سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیشگیری و درمان با طب ورزشی؛

آجیل بخورید لاغر شوید

برای آنکه چربی های شکم تان سریع تر بسوزد، در تعطیلات نوروز با خیال راحت آجیل بخورید.

به گزارش خبرنگار سایر حوزه های گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، دانه های روغنی و یا همان آجیل ها همانند گردو، بادام،کشمش، فندق، سویا، نخودچی، تخمه آفتابگردان و کنجد و سایر این قبیل دانه ها سرشار از مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن است که باید به مصرف آن توجه بیشتری کرد.

در گذشته به مصرف انواع آجیل ها توجه بیشتری می شد و مردم بدون استفاده از انواع مکمل های غذایی همچون انواع ویتامین ها، کلسیم و آهن بسیار سلامت بودند و همانطور که می دانید کارهای قدرتی که نیاز به توان بدنی بالایی داشت، را بیشتر از امروزه انجام می دادند. امابا این وجود نیاز روزانه بدن خود را با استفاده از این دانه های روغنی تامین می کردند.

کودکان نیز به جای استفاده از تنقلات امروزی همانند چیپس و پفک از انواع این قبیل دانه ها مثل گندم، برنج،شاهدانه بوداده شده، استفاده می کردند که متاسفانه امروزه ما از مصرف این نعمت الهی غافل شده ایم.

کارشناسان تغذیه معتقدند که دانه های روغنی (آجیل ها) حاوی دو ترکیب فیبر و پروتئین هستند که هر دو به عنوان مهم ترین عناصر در سوزاندن چربی و کاهش وزن به حساب می آیند. شما می توانید با استفاده از مغزهای آجیل به عنوان یک میان وعده مفید و مغذی از خوردن تنقلات چاق کننده نظیر چیپس ها یا دیگر موارد خودداری کرده و بدین ترتیب نه تنها جلوی گرسنگی خود را می گیرید بلکه تا حدود زیادی به سوزاندن چربی و فرآیند لاغری خود کمک خواهید کرد.

مغزهای آجیل مواد بسیار مفید و میان وعده های بسیار با ارزشی هستند که نه تنها شما را چاق نمی کنند بلکه روند لاغری شما را سرعت می بخشند.
 
به رغم تصور عموم مغزها ميان وعده‌هاي فوق‌العاده‌اي هستند که نه تنها باعث افزايش وزن نمي‌شوند بلکه به مقدار قابل توجهي باعث از دست دادن وزن مي‌شوند. تحقيقات نشان مي‌دهد زناني که در هفته حداقل 2 بار، آجيل مي‌خورند کمتر شاهد اضافه وزن خواهند بود. اگر مي‌خواهيد از شر اضافه وزن و چربي شکمتان خلاص شويد گردو،‌ بادام زميني، پسته، بادام و ديگر انواع آجيل را مصرف کنيد.

فواید دانه های روغنی (آجیل ها)
موجب کاهش سريع وزن مي‌شوند.
طي نتايج حاصله از تحقيقات در دانشگاه لوما ليندا، افرادي که هر روز بادام مصرف مي‌کنند نسبت به کساني که از اين ماده غذايي مصرف نمي‌کنند، ‌62 درصد از وزن و 56 درصد از چربي خود را بيشتر از دست مي‌دهند و اين مورد به خاطر وجود فيبر درون مغزها است که مانع جذب چربي به بدن مي‌شوند. اين نوع آجيل همچنين داراي مقادير زيادي آلفالينولئيک است به سوخت و ساز چربي‌ها شتاب مي‌دهد.سعي کنيد روزانه 35 گرم بادام بوداده يا خام مصرف کنيد.

کاهش چربی شکم
انواع آجيل با وجود چربي‌هاي اشباع نشده در خود مي‌توانند از تجمع چربي‌هاي اضافی درناحیه شکم جلوگیری کند.

موثر در تقویت قلب  
پزشکان و متخصان قلب و عروق مصرف آجیل البته بصورت خام را به بیماران قلبی توصیه می شود. مصرف حدود 30 گرم آجيل در روز مي‌تواند تا 39 درصد احتمال خطر ابتلا به حملات قلبي را کاهش دهد.

-کاهش احتمال بروز سرطان  
-تقویت و شادابی پوست مو  
به دلیل دارا بودن ويتامين E باعث شادابي و جواني پوست مي‌شوند.  
-افزايش انرژي  
گردو،‌ بادام و بادام زميني سرشار از چربي‌هاي انرژي‌زا، فيبر و پروتئين هستند. افرادی که قصد کاهش وزن دارند باید هميشه مقداري از آن‌ها همراه خود داشته باشند.

