب را درگیر خود خواهد کرد.
ارتش سوریه و متحدانش صراحتاً اعلام کردهاند که درگیری بزرگی را آغاز خواهند کرد، آنها البته از جزییات این درگیری چیزی نگفتهاند. "وائل الحلقی" نخست وزیر سوریه اعلام کرد نیروی هوایی روسیه و ارتش سوریه در حال آماده شدن برای عمیات مشترک برای آزاد سازی حلب هستند. وی در دیدار با نمایندگان مجلس روسیه خاطرنشان کرد که ما به همراه شرکای روس آماده می شویم عملیاتی را به منظور آزادسازی حلب و بیرون راندن همه گروه های مسلح غیر قانونی از این شهر آغاز کنیم.
همزمان با تحرکات نظامی نیروهای مقاومت به نظر میرسد توافق اعلام نشده بین گروههای تروریستی برای توزیع جبههها و مسئولیت مبارزات به دست آمده است، به گونهای که صدها نفر از نیروهای مبارز النصره حومه غربی و جنوبی حلب را رها کرده و عناصر دیگری جایگزین آنها شدهاند. احتمال میرود شبهنظامیانی که از این مناطق خارج شدهاند سعی دارند خود را به گروه هایی برسانند که نام آن ها در لیست گروه های تروریستی غرب نیست و به جریان های معتدل موسوم شده اند.
به این ترتیب به بهانه مبارزه با داعش درگیری بزرگی در حومه شمالی و شرقی حلب آغاز خواهد شد. جالب اینجاست که ساماندهی عناصر مسلح مخالف دولت بر اساس رویکردهای ایدئولوژیک و گرایشهای آنها به گروههای مختلف صورت نمیگیرد، بلکه بر اساس ماهیت تخصصهایی نظامی آن ها انجام می شود.
اطلاعات مستدلی که روزنامه الاخبار لبنان به آن دست پیدا کرده، نشان میدهد بیشتر عناصری که از حومه غربی حلب خارج شدهاند، عناصری هستند که در عملیات حمله و یورش تجربه دارند و به جای آنها افرادی وارد این منطقه شدهاند که آموزشهای ویژهای را در مأموریتهای دفاعی و نظامی و استفاده از ضدهوایی های پیشرفته دیدهاند.
این در حالی است که یگانهای فعال در حومه غربی حلب محمولههای جدیدی از تسلیحات را دریافت کردهاند که برخی از آنها برای اولین بار به دست تروریستها رسیده است. براساس آنچه که گفته شد به نظر میرسد طرحهای نظامی تروریستها برای مرحله آینده تلاش برای تثبیت تسلط بر بخش های غربی و جنوبی حلب است، البته آنها نیمنگاهی نیز به انجام حملات جدید برای تسلط بر مناطق دیگر دارند.
جبهه النصره شاخه تروریستی القاعده در سوریه ضمن هماهنگی با عناصر ارتش آزاد که جریانهای غربی آن را نیروهای معتدل می خوانند، سعی دارند موازنه نهایی قدرت در حلب و لاذقیه و حماه را تغییر دهند تا بتوانند جبهههای متعددی را به روی ارتش سوریه گروه باز کنند.
این گروه ها برای تحقق برنامه های خود حمله گستردهای را به سوی مناطق خان طومان، الزربه-زیتان و برقوم برنه آغاز کردند تا شاید بتوانند موازنه های درگیری را تغییر داده و شهر الحاضر را به عنوان گذرگاه ورودی به حومه جنوبی حلب تحت کنترل خود بگیرند، اما این حمله با ایستادگی گسترده ارتش و نیروهای مقاومت مواجه شد و تروریستها با هلاکت 65 شبه نظامی و مجروح شدن 200 تن دیگر ضربه سختی را دریافت کردند.
عناصر مسلح مخالف دولت و حامیان آنها از طریق این برنامهها میخواهند نوار مرزی ترکیه را همچنان در دست خود نگه دارند تا کانال های لجستیک آن ها همچنان فعال باقی بماند. در همین راستا است که مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه با وجود شکست تلاشهای گذشته، بار دیگر از ضرورت پاکسازی منطقه ای حدود صد کیلومتر مربعی در مرزهای جنوبی و تبدیل کردن آن به منطقه امن سخن گفته است.
وی به صراحت از کمکهای تسلیحاتی به گروههای مسلح به صورت زمینی و هوایی تحت پوشش مبارزه با تروریسم خبر می دهد. به نظر میرسد شعار مبارزه با تروریسم ابزاری است که تمامی طرفهای مداخله جو در سوریه آن را پوشش سیاسی برای توجیه مداخله خود در مناطق مختلف این کشور قرار داده اند.
