سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیشگیری و درمان با طب ورزشی

وقتی با ورزش کردن هم لاغر نمی شویم!

گاهی اوقات به رغم اینکه ورزش سنگین هم انجام می دهیم اما به کاهش وزن مورد نظر دست نمی یابیم.

به گزارش خبرنگار سایر حوزه های گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان وقتی تمرینات ورزشی را انجام می دهید که بر اساس معیارهای کالری سوزی جزو ورزش هایی هستند که کالری سوزی بسیاری دارند .اما بازهم کاهش وزن ندارید و یا حتی برخی اوقات وزنتان اضافه هم می شود ،به طور حتم اشتباهاتی در روند کاهش وزن دارید که یا به تغذیه و یا به نوع تمرینتان بستگی دارد.در این گزارش با ما همراه باشید تا به اشتباه خود پی ببرید و در راه کاهش وزن خود موفق باشید.

-مصرف غذاهای پر کالری و بیش از حد نیاز

یکی از اشتباهاتی که منجر به افزایش وزن می شود مصرف غذاهای پر کالری است. حتی اگر در طول هفته تمرینات خوبی داشته باشید ،اما بیش از کالری مصرفی خود، کالری نسوزانید به نتیجه مطلوب نمی رسید.

احتمال این نیز هست که با ورزش کردن شما نسبت به قبل از شروع ورزش گرسنه تر شوید و کالریهای بیش از نیاز دریافت کنید. راهبردی که بسیاری از ورزشکاران آن را مفید می بینند، تقسیم کالریهای مصرفی در طول روز است.

پنج یا شش وعده غذای کم حجم را امتحان کنید؛ بدین ترتیب حریص و پرخور نمی شوید و مطمئن شوید غذاهای سالمی مانند میوه ها و غذاهای گیاهی میل می کنید؛ نه غذاهای کم ارزش که کالری بالایی دارند،اما شما را سیر نمی کنند و میتوانند موجب گرسنگی شوند.

-مصرف غذاهای پر کالری

یکی از اشتباهاتی که حتی با وجود ورزش کردن منجر به افزایش وزن می شود، مصرف غذاهای پر کالری است.همچنین بعد از ورزش کردن بهتر است که ازغذای پرچرب و دارای کالری بالا، پرهیز کنید. برای اینکه پیشرفت خود را جشن بگیرید، یک پاداش غیر خوراکی مانند ماساژ یا یک دست لباس جدید مخصوص ورزش کردن انتخاب کنید. برنامه غذایی خود را به گونه ای تنظیم کنید که انتخاب وعده ها و میان وعده هایتان سنجیده تر و سالم تر باشد. برخی از ورزشکاران برای اینکه بدانند چقدر کالری مصرف میکنند، ترجیح می دهند میزان کالری های غذای خود را یادداشت کنند.شما نیز باید از میزان دقیق کالری مورد نیاز روزانه خود مطلع باشید.

دانستن میزان کالری مورد نیاز روزانه به شما کمک خواهد کرد که تشخیص دهید تا رسیدن به یک کاهش 3500 کالری(معادل یک پوند) در هفته، چقدر فاصله دارید. بنابراین اگر حدود 1500 کالری در هفته می سوزانید برای رسیدن به یک کاهش 3500 کالری لازم است، هفته ای 2000 کالری دیگر یا روزانه حدود 280 کالری دیگر از دست بدهید تا در هفته یک پوند کم کرده باشید. اگر در حال جذب کالری به میزان مورد نظر خود یا حتی بیشتر از آن هستید، روشن است چرا کاهش وزن ندارید.

-مصرف نوشیدنی های حاوی کالری بالا هنگام تمرین کردن

یکی دیگر از اشتباهاتی که ممکن است درهنگام ورزش کردن منجر به افزایش وزن شود مصرف نوشیدنی های پر کالری است. شما به جز مواقعی که بیش از 90 دقیقه تمرین سنگین انجام می دهید، به آشامیدن نوشیدنی ورزشی در هنگام ورزش و یا بعد از آن احتیاجی ندارید.

چنانچه طولانی تر از این میزان تمرین کردید، می توانید برای جبران الکترولیت های از دست رفته بدن، از نوشابه های ورزشی استفاده کنید. برای هیدراته ماندن بدن ( تنظیم آب بدن) هنگام تمرین کردن و هیدراته شدن پس از تمرین ، نوشیدن آب ساده مناسب است. سعی کنید مصرف نوشابه های ورزشی، آب میوه ها و نوشابه های معمولی را محدود کنید؛ چون آن ها نیز بدون اینکه احساس سنگینی کنید، کالری زیادی وارد بدن شما می کنند.

-ثابت ماندن برنامه غذایی با وجود حذف تمرین در زمان آسیب دیدگی

بعضی از ورزشکاران وقتی دچار آسیب دیدگی می شوند و قادر به تمرین کردن نیستند، همچنان به برنامه غذایی زمان تمرینات خود می پردازند. حتی برخی از آنها نسبت به زمان تمرینات نیز، بیشتر می خورند. چرا که آنها زمان آزاد خود را با رفت و آمد با دیگران و انجام کارهایی که همراه با استراحت و خوردن می باشد، سپری می کنند. بدین ترتیب بیشتر کالری های از دست رفته را جذب می کنند که، بی شک باعث افزایش وزن خواهد شد.

به ترازوها اعتماد نکنید

به خاطر داشته باشید که کاهش وزن، تنها با عدد ترازو سنجیده نمی شود. چنانچه شما از اشتباهات مذکور اجتناب کرده اید و تغذیه مناسبی داشته اید، اما هنوز با افزایش وزن مواجه هستید، خیلی هم به عدد ترازو اتکا نکنید. بسته به اینکه در چه زمانی از روز یا ماه، خود را وزن می کنیم، وزن ما متغیر خواهد بود. بنابراین ممکن است این عدد، دقیق نباشد. همچنین ممکن است در اثر ورزش، وزن ماهیچه های لاغرتر بدن که سنگین تر از چربی ها هستند، افزایش یابد.(گزارش قبلی)

بنابراین به جز عدد ترازو، به معیارهای دیگری برای سنجش، از قبیل اندازه بودن لباس هایتان، احساسی که نسبت به ورزیدگی خود دارید، درصد چربی و یا ابعاد از دست رفته بدن، توجه نمایید. و اگر واقعا قصد کاهش وزن دارید، سعی کنید صبور باشید و به خاطر داشته باشید که کاهش وزن توام با سلامتی، نیاز به زمان دارد.حتی اگر زیاد می دوید سعی کنید بیشتر از یک پوند در هفته، کاهش وزن نداشته باشید.

(طیبه خزاعلی)

برچسب ها: درمان ، پیشگیری ، طب ، ورزشی ، لاغری ، ورزش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
نرجس مهدی پور
۱۱:۱۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
مطالب عالی متشکرم