به گزارش
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از رسانه بلژیکی «یورو اکتیو»، ترکیه ماههاست که به دلیل رویکردش در مورد سیاستهای پناهجویان تحت فشار قرار دارد.
سازمانهای حقوق بشر ادعا کردهاند که مقامات ترکیه اخراج پناهجویان افغان از کشورشان را تایید کردهاند، اما ترکیه تنها کشوری نیست که چنین سیاستی را در قبال پناهجویان انجام میدهد.
چندی پیش بود که رسانههای غربی از تشکیل نشست مخفیانه سران اروپایی برای اخراج بیش از ۸۰ هزار پناهجوی افغان از کشورشان خبر دادند. بر اساس این گزارش، کشورهای اروپایی نیز مانند ترکیه قصد اخراج و بازگرداندن پناهجویان افغان به افغانستان را در برنامه خود دارند.
همچنین، «آندرس یگمن» وزیر کشور سوئد در سخنانی گفته بود، مقامات سوئدی تصمیم گرفتهاند تا ۸۰هزار مهاجر خارجی را که شرایط کسب پناهندگی ندارند، از این کشور اخراج کنند.
وی در ادامه افزود: پروازهای چارتر برای اخراج مهاجران استفاده خواهد شد ولی این مساله سالها زمان خواهد برد.
گفتنی است، در سال ۲۰۱۵ میلادی، ۲۱۳۰۰۰ پناهجوی افغان وارد اروپا شدند.
چندی پیش «سید حسین عالمی بلخی» وزیر امور مهاجرین دولت افغانستان برای پاسخگویی به پرسشهای اعضای سنای این کشور در این مجلس حاضر شد.
عالمی بلخی گفته بود که تاکنون با تلاشهای این وزارتخانه از اخراج اجباری حدود ۱۰۰ هزار نفر از پناهجویان افغانستانی از کشورهای اروپایی جلوگیری شده است.
همچنین وزیر امور مهاجرین در مجلس سنا تاکید کرد که براساس توافقنامهای که میان افغانستان و کشورهای اروپایی به امضا رسید، بازگشت پناهجویان از این کشورها باید کاملا داوطلبانه باشد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد که هیچ کشوری اجازه ندارد تا پناهجویان افغانستانی را بصورت اجباری اخراج کند.
انتهای پیام/