سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بازی با جرايم رانندگی!/زمزمه‌های شکایت دوباره از فهرست جدید افزایش جرایم

انتشار لیست یا فهرست جدید دولت در خصوص افزایش جرایم رانندگی باز هم مخالفان این طرح را اقناع نکرد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،جرایم رانندگی و افزایش آن هفته هاست به سوژه داغ رسانه ها بدل شده،یک روز مصوب می شود،روز دیگر دیوان عدالت اداری آن را باطل می کند و مجددا دولت با کاهش اندک تنها برخی از جرایم،مجددا فهرستی دیگر را منتشر می کند.

موافقان این طرح(افزایش جرایم رانندگی)معتقدند،افزایش مبالغ و جرایم رانندگی باعث تشدید بازدارندگی آن می شود و از آمار تصادفات و سوانح جرحی،جانی و مالی می کاهد و از سوی دیگر مخالفان این طرح اعتقاد دارند طبق قانون،افزایش و تعیین نرخ جرایم باید متناسب با میزان تورم نرخ گذاری شود.

قائلان به نظریه دوم(مخالفان)اعتقاد دارند با اوصاف موجود و در شرایطی که طبق آمار ارائه شده از سوی دولت، تورم در مقایسه با سنوات گذشته با کاهش همراه بوده،نرخ جرایم نه تنها افزایش،بلکه باید تنزل نیز پیدا کند.

از سوی دیگر پلیس نیز آماده است تا نرخ جدید جرایم را از 25 اسفندماه بصورت رسمی اعمال کند و مخالفان خوشبین بودند تا با توجه به شکایت و دادخواست طرح شده و ارائه آن به دیوان عدالت اداری،مصوبه مذکور لغو شود،اما چنین نشد و با وجود ابطال مصوبه پیشین از سوی دیوان عدالت اداری دولت در گامی دیگر،تصمیمی جدید را اتخاذ کرد،تصمیمی که به عقیده برخی کارشناسان،شائبه کسب درآمد را بیش از پیش تقویت می کند.

** جدول جدید جرایم


بر اساس ماده 22 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی نرخ جرایم متناسب با نرخ تورم،هر 3 سال یکبار امکان افزایش را پیدا می کند و همین قانون کافی بود تا دیوان عدالت اداری با توجه به شکایت یکی از کارشناسان حقوقی مبنی بر غیر قانونی بودن جرایم بر ابطال آن تاکید کند.

مصوبه دولت از نظر برخی از کارشناسان غیر قانونی است زیرا در برخی از جرایم شاهد افزایش 400 درصدی نرخ جریمه بوده ایم که این امر بر خلاف مقررات لحاظ شده در قانون است که بر افزایش متناسب با نرخ تورم تاکید می ورزد.

با توجه به اعتراضات مذکور،دولت نسبت به انتشار فهرست جدید جرایم اقدام کرد،اما به عقیده رسول سلطانی که با مراجعه خود به دیوان عدالت اداری پیش از این بصورت رسمی طرح شکایت خود را مطرح ساخته بود،در فهرست جدید نیز اتفاق خاصی نیفتاده و به زعم وی نرخ بسیاری از جرایم تغییری نکرده و تنها در مواردی شاهد کاهش 10 هزار تومانی هستیم.

سلطانی می گوید:دولت تنها شماره مصوبه را تغییر داده و عملا شاهد تغییر جدی و خاصی در فهرست منتشر شده نیستیم.

در این میان برخی از کارشناسان معتقدند در صورت عدم تعجیل در توقف مصوبه،مردم با خسارت روبرو خواهند شد زیرا با توجه به زمان بر بودن رسیدگی به مصوبه مورد اشاره،در صورت اعمال نرخ جرایم جدید،مردم با خسارت هایی مواجه می شوند که بازگرداندن آن بسیار دشوار خواهد بود.

** هیات عمومی دیوان عدالت اداری تعیین کننده خواهد بود


به احتمال بسیار زیاد با طرح شکایت دوباره از فهرست جدید دولت در خصوص نرخ جرایم رانندگی، مجددا دیوان عدالت اداری ،فهرست جدید جرایم رانندگی را مورد رسیدگی قرار دهد.

