سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارشی از سفرهای خارجی دکتر روحانی در سال 94 + تصاویر

در این گزارش مروری بر سفرهای خارجی دکتر روحانی در سالی که گذشت، خواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، روحانی رئیس‌جمهور کشورمان بر این باور است که اساس سیاست خارجه بایستی در راستای تأمین منافع و امنیت ملی ایران باشد و اگر سیاست خارجی قادر بود تأمین منافع ملی را تضمین و کشور را در راه توسعه و گسترش قرار دهد و به سخن ساده‌تر هزینه‌ها را کاهش و سودها را افزایش دهد، این سیاست خارجی مطلوب خواهد بود، از این‌رو در سالی که گذشت، وی اساس کار دولت یازدهم را بر مبنای توسعه و بهبود مناسبات دوجانبه با دیگر کشورها قرار داد و به برخی از کشورها سفر کرد. 

در این گزارش مروری خواهیم داشت بر سفرهای خارجی که دکتر روحانی در سال 94 انجام داد.

*نخستین سفر اریبهشت 94 به مقصد اندونزی

دکتر روحانی، رئیس جمهور کشورمان به منظور شرکت در اجلاس گرامیداشت شصتمین سال تأسیس کنفرانس آسیا – آفریقا با بدرقه رسمی معاون اول خود و با حضور رئیس دفتر مقام رهبری ایران، تهران را به مقصد جاکارتا ترک کرد.

وی پیش از عزیمت به اندونزی در گفتگو با خبرنگاران در فرودگاه مهرآباد با تأکید بر اینکه مداخله غیرمسئولانه برخی کشورها در یمن با احکام اسلام و مقررات بین‌المللی سازگاری ندارد، این مداخلات را ناشی از عدم تعادل فکری و روحی مداخله کنندگان توصیف کرد و اظهار داشت: «امیدوارم در متن و حاشیه اجلاس سران آسیا – آفریقا بحث‌های مفیدی دربارهٔ یمن و مسائل منطقه داشته باشیم.»




رئیس جمهور در اجلاس سران کشورهای آسیایی – آفریقایی با ارائه طرح «رویکرد همه‌جانبه برای ریشه کنی تروریسم» تصریح کرد: «مقابله با تروریسم باید جزء برنامه‌های این اجلاس و در راستای اصول و ارزش‌های باندونگ محسوب شود.»

رئیس جمهوری اسلامی ایران در این سفر با نخست وزیر ژاپن و بنگلادش و روسای جمهور چین و اندونزی دیدار و درباره مهمترین مسایل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی بحث و تبادل نظر کردند.

* دومین سفر تیرماه 94 به مقصد روسیه

حسن روحانی، رئیس جمهوری برای شرکت در اجلاس مشترک سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس، وارد اوفا، پایتخت جمهوری باشقیرستان روسیه شد.

او پیش از سفر خود در فرودگاه مهرآباد، به مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ اشاره کرد و گفت: «مذاکرات کشورمان با ۱+۵ روزهای حساسی را سپری می‌کند و جمهوری اسلامی ایران خود را برای پسامذاکره و پسا تحریم آماده می‌کند که به واسطه آن، روابط کشورمان با همه کشورها از جمله کشورهای عضو این دو اجلاس توسعه خواهد یافت.»



رئیس‌جمهور در حاشیه این سفر در دیدار با نارندرا مودی، نخست وزیر هندوستان، بر توسعه روابط دو کشور و افزایش همکاری‌ها تأکید نمود.

وی همچنین در دیدار با اشرف غنی احمدزی، رئیس جمهور افغانستان، با تأکید بر عزم جدی تهران برای تقویت ثبات و امنیت در منطقه و مبارزه با تروریزم، گفت: «سیاست جمهوری اسلامی ایران، همواره حمایت از دولت قانونی افغانستان است.»

روحانی در دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه هم در خصوص مسایل مهم منطقه و روابط دو جانبه گفتگو و تبادل نظر کرد.

رئیس جمهور در دیدار و گفتگو با الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس هم درباره مهم‌ترین مسایل دوجانبه و منطقه‌ای بحث و تبادل‌نظر کرد.