در همین راستا و به همین بهانه یک هیئت نظامی آمریکا اخیراً مجموعه نشستهایی را با رهبران گروههای تروریستی موسوم به معتدل در داخل اراضی ترکیه داشته است. مقام آمریکایی در این نشست وعده داده که کمکهای بیشتری تحت نظارت آمریکا و ترکیه به تروریستها تحویل خواهد شد.
در همین راستا تجهیزات نظامی فراوانی از طریق مرز ترکیه به استان ادلب انتقال داده شده و سپس تروریستها این تسلیحات مجهز را به مرزهای جنوبی استان حلب برای حمله به مواضع ارتش سوریه انتقال دادند. گروه های تروریستی سعی دارند با استفاده از منطقه امن مرزی، زمینه را برای شکست دادن داعش در الرقه تحت پوشش ائتلاف بین المللی فراهم کنند تا بتوانند افراد تحت امر داعش را نیز در مسیر اهداف خود جذب کنند.
مجله انگلیسی گینس متخصص در زمینه مسائل دفاعی در شماره اخیر خود از ارسال دو محموله تسلیحاتی از سوی ایالات متحده آمریکا برای عناصر مسلح در سوریه خبر داد و تأکید کرد این اقدام تردیدهای اساسی در زمینه جدیت واشنگتن برای پایبندی به تعهداتش با روسیه برای ادامة آتشبس از سوی ایجاد کرده است. به نظر میرسد محمولههای تسلیحاتی ارسال شده از طریق ترکیه و اردن ارتباط مستقیمی با برنامه گروههای مسلح برای تنشآفرینی بیشتر قبل از آغاز دور سوم مذاکرات ژنو دارد.
به نوشته این مجله انگلیسی مرحله اول در روز 5 دسامبر 2015 از طریق کشتی «Geysir » از بندر کونستانتا در رومانی عبور کرده و به بندر آغالار در ترکیه وارد شد. این کشتی نیمی از محموله خود را تخلیه کرده و سپس به سمت بندر العقبه اردن حرکت کرد. محموله کشتی مذکور بیش از 80 کانتینر با وزن حدود 1000 تن بوده و شامل انواع تسلیحات و مهمات از جمله سلاحهای پیشرفته ضدزره و ضدتانک بود.
محموله دوم حدود دو برابر محموله اول بوده و شامل 117 کانتینر با وزن تقریبی 2000 تن سلاح و مهمات بوده است. این محموله از بندر بورگاس بلغارستان بارگیری شده و به سمت بندر العقبه حرکت کرده است. جزییات این محموله افشا نشده، اما گفته شده بیش از 162 تن مواد منفجره در این کشتی وجود داشته است.
نکته قابل توجه در ارسال این تسلیحات حضور تعداد زیادی موشک ضد تانک بود که در محموله اول وجود داشت. کارشناسان این مجله انگلیسی اعلام کردند که حدود 50 دستگاه خمپاره انداز ضد تانک از نوع «Faktoria» به همراه حدود 796 تا 854 موشک آن در این محموله وجود داشته که به نظر می رسد برای هدف قرار دادن تانکهای سوریه و تانکهای تی 90 سوریه ارسال شده است. این نشان میدهد آمریکایی ها دقت زیادی در انتخاب تسلیحات مورد نیاز تروریستها بر اساس محتوای درگیریهای آینده در سوریه داشته اند و همین موضوع بر شدت درگیریهای احتمالی آینده می افزاید.
این تحرکات در حالی به دنبال میشود که نیروهای ارتش سوریه و مقاومت منطقهای نقطه ثقل فعالیتهای خود در روزهای اخیر را در اطراف حمص و پاکسازی تدمر قرارداده اند. آنها به دنبال پایان دادن به حضور داعش در عمق سوریه قبل از پرداختن به جنگ با آنها در اطراف مرزها هستند.
تلاش گروههای تروریستی برای تحریک جبههها در حلب از آن رو است که آنها میدانند ارتش سوریه به زودی تلاش خواهد کرد داعش را در مناطق حلب و الرقه و دیرالزور شکست دهد. به این ترتیب به نظر میرسد جنگی فراگیر به زودی برای مبارزه با داعش و با هدف تعیین سرنوشت نهایی بحران سوریه بین نیروهای مدافع ارتش سوریه و محور مقاومت با گروه های متعدد شورشی و تروریستی آغاز خواهد شد.
منبع: مشرق
انتهای پیام/