اما اینکه نتیجه بررسی های دیوان چه می شود،بستگی به نظر هیات عمومی دیوان عدالت اداری دارد که فهرست جدید را  مطابق با قانون و ضوابط ارزیابی کند یا خیر.

علی اکبر بختیاری،مدیر حوزه ریاست دیوان عدالت اداری با اشاره به نقش تعیین کننده هیات عمومی دیوان عدالت اداری در تصمیم گیری در خصوص مصوبه دولت عنوان کرد:در صورت مغایرت فهرست جدید با قانون،امکان ابطال آن وجود دارد.

وی در خصوص میزان زمان مورد نیاز برای رسیدگی به مصوبه مورد اشاره گفت:بازه زمانی رسیدگی،مشخص نیست اما قطعا همه چیز بر مبنای قانون پیش خواهد رفت.

**با افزایش جریمه،فرهنگ رانندگی تغییر می کند؟


در این میان برخی از کارشناسان معتقدند با افزایش جرایم نمی توان فرهنگ سازی مطلوب را در امر رانندگی ایجاد کرد.

کارن روحانی،حقوقدان معتقد است:دولت باید به نحوی رفتار کند که افکار عمومی متوجه احترام به قانون دولت شوند زیرا افزایش بدون ضابطه زیبنده دولت نخواهد بود.

برخی دیگر از صاحبنظران نیز عقیده دارند دولت می تواند افزایش جرایم را در لایحه بودجه ای بگنجاند و در مجلس با بررسی و مطرح شدن نظریات کارشناسی نمایندگان به نحو مطلوب تری در این خصوص تصمیم گیری کرد.

در هر صورت برخی معتقدند بازبینی در نرخ جرایم به نحوی عمیق و جدی،ضرورتی است که باید نسبت به آن توجهات لازم را مبذول داشت و هماهنگی متناسب و موثری را میان تخلفات و تنبیه ناشی از نادیده انگاری قانون لحاظ کرد ودر چنین شرایطی است که از بروز برخی شبهات نیز جلوگیری خواهد شد.
    
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۵۸ ۲۳ اسفند ۱۳۹۴
پیامبر ص می فرماید:
الحکم یبقی مع الکفر ولایبقی مع الظلم...

