نرخ جدید جرایم پس از پشت سر گذاشتن حاشیه های بسیار در نهایت از روز گذشته بصورت رسمی اجرایی شد.

اولین روز پس از اعمال نرخ جدید جرایم رانندگی/لزوم تأمین زیرساخت ها به موازات افزایش نرخ جرایمبه گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،پس از اظهار نظر های مخالفان و موافقان در خصوص افزایش جرایم رانندگی و طرح شکایت و ورود دیوان عدالت اداری،در نهایت لیست جدید جرایم از سوی دولت مجددا اعلام و منتشر شد و با همه فرازها و نشیب های یک ماهه اخیر،در نهایت اعمال جرایم از صبح روز گذشته بصورت رسمی کلید خورد.

موافقان معتقدند چرخش خودکار بر روی کاغذ و اضافه شدن صفرهای بیشتر به جرایم،بازدارندگی افزون تری ایجاد می کند و ریسک تخلف رانندگی را بالا می برد و به تبع چنین  افزایشی،مطلوب اثر خواهد بود.

مخالفان طرح نیز معتقدند کاهش تخلفات با زور و قوه قهریه میسر نمی شود و باید قانونمداری را با فرهنگ محوری و فرهنگ سازی جاری و ساری ساخت و آن را ملکه ذهن آحاد جامعه و طیف های متعدد اجتماعی نمود و از سوی دیگر افزایش جرایم طبق قانون باید از تناسب لازم با میزان تورم موجود در جامعه برخوردار شود و اعلام نرخ جدید جرایم بسیار فراتر از میزان تورم اعلام شده از سوی دولت و نهاد های رسمی است.

آنچه که پلیس بصورت تلویحی به عنوان توجیه افزایش جرایم مطرح کرده،معطوف به آمار تصادفات جاده ای است و در واقع راهنمایی و رانندگی معتقد است افزایش جرایم باعث کاهش آمار تصادفات خواهد شد،البته اظهار نظرهای مقامات پلیس بصورت صریح و مستقیم اشاره ای به  لزوم و ضرورت افزایش جرایم نکرده و روسای این مجموعه خود را مجری قانون عنوان کرده اند اما آنچه که از فحوای کلام مقامات این نهاد انتظامی به ذهن متبادر می شود مبتنی بر این امر است که افزایش نرخ جرایم مفید و سازنده خواهد بود.

اساسا یکی از اهرم های پیش بینی شده در این قانون مجازات متخلفان با جرایم رانندگی است که به اعتقاد کارشناسان باید از بازدارندگی لازم برخوردار باشد و از این جهت،نرخ جدید جرایم رانندگی از سوی هیات وزیران تصویب و برای اجرا ابلاغ شد.

سردار تقی مهری،رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی در این خصوص می گوید:دولت در سال گذشته باید نرخ جدید جرایم را اعلام می کرد و آن را افزایش می داد اما در سال جاری به این امر ورود نمود و به همین جهت 21 دی ماه هیات دولت نرخ های جدید جرایم را تصویب کرد،اما با طرح شکایتی در دیوان عدالت اداری،مجددا نرخ جدید جرایم اعمال شد و میزان جرایم مورد بازنگری قرار گرفت.

وی معتقد است این رویکرد(افزایش جرایم)آرامش خاطر هر چه بیشتر شهروندان را در پی خواهد داشت.

البته در خصوص اعلام نرخ جدید جرایم رانندگی و به اصطلاح بازبینی در افزایش میزان جرایم،مخالفان طرح معتقدند جز در موارد معدودی،جرایم همچنان دست نخورده و بدون اعمال تغییری باقی مانده است.

بر اساس آمار منتشر شده در تمام کشور قریب به 29 میلیون وسیله نقلیه اعم از خودرو و موتورسیکلت وجود دارد که بصورت رسمی پلاک شده است،این در شرایطی است که بیش از 14 هزار نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست داده اند و از سوی دیگر آمارها موید 6 هزار تصادف فوتی است که در این بین 3 هزار نفر از رانندگان متخلف بوده اند و به واقع اظهار نظر پلیس نیز بر پایه این آمار استوار است و در نهایت اینچنین عنوان می شود که افزایش نرخ جرایم،مسبب حفظ جان و سلامت مردم می شود.

به اعتقاد پلیس،عموم مردم و اکثریت قریب به اتفاق آنها قائل به چارچوب های قانونی هستند و این افزایش جرایم مشمول کسانی می شود که قانون را زیر پاگذاشته و مرگ و میر تصادفات را فزایش می دهند.

