سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

انتقال آب خزر به سمنان جنگل های شمالی و البرز را نابود می‌کند

کارشناس ارشد منابع طبیعی محیط‌زیست گفت: با احداث کانال و تونل برای انتقال آب خزر به سمنان جنگل‌های شمالی و البرز دچار آسیب جدی خواهند شد.

دلاور نجفی کارشناس ارشد منابع طبیعی محیط‌زیست در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی به ویژه استان سمنان اظهار داشت: انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران به ویژه استان سمنان خیانت محض است چرا که از لحاظ ملاحظات و ارزیابی‌های فنی، اقتصادی و محیط‌زیستی محض مقرون به صرفه نبوده و خسارت بسیاری را به بار خواهد آورد.

وی ادامه داد: سطح آب دریای خزر حدود 28 الی 30 متر از آبهای آزاد پایین‌تر است به همین دلیل انتقال آب بدون پمپاژ مقدور نخواهد بود.

کارشناس ارشد منابع طبیعی محیط زیست افزود: با احداث کانال و تونل برای انتقال آب خزر به سمنان که از لحاظ ارزیابی فنی قابل قبول نیست جنگل‌های شمالی و البرز دچار آسیب جدی خواهند شد.

نجفی در خصوص دومین دلیل مخالفت کارشناسان محیط‌زیستی برای انتقال آب خزر به سمنان گفت: این طرح از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نخواهد بود چرا که تخریبات محیط‌زیستی احداث کانال برای انتقال آب، در برابر برآورد مالی این آب‌رسانی سر به فلک خواهد زد.

وی تصریح کرد: سومین ملاحظه‌ای که ما را بر مخالفت با این طرح وا می‌دارد ملاحظه زیست‌محیطی محض است، چرا که با تحقق این آب‌رسانی، بر توسعه شهرنشینی در فلات مرکزی افزوده خواهد شد و تمرکز جمعیت با محیط‌زیست منافات دارد.

کارشناس ارشد منابع طبیعی محیط زیست ادامه داد:اجرای طرح آب‌رسانی به سمنان دخالت بیش از حد شهر قلمداد می‌شود که مطمئنا منجر به تغییرات اکولوژیکی وسیع از جمله آلودگی‌های زیست‌محیطی به دلیل مصرف صنعتی، توسعه کشاورزی و تخریب تنوع زیستی و ورود گونه‌های جانوری و گیاهی(آبزی) دریای خزر به فلات مرکزی به عنوان گونه‌ مهاجم خواهد شد که در نهایت باعث نابودی گونه‌های بومی مقصد خواهد شد.

نجفی گفت: سازمان حفاظت محیط زیست و جنگل‌ها ومراتع کشور باید در مقابل این طرح ایستادگی کنند.

انتهای پیام / 


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۴۵ ۲۳ فروردين ۱۳۹۵
استان سمنان مخصوصا در منطقه شاهرود از قنات های پر آب برخوردار است ولی آب این قنوات به صورت صنتی و قرق آب به مصرف کشاورزی میرسد دولت به جای طرح های عجیب بهتر است آب قنات را به مصرف شرب رسانده و تصفیه فاضلاب را به مصرف کشاورزی این همه هم ار صفره های زیر زمینی برداشت نکنند. به جای این که مدیران دولتی دکترای سیاسی داشتند مدرک کاردانی آبخیز داری و یا بیابان زدایی داشتند میدانستند از آب چگونه استفاده نماییند.
ما در کشور کمبود آب نداریم ما مشکل استفاده صحیح از منابع آبی را داریم.