از آینده ظلم بترسید..
ناشناس
۰۱:۴۱ ۲۳ اسفند ۱۳۹۴
اکثرا تو جاده پلیس تو سراشیبی و جایی که سرعت خودبخود زیاد میشه وایمیسته، و هر پلیسی بیشتر جریمه کنه بیشتر تشویقی میگیره، خوب تابلوه دارین درآمد کسب میکنید. سردار که افزایش نرخ جریمه رو بازدارنده میدونی ولی به استاندارد جاده و ماشین ها گیر نمیدی،
ناشناس
۰۰:۵۱ ۲۳ اسفند ۱۳۹۴
آقا شما ماشین و جاده ها رو ایمن کنین جریمه بکنین یک میلیون تومان
ناشناس
۰۰:۰۴ ۲۳ اسفند ۱۳۹۴
تا وقتى پليس راهنمايي و رانندگى اين رو به صورت يک منبع درامدى ميدونه جنب بازدارندگى از جرم هيچ معنايي نداره
ناشناس
۲۳:۵۹ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
با.سلام.افزایش.جرایم رانندگی.جز.تنش بین ماموران و مردم ثمری ندارد و این که بااین حجم خودرو در شهرها و کمبود جای پارک مردم چه کنند.مگر درآمد مسافرکش بدبخت چه.قدر است که.باید جریمه بدهد سربازی که نیست پولی.کردید هرروز.به.بهانه.ای.زیاد .شود
ناشناس
۲۲:۵۹ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
باسلام
من همه نظرات را خواندم واقعا حقیقته از مسولان سایت میخوام تا اینا را به گوش مسولان و قانون مداران برسانند بخدا جونمون به لبمون رسوندید صد حرمت به دزدهای سر گردنه
ناشناس
۲۲:۴۱ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
بزن بر سر ناتوان دست زور
ناشناس
۲۱:۳۸ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
این چه وضعشه.......نصف پول ماشین رو باید داد واس جریمه ها. جریمه ی یک پراید با یک بنز و بی ام دبیلیو یکیه.ولی واس اونها چیزی نیس ولی واسه پراید نصف حقوق یک ماهشه. اونم با این دوربینهایی که الکی ثبت میکنند.
ناشناس
۲۱:۰۲ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
این عادلانست تو گرمای ۴۵ درجه جنوب وجاده یکطرفه کوهستانی غیراستاندارد با سرعت ۴۰ کیلومتر پشت سر یه کامیون مسیر ۴۰ کیلومتری رو بیای یا جریمه ۲۰۰ هزاری بدی تا با فرهنگ رانندگی اشنا بشی.!!!! این عین نظر پلیسه.
ناشناس
۱۹:۵۰ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
بابا بودجه کم اومده میخوان جیب مردم وخالی کنن
من توی عمری که داشتم یک باهم شمال نرفتم پینت خلافی ماشین وگرفتم نوشته بود سبقت درجاده چالوس!!!!!!
ناشناس
۱۷:۱۸ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
تا زمانی که پارتی بازی باشه افزایش جرمیه به هیچ دردی نمیخوره و درضمن اگر هم که میخواهند کسی در حادثه رانندگی کشته نشه قاننون را به طور عادلانه اجرا کنند
ناشناس
۱۶:۲۶ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
خیلی بی انصافیداین حق مردم ایران نیست جریمه سنگین بدن وماشین اشغال سواربشن
ناشناس
۱۵:۲۵ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
اگه واقعا هدف محافظت از جان مردمه(که من بعید میدانم) ماشین متخلفان حادثه ساز را یک هفته توقیف کنید که بسیار زیاد از این جریمه های نا عادلانه ثاثیر داره. بخدا مردم خسته شدن از دست شما چرا دست از سرکیسه کردن مردم بر نمیدارید
ناشناس
۰۱:۲۲ ۲۳ اسفند ۱۳۹۴
احسنت. به جای اینکه دولت صنعت رو راه بندازه تا تولید داخلی بالا بره
اینجوری بوسیله خالی کردن جیب مردم میخواد وابستگی بودجه به نفتو کم کنه.............
ناشناس
۱۴:۴۲ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
معاون راهنمایی رانندگی میگفت که نرخ جریمه تو کشورهای خلیج فارس و لندن و غیره 5 میلیون و 3 میلیونه! چرا مسئولین در زمینه درآمدزایی دستگاه ها دولتی خودشون رو با کشورهای دیگه مقایسه میکنن اما در زمینه جاده ها و علی الخصوص ایمنی ماشینهای تولید داخل و بنزین مصرفی حرفی نمیزنند؟
ناشناس
۱۳:۵۷ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
سلام / مردم چه گناهی کردند
علیرضا
۲۱:۳۴ ۲۳ اسفند ۱۳۹۴