**تنگ تر شدن عرصه برای رانندگان متخلف

سردار مهری،به مردم و شهروندان توصیه می کند در صورت مشاهده رفتارهای پرخطر از سوی رانندگان خودروها، مسافران می تواند از طریق سامانه 110120 با پلیس راهور تماس حاصل کنند،البته در کنار رصد عمومی مردم، دوربین های پلیس نیز متخلفان را نشانه می رود و با ثبت شماره خودروها،جرایم تعریف شده برای این گروه اعمال خواهد شد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۲۷ اسفند ۱۳۹۴
سلام چرا همش ذهنتون متوجه جریمه مالی است ؟ و از طرفی وقتی برای کاری تنبیهی در نظر می گیرند در مقابلش باید تشویق هم بذارن چرا پلیس نمیاد آن رانندگانی را که در طول مسیر درست رانندگی می کنن رو شناسایی نمی کنه و بهشون یک تشویق مالی بده درست همونجوری که قبض جریمه صادر می کنه قبض تشویقی مالی صادر کنه تا فرد بره از بانک پولش رو بگیره قضاوت با مردم وقتی فقط یکطرفه جریمه می کنه خب هر کسی فکر می کنه هدف اولش کسب درامده !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۰ ۲۷ اسفند ۱۳۹۴
سلام فکر می کنید با جریمه ۴۰۰۰۰۰ تومانی یک فرد بدبخت که درامدش شاید توی ماه ۱/۵۰۰/۰۰۰ هم نباشه چه اتفاقی می افته ؟ خب سرپرست خانوار مجبوره به اعضای خانواده اش فشار بیاره این یعنی بدبختی مضاعف تو خانواده یعنی سو تغذیه در کودکان و ... حالا تصور کنید اگه جریمه بناحق باشه ! به نظر من باید جرائم از نو غیر مالی باشن همین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۴ ۲۶ اسفند ۱۳۹۴
سلام.متأسفانه دولت در این طرح هدف کم کردن جرائم رانندگی را ندارد بلکه بفکر درآمد برای خودش است اگر راست می‌گفتند تمام این جرائم را در جهت بهبود فرهنگ ترافیک هزینه میکردند.من نمیدانم چرا این کارشناسان امکانات و درآمد این کشورها را با کشور ما مقایسه نمیکنند.مگر طبق قانون نباید قیمتها هماهنگ با تورم وضع شود چرا دولت آشکارا چنین تخلفی را میکند؟؟؟
United States of America
ناشناس
۲۲:۲۶ ۲۶ اسفند ۱۳۹۴
پليس ماشين را نگه مي دارد و انتظار دارد راننده، ماشينش را رها كرده و با مدارك به سوي پليس برود. اين خلاف مقررات است و بايد كسي كه فرمان ايست داده به سمت راننده برود. اگه در همان زمان وسيله را بدزدند يا ماشين در حالي كه سرنشين دارد راه بيفتد و هر اتفاق ديگري اگر بيفتد چه كسي پاسخگو خواهد بود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۸ ۲۶ اسفند ۱۳۹۴
بجای جریمه از راهکار اسلامی تشویق بیخطاها و تنبیه خطا کارهای عمدی استفاده کنید نه اینکه حیب خالی مردم را خالی تر کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۷ ۲۶ اسفند ۱۳۹۴
این طرح فقط باعث میشه اونایی که تو جاده وایمیستن بیشتر از مردم باج بگیرن چون اکثر مردم از اقشار متوسط و پایین جامعه هستن و توان پرداخت جریمه های دویست و چهارصد هزار تومنی رو ندارن به همین دلیل راضی میشن که مبلغی تا صد هزار تومن در محل به مامور بپردازن تا از جریمه دوییت هزارتومنی جلوگیری کنن و این وسط هم مامور به نون و نوایی رسیده و هم راننده متخلف نصف مبلغ جریمه قانونی رو پرداخت کرده. اونایی که سرمایه دار هستن براشون فرق نمیکنه مبلغ جریمه چقدر باشه پس افزایش جریمه ها نه تنها تاثیر گذار نیست بلکه وضع رو بدتر میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۴ ۲۶ اسفند ۱۳۹۴
این مسئله باعث بالا رفتن فساد و بی اخلاقی در بین بعضی پلیسها و مردم میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۲ ۲۶ اسفند ۱۳۹۴
وضعیت جاده ها خیلی خرابه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۸ ۲۶ اسفند ۱۳۹۴
جاده هاتون درست کنین خودروهاتون را استانداردکنین فرهنگ عمومی را افزایش بدین اینم شد راهکار فقط یه ظلمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۵ ۲۶ اسفند ۱۳۹۴
مخالفان طرح نیز معتقدند کاهش تخلفات با زور و قوه قهریه میسر نمی شود و باید قانونمداری را با فرهنگ محوری و فرهنگ سازی جاری و ساری ساخت

پاسخ :
تنها چیزی که اهمیت نداره فرهنگ سازی است فقط پول گرفتن از مردم رایادگرفته ایم حتی به ساختارهای شهری هیچ گونه توجهی نمی شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۴ ۲۶ اسفند ۱۳۹۴
خدا لعنتشون کنه
آخرین اخبار