سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

مسئول کشتار 500 هزار سوری کیست؟ "بشار اسد" یا "آل سعود"؟

اخیرا ادعای قابل تاملی از سوی یک مقام رژیم سعودی مطرح شد.

به گزارش خبرنگار  دفاعی امنیتی  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مقامات رژیم سعودی در منطقه غرب آسیا خود را مدعی حقوق بشر می دانند و همواره به نظام سوریه انتقاد دارند و این در حالی است که در کشور عربستان معیارهای اولیه حقوق بشر رعایت نمی شود.  اخیرا  یکی از مقامات پادشاهی عربستان مدعی شده که "بشار اسد" رئیس جمهور سوریه جایی در آینده این کشو ندارد.



**بازخوانی اظهارات  "ترکی فیصل"

شاهزاده "ترکی الفیصل" رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان، گفت مذاکرات ژنو کورسوی امیدی برای پایان گرفتاریهای مردم سوریه است. وی مدعی شد: "بشار اسد در آینده سوریه جایگاهی ندارد."

"ترکی الفیصل"  در ادامه ادعای بی‌اساسش گفت: در اظهارات مقامات روس هم می توان مشاهده کرد که از نظر آنان بشار اسد مردم سوریه را نمایندگی نمی کند. او چگونه می تواند مردم سوریه را نمایندگی کند در حالی که نیم میلیون نفر از آنان را کشته است.


مقامات رژیم سعودی در حالی این سخنان را مطرح می کنند که از ابتدای جنگ سوریه با ارسال انبوه کمک های مالی و تسلیحاتی به شورشیان مسلح تندرو سوریه را به ویرانه ای تبدیل کرده اند.  سوریه در بخش های مختلف زیرساختی خسارت های سنگینی را متحمل شده و علت آن دخالت های گسترده شاهزاده های رژیم سعودی و به خصوص "بندر بن سلطان بن عبدالعزیز آل سعود" است.









البته مقامات پادشاهی عربستان اعتقاد دارند که همواره از معارضان میانه رو حمایت می کنند ؛ اما نمی گویند که همین معارضان میانه رو زنان را در قفس زندانی می کنند و جگر انسان ها را به دندان می کشند.



**تنها ملت سوریه می تواند درباره آینده خود تصمیم بگیرد

یکی از نکاتی که در سخنان "ترکی فیصل" مطرح شده بود ، اینکه "اسد" در آینده سوریه جایگاهی ندارد؛ این سخنان در حالی مطرح شده که بارها اعلام گردیده تنها ملت سوریه هستند که می توانند درباره آینده خود تصمیم بگیرند و نه نظام پادشاهی که مشروعیتش جای سوال جدی دارد.

پادشاهی سعودی  در حالی از نیم میلیون کشته در سوریه سخن می گوید که خود تظاهرات آرام مردمی را در "قطیف" ، "عوامیه" و "دمام" با گلوله های جنگی پاسخ می دهد و مردم کشور خود در شرق و جنوب شرق عربستان به خاک و خون می کشد.

رژیم سعودی موضوع حقوق بشر را در حالی مطرح می کند که معترضینی را که هیچ اقدام خشنی انجام ندادند با "شمشیر" گردن می زند و نمونه آن به شهادت رساندن "شیخ نمر" فعال انقلابی عربستان بود که چند ماه پیش به شهادت رسید. 


نکته دومی که در سخنان "ترکی فیصل" وجود داشت اینکه  "بشار اسد"  500 هزار نفر از مردم خود را کشته است" ؛ اولا آمار رسمی نشان می دهد که در مجموع 200 هزار نفر در سوریه کشته شدند و آمار بالا با آمار رسمی اختلاف معناداری دارد.

ثانیا در کشته شدن 200 هزار نفر از مردم سوریه ؛ رژیم سعودی ، آمریکا ، قطر، اردن و کویت و دیگر همپیمانان پادشاهی عربستان دست دارند و انتقال تسلیحات سنگین کشورهای همپیمان سعودی و پادشاهی عربستان از مرزهای جنوبی و تحویل آن به تروریست های تندرو این نکته را مطرح می کند که آمریکا و عربستان از گسترش افراط گرایی و کشته شدن انسان های بیگناه در سوریه استقبال می کنند و مسئول جان باختن انسان های بیگناه، مسببین انتقال سلاح به سوریه هستند.




**علت جنگ سوریه چه بود؟

البته آمریکا و عربستان به دلایل استراتژیک مخالف "بشار اسد" هستند و نه حقوق بشری. "رابرت اف کندی"، وکیل آمریکایی و برادرزاده "جان اف کندی"، رئیس جمهور اسبق آمریکا عنوان داشت:  آمریکا پس از آنکه اسد از پروژه احداث خط لوله گاز دولت قطر حمایت نکرد، تصمیم به برکناری وی گرفت.

وی ادامه داد: این پروژه 10 میلیارد دلاری نخستین بار در سال 2000 مطرح شد و سرویس اطلاعاتی آمریکا (سیا) این طرح را پیگیری کرد تا آنکه 9 سال بعد  "اسد" اعلام کرد که از طرح خط لوله که به موجب آن قطر می توانست از طریق پایانه‌های ترکیه، مستقیما به بازارهای انرژی اروپا دسترسی داشته باشد حمایت نمی کند. کندی افزود : این خط لوله همچنین به عربستان سعودی امکان می داد نفوذ بیشتری را در منطقه علیه ایران اعمال کند.