فقط خدا میدونه ..... واقعا" چیکار کردیم که این همه فشار رو باید تحمل کنیم؟
ناشناس
۱۳:۴۷ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
من یه سوال دارم که چرا وقتی صحبت جریمه ها میشه خودشون را با کشوری مثل امارات مقایسه میکنن ولی چرا نمیگن تعرفه و قیمت خودرو در امارات یا کشورهای دیگه چقدره ..واقعا مردم رو چی حساب میکنن..تعرفه خوردو رو پایین بیارید قیمت جریمه رو ببرید بالا ...
ناشناس
۱۳:۳۸ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
بگید برای افزایش درامد هامون نرخ جریمه ها را افزایش میدیم نه به خاطر جون مردم
علیرضا
۲۱:۳۳ ۲۳ اسفند ۱۳۹۴
زبانت رو گاز بگیر ....... اینها همش به خاطر آسایش و رفاه و امنین من وشماست........
ناشناس
۱۳:۳۶ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
عزیزان همه مشکلات درکشورحل شده فقط مشکل رانندگی درکشورحل نشده است ومسئولان دلسوز به فکر جان شماهستند که مبادا درموقع رانندگی آسیبی ببینید وکشته شوید . پلیس ماشده پلیس جرائم و تصادفات درحالی که مواد مخدر هرساله تعدادی جوان رابه سینه قبرستان می فرستد وزنها وفرزندان آنها را بیچاره می کند وخانواده آنها دچارآسیب می شوند دردولت رهاشده وفقط تعدادی معتاد بدبخت وبیچاره گوشه ندامتگاهها هستند که از روی نادانی ، فقر وجهالت به این سمت کشیده می شوند پیشنهاد می شود هرساله پلیس ومسئولین به همه تخلفات درکشور توجه نمایند وبرای آن برنامه ریزی داشته باشند R : دانشجوی دکترای مدیریت
ناشناس
۱۳:۲۳ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
دست ماموران متخلف در گرفتن رشوه بازتر میشه
ناشناس
۱۳:۰۶ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
افزایش حقوق دوازده افزایش جربمه دویست درصد
ناشناس
۱۲:۳۲ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
با سلام.به نظر من کسی که تخلف حادثه ساز مرتکب میشود در واقع مردم را تهدید به مرگ میکند و جریمه آن باید به اندازه دیه شخص باشد تا بازدارنده باشد.
ناشناس
۱۲:۲۳ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
ب جای افزایش جریمه ها معابر و خیابانها را اصلـاح و آسفالت خیابان را درست نمایید
جایی ک نیاز ب عقب نشینی دارد را صاف کنید !
ناشناس
۱۹:۱۵ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
برادر من وضعیت جاده و خیابون خرابه ولی بازم مردم با سرعت زیاد رانندگی میکنن اکثر مردم فقط روشن و خاموش کردن خودرو و دنده عوض کردنو گاز دادنو بلدن، متاسفانه رانندگی تو کشور ما بسیار ضعیفه این چه ربطی به کیفیت خودرو داره؟؟؟
ناشناس
۱۲:۰۰ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
رانندگان تخلف نکنند تا جریمه نشوند.مبلغ جریمه هر چه می خواهد باشد. فرهنگ سازی فقط با اعمال جریمه سنگین محقق میشود مانند کشورهای پیشرفته.
ناشناس
۱۳:۰۸ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
شمام دلت خوش برادر آخه کجای جاده ها و ماشینای ایران مث اوناس ک جریمه هامون مث اونا باشن
علیرضا
۲۱:۳۲ ۲۳ اسفند ۱۳۹۴
برادر کجایی ؟ چراغ یکدفعه از 18 ثانیه سبز میپره رو 3 ثانیه . مثل اینکه همش تو خونه ای .
ناشناس
۱۱:۳۹ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
سلام
سوالم اينه كه چرا؟ دليل منظقي شما چيه كه اينطور گران كرديد؟ بنده هزارتا سوال مي پرسم تا ثابت كنم همينطوري اقدام مي كنيد.
البته مي دونم دليل شما اينه كه تمام دنيا اينطوريه ولي جواب من به شما اينه كه آيا زندگي ما هم مثل تمام دنيا هست يا نه؟
ناشناس
۱۱:۱۵ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
اگر زور نباشه كي قانون رعايت ميكنه ؟بايد فرهنگ سازي بشه اما متاسفانه يه عده تا زور نباشه قانون رعايت نميكنند تقصير بقيه مردم چيه كه بايد تاوان اشتباه ديگران بدن
ناشناس
۱۰:۴۹ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
