باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به شعار سال که از سوی رهبری انقلاب اعلام شد بفرمایید
که مسئله اقتصاد مقاومتی چگونه در روابط بین المللی تعریف می شود؟
قضیه اقتصاد مقاومتی، قضیه ای کاملا روشن و مشخص است. موضوعی است که مقام معظم رهبری بویژه طی چند ماه اخیر بارها به آن پرداخته اند. اصول آن را تبیین کرده اند؛ الزامات آن را بر شمرده و بر ضرورت و فوریت اجرای آن به عنوان تنها گزینه پیش رو جهت حل مشکلات و معضلات اقتصادی کشور و همچنین امکان و قابلیت ایستادگی در مقابل تکانه ها، بحران ها و تهدیدهای خارجی تاکید کرده اند.
سابقه اصلی این بحث به ابلاغ سیاست های کلی "اقتصاد مقاومتی" بر می گردد که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام ، توسط مقام معظم رهبری در تاریخ 29 بهمن ماه 1392 صورت گرفت. این سیاست ها ، راهبرد حرکت صحیح اقتصاد کشور را مشخص می کند و چنانچه به موقع و به خوبی به اجراء در آید ، ظرفیت حل مشکلات اقتصادی کشور را از یک سو و شکست و عقب نشینی دشمن را در تحمیل یک جنگ اقتصادی و استفاده از ابزار تحریم را از سوی دیگر دارد. گر چه مسئولیت اصلی اجرای آن بر عهده قوه اجرایی کشور و دولت است اما همه قوای کشور موظف به اجرای بی درنگ آن با زمان بندی مشخص، شده اند.
هدف نهایی روابط اقتصادی خارجی در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی ، افزایش مزیتهای اقتصادی داخلی و حرکت به سمت حداقل رسانی وابستگی های راهبردی خارجی است. به بیان دیگر هدف سیاست های تاب آوری اقتصادی ، هدفمندسازی روابط اقتصادی بین المللی و اولویت بخشی به عدم وابستگی خارجی در یک دوره معقول است. این توانمندی باعث اطمینان و اعتماد به نفس ملی و بین المللی کشور شده و حربه تحریم را تاحد ممکن کند و بی اثر می سازد . همچنین سبب خواهد شد تا یک ملت در تصمیمات سرنوشت ساز خود، دغدغه های اقتصادی و نوع تصمیم گیری های دیگران در مورد خود را نداشته باشد و در یک کلام حق تعیین سرنوشت خود را به بیگانگان نسپارد.
باشگاه خبرنگاران جوان: پیرامون اهمیت توجه جدی به شعار سال در مسائل سیاست داخلی و سیاست خارجی بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری توضیحاتی بفرمائید؟
واقعیت آن است که چنانچه به تذکرات مکرر مقام معظم رهبری و دغدغه های جدی ایشان در ارتباط با ملزومات اقتصاد مقاومتی و اجرای سیاست های آن توجه لازم نشود، علاوه بر آسیب پذیری اصول و ارزشها و آرمانهای نظام ،منافع و امنیت ملی ما و همچنین استقلال سیاسی و اقتصادی کشور نیز با تهدید جدی مواجه خواهد شد. چرا که امروزه اقتصاد مقاومتی یا تاب آوری اقتصادی ،به عنوان یک فاکتور مهم در موضوع استقلال و امنیت ملی کشورها مورد توجه قرار می گیرد. یعنی هر چه اقتصاد یک کشور در مقابل فشارها و تهدیدهای خارجی تحمل پذیرتر و مقاوم تر باشد ،امکان تاثیر گذاری او در معادلات و تحولات منطقه ای و بین المللی افزایش، و احتمال موفقیت دشمن در تحمیل خواست و اراده نامشروع خود ،کاهش خواهد یافت و در نتیجه امنیت و استقلال و مصونیت کشور تقویت خواهد شد. بی تفاوتی و اهمال در این مسئله قطعا نتیجه ای معکوس و مهلک به دنبال خواهد داشت .
علاوه بر آنچه گفته شد باید تلاش کرد تا تصویر ناموزون و مخدوشی را که بیگانگان در قالب پروژه "ایران هراسی" از جمهوری اسلامی ساخته و به خورد افکار عمومی دنیا داده اند ، اصلاح و بازسازی نمود تا از این رهگذر نیز میزان مقبولیت و احترام کشور در سطح جهانی ارتقاء یابد. این امر از آن جهت مهم است که اولا مراودات خارجی با ایران و کسب منافع اقتصادی را تسهیل نموده ، ثانیا قدرت اثر گذاری جمهوری اسلامی را در معادلات بین المللی افزایش می دهد ،ثالثا اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی را پشتیبانی و حمایت می کند و نهایتا امنیت و استقلال و مصونیت کشور را ارتقاء می بخشد.
باشگاه خبرنگاران جوان: برخی اظهارات علیه جمهوری اسلامی ایران از سوی ایالات متحده در این شرایط چگونه ارزیابی می شود؟
دشمن از چند دهه دشمنی آشکار و همه جانبه خود با جمهوری اسلامی، طرفی نبسته
و ناگزیر به رها کردن شعار تغییر نظام گردیده ولی هدف خود را در قالبها و
چارچوبهای دیگر دنبال می کند.از جمله قالب های موثر اصلی که در سخنان مقام
معظم رهبری در مشهد مقدس مورد اشاره قرار گرفت، نفوذ ،تحریم و ایران هراسی
است.
حقیقت این است که تا زمانی که آمریکا در راس نظام ظالمانه سلطه
قرار دارد و سیاستها و راهبردهای آن برخاسته از روحیه و خوی استکباری باشد،
امکان کنار آمدن، سازش و تعامل نظام جمهوری اسلامی، مادام که پایبند به
اصول و مبانی انقلاب اسلامی است، وجود ندارد. آمریکا نشان داده همچنان به
قدرت مادی و ظاهری خود ،مغرور و متکی است و آمادگی تنازل از ارزشهای
ایدئولوژیک و خواسته های نامشروع خود را ندارد. لذا این طرف مقابل یعنی
جمهوری اسلامی است که باید هویت ناب اسلامی و سیرت اصیل خود را فدای عادی
سازی روابط با دشمن بد سابقه و بد عهد نماید؛ امر ناپسندی که هرگز قابل
پذیرش نبوده است.
آمریکا می توانست با پایبندی به تعهدات خود در قضیه
هسته ای و برجام و برداشتن گامی درست در مسیری صحیح ، روزنه مناسبی را جهت
تغییر فضای بی اعتمادی فیما بین ایجاد نماید. اما بهانه جویی ها،بدعهدی ها و
ادامه بکار گیری ادبیات سخیف تهدید و تحریم ،هر روزنه ای را تاکنون مسدود
نگه داشته است.
متاسفانه دولتمردان و مقامات آمریکایی همچنان در این
توهم هستند که تحریم ها،عامل اصلی آغاز و انجام مذاکرات هسته ای و تعیین
کننده آثارو نتایج آن است. این توهم البته با اظهارات و مواضع برخی از
مسئولین دولتی و غیر دولتی، قبل و تاحدی بعد از برجام تقویت شده است.
اهتمام جدی در اجرای بند بند سیاست های اقتصاد مقاومتی، گام ضروری و موثری
است در جهت توهم زدایی دشمن و رفع این ذهنیت غلط و نابجا.
انتهای پیام/