وی در دیدار شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین با اشاره به همکاریهای گسترده تهران – پکن تصریح کرد که ایران از گسترش بیش از پیش روابط با چین در همه عرصه‌ها استقبال می‌کند.

روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در نشست سران سازمان همکاری شانگهای، اعضای گروه بریکس و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، ایران را نقطه استراتژیک پیوند شرق و غرب دانست و بر علاقمندی کشورمان برای متنوع سازی روابط اقتصادی خود، در قالب حضور و مشارکت فعال‌تر در همکاری‌های بین‌المللی تأکید کرد.

* سومین سفر مهرماه 94، مقصد نیویورک

روحانی، رییس جمهور به منظور شرکت و سخنرانی در هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد و نشست توسعه پایدار ملل متحد روز دوم مهرماه تهران را به مقصد نیویورک ترک کرد. 

سفر رئیس‌جمهور به نیویورک که همزمان با حادثه غم‌انگیز منا شد، رئیس‌جمهور را بر آن داشت که در تماسی تلفنی با معاون اول خود دستورات ویژه‌ای برای پیگیری این موضوع  صادر کرد.

روحانی در فرودگاه نیویورک با تسلیت حادثه تاسف‌بار و دردناک منا به محضر رهبر انقلاب و مردم شریف ایران و با ابراز همدردی با خانواده جانباختگان، گفت: «بلافاصله پس از فرود هواپیما، در تماس تلفنی با معاون اول رییس جمهوری دستورات لازم را برای تشکیل جلسه فوق العاده هیات دولت به منظوربررسی ابعاد مختلف این حادثه دلخراش و تشکیل ستاد ویژه‌ای برای پیگیری موضوع صادر کردم.»

رئیس جمهور در حاشیه هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد و نشست توسعه پایدار ملل متحد دیدارهایی با نخست وزیر سوئد، دیلما روسف رییس‌ جمهوری برزیل، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، دونالد تاسک رییس شورای اروپا ، متئو رنتسی، نخست وزیر ایتالیا، شینزو آبه نخست وزیر ژاپن، دیدار فرانسوا اولاند، رییس جمهوری فرانسه، احمد داوود اوغلو، نخست وزیر ترکیه، اوو مورالس رییس‌ جمهوری بولیوی، رافائل کوره‌آ رییس‌ جمهوری اکوادور،عبدالله عبدالله، رئیس هیئت اجرایی افغانستان، رییس جمهوری سنگال، شی جین پینگ، رییس جمهوری چین، دیوید کامرون، نخست وزیر انگلستان، ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه داشت و بر ضرورت توسعه همه‌جانبه مناسبات به‌ویژه روابط اقتصادی، تجاری و سیاسی تاکید کرد.


دکتر روحانی همچنین در نشست با مدیران شرکتهای تجاری، اقتصادی و صنعتی آمریکا به مذاکرات گسترده شرکتهای بزرگ اروپایی و آسیایی با ایران اشاره و گفت: «فضای پساتحریم، شرایط جدید اقتصادی و سیاسی را فراهم کرده که شرکتهای بزرگ تجاری، اقتصادی و صنعتی باید از آن استفاده کنند.» 

وی در نشست سران توسعه پایدار با اشاره به اینکه «بدون همکاری گسترده در سه سطح ملی، منطقه ای و بین‌المللی، دست یافتن به «اهداف توسعه پایدار» بسیار دشوار است»، تصریح کرد: «این همکاری باید ملهم از آگاهی ناشی از سرنوشت واحد و تعهد مشترک در قبال مسئولیتهای مهم انسانی باشد.» 




حسن روحانی در جمع صمیمی ایرانیان مقیم آمریکا در نیویورک گفت: «دوران تحریم گذشته و این حربه دیگر کارساز نیست. باید برای استفاده بهینه تر از فضایی که پس از لغو تحریم‌ها ایجاد می‌شود، برنامه‌ریزی کرد و ایرانیان مقیم خارج از کشور برای سرمایه گذاری و حضور در اجرای طرح ها باید زودتر از دیگران به میدان بیایند. دولت نیز از این حضور استقبال می کند.» 