اگر جان مردم برای دولت مردان مهم است در کیفیت خودروها و راه ها بازنگری کنند نه جرائمی که سه سال قبل چند برابر شد
ظلم هم حد و اندازه ای دارد
ناشناس
۱۰:۳۶ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
فک نکنم واسه خاطر رعایت جریمه هارو بردن بالا راستی این پولا کجا میرن
ناشناس
۱۰:۱۹ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
اگر کسی قانون مدار باشد با افزایش جریمه ها این اقدام او به خاطر ترس از جریمه شدن قلمداد گردیده و عملاً فرهنگ رانندگی به چالش کشیده میشه !
پس سعی کنید با تشویق و تمجید، فرهنگ سازی کنید نه با تنبیه و تهدید
منصور
۲۱:۳۸ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
پلیس کاری به قانون مداری نداره اگه نیتش جریمه کردن باشه یه چیری مجوره وجریمه میکنه
ناشناس
۱۰:۱۲ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
واقعا اينكار بدون كارشناسي افزايش جريمه كار خوبي نيست بايد فرهنگ سازي شود.درست است جلوي تصادفات كرفته مي شوداما با نبود درامد ووضعيت معيشت مردم اين كار باعث بد بين مردم به اين نظام وانقلاب مي شود متاسفانه با اين قوانين رانندگي اين كار باعث درامد زايي دولت ميشود ومشكلي راهم درمان نمي كند فرد سرمايه دار مشكلي براي آن نيست اگر جريمه زياد شوداما قشر ضعيف وكارمندتوان پرداخت را ندارندواين كارباعث فروپاشي خانواده ميشودو.....
ناشناس
۱۰:۰۱ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
واقعا اگر مردم خواسته باشند شکایت کنن به چه کسی باید رجوع کنن، واقعا اگر یکی سهوا چراغ قرمز رو رد کرد باید ۲۰۰تومن بده، ایا واقعا این انصافه بی انصافا
علیرضا
۲۱:۳۰ ۲۳ اسفند ۱۳۹۴
آنهم چراغهای ما . یکدفعه از 18 ثانیه میپره رو 3 ثانیه. راننده بیچاره چکار کنه ؟ وارد چهارراه شده چراغ به یک باره قرمز. اونوقت مامور محترم اصلا" گوش نمیکنه راننده چی میگه ؟ فقط میگه شما چراغ رو رد کردی . و 200 تومن ناقابل...... این کارها باعث میشه جوانان ما رو به بیراه ها و دور زدنهای قوانین بربیایندو بنوعی لجبازی با دست اندرکاران قوانین.
ناشناس
۰۹:۵۳ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
مسئولان محترم افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان را در نظر بگیر ند اگر از هر سه سال جریمه ها افزایش یابد نرخ افزایش 36/می شد نه صد درصد
ناشناس
۰۹:۵۲ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
چطور در مواردی که در جامعه خلاف میشود صحبت از فرهنگ سازی میکنند و جلوی برخورد ها را میگیرند ولی وقتی گرفتن پول به میان می آید دیگر حرفی ار فرهنگ سازی به میان نمی آید .
ناشناس
۰۹:۵۲ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
اگر می خواهید جرائم کاهش یابد راننده را تیر باران کنید و کل اموالش را مصادره نمایید
ناشناس
۰۹:۵۰ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
تامی توانیدفشاربیاوریدجواب میدهد مطمن باشید ،نه جاده دارید نه ماشین دارید ونه زیربناه فقط مشکلتون پایین بودن جریمه هاست، به نظرم این فشاراوردن سرمردم بودارهست شک نکنید
ناشناس
۰۹:۱۱ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
مگه درامد ما چقدره که نصف حقوق کارمندی باید صرف جریمه بشه؟ حالا شاید ادم حواسش نباشه یا کار فوری داشته بتشه سهوا منجر به اشتباه بشه
اصلا عادلانه نیست
اگه وضعیت جاده ها درست بشه و خودرو های ایمن وارد کشور بشن تلفات نیز کمتر میشه
چرا در جاده های کشورهای اروپایی محدودیت سرعت نیست اما در جاده های ما با سرعت بیشتر 60 کیلومتر جریمه میکنن؟
جاده ها و خودرو ها رو به روز کنید نه جریمه ها رو افزایش بدین
ملت رو زیر فشار قرار ندید اینهمه
ناشناس
۱۹:۲۷ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴
اینکه ناراحتی نداره که
خلاف نکن