متن پست وی به شرح زیر است:
گزارش معصومه ابتکار در روز «اقدام برای رودخانهها»
معصومه ابتکار در کانال تلگرامش نوشت: 14 مارس مصادف با 24 اسفند روز جهانی اقدام برای حمایت از رودخانهها و مقابله با سدسازی نام گرفته و به این بهانه مردم خواستار بهبود سیاستها و شیوه تصمیمگیری مسئولان برای استفاده مناسب از آب و انرژی میشوند. متاسفانه علاوه بر افزایش جمعیت و توسعه شهرنشینی ، ورود پسابهای کشاورزی ، صنعتی و خانگی و تجاوز به حریم یا احداث سد در مسیر رودخانهها، مشکلاتی را برای این اکوسیستم آبی و گیاهان و جانوران وابسته به آن ایجاد کرده است.
در ایران، سازمان حفاظت محیط زیست نظر به وظایفی که بر عهده دارد طی دو سال گذشته با جدیت مواردی را دنبال کرده و از آنجا که مهمترین مسئله، «آلودگی آبها» و تاثیر آن بر سلامت انسان و محیط زیست است، پایش آنلاین رودخانهها از سوی سازمان با جدیت صورت گرفته است.
البته توجه داشته باشید که پایش کمی و مدیریت حریم و منابع آب با وزارت نیرو و پایش کیفی بر عهده سازمان است. به این منظور، نصب و راهاندازی ٢٩ ایستگاه پایش آنلاین رودخانهها در دو سال اخیر در ١٦ استان، تجهیز آزمایشگاههای ٢٨ استان به دستگاه جذب اتمی برای سنجش و پایش فلزات سنگین در آب رودخانهها، خرید تجهیزات آزمایشگاهی اندازهگیری سموم و هیدروکربنهای نفتی برای ٥ استان، همچنین پایش رودخانه مرزی ارس با نصب و راهاندازی ایستگاههای پایش دورهای و ثابت آنلاین در سه استان اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی صورت گرفته است.
تداوم و تکمیل مطالعات مربوط به احیای 60 رودخانه کشور و جلوگیری از ورود پسابهای صنعتی، فاضلابها و پسماندها با اخطارها و اقدامات قضایی نیز تداوم یافته است. پیگیریهای متعدد و مصوبه شورای عالی آب برای احیای رودخانه کارون، تفاهمنامه با سازمان آب و برق خوزستان با هدف احیای حوزه آبخیز کارون، تالابها و رودخانههای آن، پیگیری مبحث رودخانهها و تالابهای مرزی بهویژه هامون و آبهای مشترک با افغانستان، احیای رودخانه کشفرود در خراسان رضوی که تبدیل به کانون زباله و فاضلاب شده بود.
انتهای پیام/