وی در نشست با اعضای اندیشکده‌های آمریکا با بیان اینکه از سال گذشته تا به امروز با وجود مشکلات فراوانی که در سطح منطقه و جهان شاهد آن بودیم، تحولات مثبتی که می‌تواند ما را به آینده امیدوار کند نیز رخ داده است، گفت: «امروز در منطقه شاهد شرایط خاصی هستیم؛ خشکسالی ممتد و مشکلات زیست‌محیطی از جمله مشکلاتی است که وضعیت را در منطقه پییچیده کرده است. از سوی دیگر رسانه‌ها هر روز نقش خود را در زمینه مسایل فرهنگی و اجتماعی پر رنگ تر می کنند.»




روحانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام کرد که هزاران زائر در عربستان سعودی قربانی بی کفایتی و سوء مدیریت مجریان شده و حتی به دلیل عدم پاسخگویی مسئولان، از شناسایی مفقودین و بازگرداندن سریع پیکر قربانیان به خانواده های عزادارشان دریغ شده است. 

رييس‌ جمهور در بازگشت از سفر خود به نیویورک در گفت‌وگویی با خبرنگاران در فرودگاه مهرآباد، در پاسخ به سوالی درباره فاجعه منا گفت: «متأسفانه امسال ایام بین عید قربان و عید غدیر که همواره روزهای خوش مردم ما به لحاظ دینی و معنوی بود، به دلیل بی‌تدبیری، بی‌مبالاتی و عدم‌کارآیی دولت فعلی عربستان سعودی به روزهایی تلخ برای مسلمانان و مردم عزیز ایران تبدیل شده است.» 

*بهمن 94، ایتالیا و فرانسه میزبان دکتر روحانی

روحانی در تشریح اهداف سفرش به ایتالیا و فرانسه به خبرنگاران گفت: «این سفر در مقطع تاریخی بسیار مهم و پسابرجام و پساتحریم انجام می‌شود و از این رو از اهمیت بسزایی برخوردار است.» 

وی پنجم بهمن ماه 94 در صدر هیأت بلندپایه‌ای وارد فرودگاه «چامپینو» شهر رم شد و مورد استقبال پائولو جنتیلونی، وزیر امور خارجه ایتالیا قرار گرفت. دکتر روحانی در دیدار سرجیو ماتارلا رییس جمهوری ایتالیا با اشاره به اینکه ظرفیتهای مشترک فراوانی برای ارتقای سطح همکاریهای تهران - رم وجود دارد، اظهار داشت: «دو کشور در سالهای گذشته به دلیل تحریمهای ناعادلانه و نادرست نتوانستند از فرصتها و ظرفیتهای متقابل به خوبی استفاده کنند و اکنون زمان جبران است و باید همکاریهای خود را با تعامل و در راستای منافع متقابل افزایش دهند.» 



رييس جمهور از سوی متئو رنتسی، نخست وزیر ایتالیا و در محل کاخ موزه شهرداری رم هم مورد استقبال رسمی قرار گرفت. در این سفر چهارده سند همکاری بین تهران و رم امضا شد؛ اسنادی که راه را برای گسترش بیش از پیش روابط دو کشور هموارتر ساخت.

حسن روحانی در نشستی خبری با حضور نخست وزیر ایتالیا گفت: «حوزه های انرژی، فناوری‌های نوین، صنعت، معدن، کشاورزی و فرهنگی، از جمله حوزه‌های همکاری‌های مشترک دو کشور هستند و جمهوری اسلامی ایران برای ورود سرمایه و فناوری‌های جدید و در نهایت همکاری برای تولید و صدور محصولات مشترک آمادگی دارد.» 




رييس جمهور در نشستی با بازرگانان ایرانی و ایتالیایی در رم، با تاکید بر اینکه تهران در همکاریها و سیاست اقتصادی خود، پیگیر یک همکاری و مشارکت برد – برد است، گفت: «جمهوری اسلامی ایران به عنوان امن ترین و باثبات ترین کشور منطقه، پذیرای کارآفرینان و سرمایه گذاران خارجی و از جمله ایتالیایی است.» 

دیدار دکتر روحانی و پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان هم در واتیکان انجام شد و لزوم همراهی و همکاری بیشتر کشورها و سازمانهای بین المللی را برای رفع آلام بشری و توقف هر چه سریعتر درگیری و جنگ مورد تاکید قرار گرفت.