استحکام استخوان ها
بادام و کنجد سرشار از کلسیم بوده و بسیاری از نیازهای بدن را به این ماده معدنی برآورده می کند.
هردانه روغنی حاوی چه موادی است؟
با وجودیکه تمامی دانه های روغنی و یا همان آجیل ها خواص ویژه خود را دارند اما برای آشنایی با گوشه ای از خواص این دانه های کوچک اما پرفایده به بررسی برخی از آنان پرداخته ایم.  
-پسته
مغز پسته یکی از تنقلات بسیار مفید است. پسته منبع خوبی از کلسیم ، منیزیم ، فسفر ، پتاسیم ، آهن ، فولات و پروتئین است.
-گردو
گردو از دوران ما قبل تاریخ وجود داشته است. در قرون وسطی اعتقاد بر این بود که گردو سردرد را معالجه می کند. حتی شواهدی دال بر وجود یک باغ گردوی بسیار زیبا در باغ های معلق بابل وجود دارد. گردو هم به صورت خشكبار و هم به صورت تازه خورده می شود و از آن در تهیه برخی از غذاها استفاده می شود. گردو منبع خوبی از فسفر، پتاسیم ، منیزیم ، پروتئین و ویتامین E است.
-بادام زمینی
بادام زمینی به دلیل میزان بالای پروتئین و روغن موجود در آن، بسیار مغذی است. همچنین غنی از ویتامین B و E است. از روغن بادام زمینی در تهیه بسیاری از غذاها و تهیه مارگارین استفاده می شود.
-فندق
قرنهاست که انسان ها فندق می خورند. در قرن حاضر، گونه های متعددی از آن کاشته می شود. فندق به صورت خوشه های چهار تا پنج تایی و درون غلاف می روید. فندق سرشار از فیبر، پتاسیم ، کلسیم ، منیزیم و ویتامین E است. فندق بسیار مغذی و خوش طعم است و در برخی غذاها نیز از آن استفاده می شود.
-بادام
بادام منبع مهمی از ویتامین ها و مواد معدنی است و غنی از پروتئین ، منیزیم ، فسفر، روی ، کلسیم ، فولات و ویتامین E است.
-تخمه كدو
این دانه ها به رنگ سبز کمرنگ هستند و می توان آنها را به صورت خام یا بو داده مصرف کرد. حاوی مقدار بالایی پروتئین ، آهن ، روی و فسفر است. پائیز که فصل کدو تنبل است، می توانید تخمه آن را خشک کنید.
-تخمه آفتابگردان
گل آفتابگردان از خانواده گل مینا است. سرخ پوستان آمریکا، گل آفتابگردان را 2000 سال قبل می کاشتند. تخمه آفتابگردان را می توان به صورت خام یا بو داده مصرف کرد كه غنی از پتاسیم ، فسفر ، پروتئین ، آهن و کلسیم است.

دانه های روغنی بهترین مکمل ورزشی
 
مسعود روشنی کارشناس ارشد تغذیه و عضو دپارتمان تغذیه و مکمل فدراسیون بدنسازی با توصیه بر گنجاندن دانه ها و مغزهای روغنی در برنامه غذایی ورزشکاران به خبرنگار ورزشی سایر حوزه‌های گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان،  گفت: در گذشته به مصرف انواع آجیل ها توجه بیشتری می شد و مردم بدون استفاده از انواع مکمل های غذایی همچون انواع ویتامین ها، کلسیم و آهن بسیار سلامت بودند و همانطور که می دانید کارهای قدرتی که نیاز به توان بدنی بالایی داشت، را بیشتر از امروزه انجام می دادند. امابا این وجود نیاز روزانه بدن خود را با استفاده از این دانه های روغنی تامین می کردند.

وی خاطر نشان کرد: طبق تحقیقاتی که در خصوص تغذیه ی ورزشکاران بخصوص بدنسازان کشورهای اروپایی انجام دادیم، دریافتیم که مصرف برخی از دانه های روغنی همانند بادام و کنجد در برنامه غذایی آنان جزو واجبات است و از سوی مربیانشان بسیار تاکید شده است،این در حالی است که اکثر این کشورها آجیل مورد نیاز خود را از ایران تامین می کنند و ورزشکاران ما از مصرف این دانه های با ارزش غافل هستند و قدر این نعمت الهی که از بهترین نوع آن در اختیار ما ایرانیان است را نمی دانند.
 
(طیبه خزاعلی)

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.