 
این وکیل آمریکایی یادآور شد: مردم آمریکا از سابقه مداخله خشونت آمیز آمریکا در سوریه اطلاع چندانی ندارند تا زمانی که مردم و سیاستگذاران آمریکا از این پیشینه آگاهی نداشته باشند، دخالت‌های بیشتر تنها به پیچیده‌تر کردن بحران کمک می‌کند. جنگ ما علیه بشار اسد از اعتراضات صلح آمیز مردمی موسوم به بهار عربی در سال 2011 آغاز نشد بلکه از سال 2000 و هنگامی که قطر پیشنهاد احداث خط لوله 10 میلیارد دلاری به طول هزار و 500 کیلومتر را از طریق عربستان سعودی، اردن، سوریه و ترکیه مطرح کرد آغاز شد.

کندی یادآور شد: در عین حال، گاز قطر تنها در صورتی می‌تواند به کشورهای اروپایی برسد که تبدیل به مایع و از طریق دریا حمل شود. مسیری که ظرفیت را محدود می کند و هزینه‌ها را افزایش می‌دهد. خط لوله پیشنهادی، قطر را از طریق پایانه‌های توزیع ترکیه مستقیما به بازارهای اروپایی متصل می‌ساخت. ترکیه از این طریق می توانست هزینه‌های ترانزیت را به جیب بزند وخط لوله مشترک قطر – ترکیه سلطه قطعی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بر بازارهای گاز طبیعی را موجب می‌شد و قطر، نزدیکترین متحد آمریکا در جهان عرب را قوی‌تر می ساخت.





وی گفت: اتحادیه اروپا که 30 درصد گاز خود را از روسیه تأمین می کند نیز از پیشنهاد خط لوله استقبال کرد چرا که از این طریق می توانست به انرژی با قیمت ارزانتر دست یابد و از نفوذ سیاسی و اقتصادی "پوتین" رهایی پیدا کند. ترکیه، که دومین خریدار بزرگ گاز روسیه است، برای پایان دادن به اتکای خود به رقیب دیرینه و تثبیت خود به عنوان مرکز انتقال پرسود سوخت آسیا به بازارهای اروپایی، مشتاق بود ولی  در سال 2009 "اسد" اعلام کرد امضای تفاهم نامه مجوز ایجاد خط لوله از طریق سوریه را امضا نمی کند.



کندی تاکید کرد: پس از آن اقدامات اسد بیش از پیش خشم کشورهای حاشیه خلیج فارس را برانگیخت، چرا که او از «خط لوله اسلامی» که مورد تایید روسیه بود و از میدان گازی ایران از طریق سوریه به بنادر لبنان کشیده می‌شد، حمایت کرد. این خط لوله اسلامی، ایران، و نه قطر را، تبدیل به تامین کننده اصلی بازارهای انرژی اروپا می‌کرد و نفوذ تهران در غرب آسیا  و جهان را به طور چشمگیری افزایش می‌داد و  اسرائیل نیز همان طور که انتظار می‌رفت مصمم بود تا از ایجاد خط لوله اسلامی که باعث قدرتمند شدن هرچه بیشتر ایران و سوریه و احتمالا حزب الله و حماس می شد، جلوگیری کند.

بنابر اسناد افشا شده توسط ویکی لیکس، در سال 2009 پس از آنکه  "اسد" طرح خط لوله قطر را رد کرد، سازمان سیا حمایت مالی از گروه‌های مخالف در سوریه را آغاز کرد. شایان ذکر است که این مساله پیش از قیام بهارعربی علیه اسد اتفاق افتاد.




** حقوق بشر و ادعای رژیم سعودی

عربستان در جنگ یمن هزاران انسان بیگناه را به شهادت رسانده و صدها  مدرسه ، بیمارستان  و کارخانه صنایع غذایی را از بین برده و در این شرایط درباره حقوق بشر نیز سخن می گوید.

در کشور تحت حکومت رژیم سعودی زنان حق رای و رانندگی که از حقوق اولیه هر انسانی است محرومند و در نظامیان سعودی در بحرین صدها نفر را کشتند و یا زخمی کردند و در این شرایط درباره وضعیت سوریه اظهار نظر می کنند.

در نتیجه؛ رژیم سعودی و قطر و آمریکا از حامیان اصلی ناآرامی های سوریه هستند و ده ها هزار کشته این جنگ با مداخله مستقیم همین کشور ها به وجود آمده است و لذا ژست رژیم سعودی درباره حقوق بشر در سوریه ، مردود به نظر می رسد.



گزارش از محمد زرچینی

انتهای پیام/    

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۳۸ ۱۲ فروردين ۱۳۹۵
مرگ بر ال سعود وهابی
ناشناس
۱۸:۱۹ ۱۲ فروردين ۱۳۹۵
مسئول تصادفات و فوت شدگان نوروز کیست؟شرکت سایپا یا شرکت ایران خودرو؟؟