رييس جمهور در جریان سفر به رم پایتخت ایتالیا، از مجموعه تاریخی کولوسئوم، که از آثار باقیمانده از دوره امپراطوری روم باستان است، بازدید کرد.

جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ایتالیا در یک بیانیه مشترک، نقشه راه همکاری‌های تهران – رم را در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، توریسم و علمی و فناوری تعیین کردند. 

روحانی پس از پایان سفر رسمی خود به ایتالیا، رم را به مقصد پاریس؛ پایتخت فرانسه، ترک کرد.

وی در فرودگاه بورژه پاریس و در جمع خبرنگاران بر آغاز فصل جدید روابط جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اروپا از جمله فرانسه تاکید کرد. 

دکتر روحانی در دیدار روسای شرکت‌های مهم فرانسوی که با حضور وزرای امور خارجه و اقتصاد فرانسه برگزار ‌شد، تصریح کرد که هیچ مانعی برای همکاری شرکت‌های فرانسوی و ایرانی وجود ندارد و تهران از ورود سرمایه و تکنولوژی و ایجاد بازارهای مشترک در منطقه و جهان استقبال می‌کند. 




رییس جمهور در دیدار ژرار لارشه، رییس مجلس سنای فرانسه، با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت پس از برجام، افزود: «در سالهای تحریم ظالمانه و نادرست، دو ملت ایران و فرانسه متضرر شدند و امروز باید تلاش کنیم با برقراری روابط گسترده و نزدیک، عقب ماندگی‌های گذشته را جبران کنیم.» 

مراسم استقبال رسمی از حسن روحانی، رییس‌ جمهوری اسلامی ایران صبح پنج‌شنبه به وقت محلی در مجموعه تاریخی اینولید پاریس با حضور لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه و گارد احترام و رژه یگان نمونه آغاز شد. 

روحانی در دیدار با خانم "ایرینا جئورجیوا بوکووا" مدیر کل و دیگر مقامهای ارشد یونسکو، ضمن تشکر از تلاش‌های این سازمان برای صیانت و معرفی آثار فرهنگی کشورمان،گفت: «متأسفانه آثار فرهنگی و باستانی منطقه ما توسط تروریست‌ها در حال نابودی است و ویران شدن و نابودی این آثار، ویرانی هویت مذاهب، فرهنگ‌ها و اندیشه‌ها است.» 



رييس جمهور در نشست فعالان اقتصادی و بخش خصوصی ایران و فرانسه که در محل انجمن کارآفرینان فرانسه (مدف) و با حضور نخست ‌وزیر فرانسه و رییس مدف برگزار شد، تصریح کرد: «پیام این گردهمایی،اعلام اراده جدی دو طرف، چه در بخش دولتی و چه بخش خصوصی، برای گسترش همکاری‌های اقتصادی است.» 

مراسم استقبال فرانسوا اولاند، رییس‌ جمهوری فرانسه از حسن روحانی، رییس‌ جمهوری اسلامی ایران در کاخ الیزه برگزار شد. 

جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فرانسه با امضای ۲۰ سند همکاری، راه را برای تحرکی چشمگیر در روابط سیاسی، اقتصادی ،فرهنگی و علمی، تهران – پاریس در دوره پسابرجام گشودند. 

رییس‌ جمهورکشورمان در ادامه سفر رسمی به فرانسه، روسای شرکت نفتی توتال فرانسه و شرکت هواپیمایی ایرباس را به طور جداگانه در محل اقامت خود در پاریس به حضور پذیرفت. 

وی و فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه در نشست هیات های عالیرتبه دو کشور در پاریس تاکید کردند که باید آینده روابط دو کشور بر پایه ای مستحکم بنا شود تاهر دو ملت از آن سود ببرند. 

روحانی و فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه پس از امضای ۲۰ سند همکاری میان دو کشور، در جمع خبرنگاران گفتند که امضای این اسناد بیانگر اراده جدی و مصمم تهران – پاریس برای همکاری های مشترک است.

رییس‌ جمهور پس از انجام سفری رسمی به کشورهای ایتالیا و فرانسه ، پاریس را به مقصد تهران ترک کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.