پیروزی کاندیداهای لیست امید به سرلیستی محمدرضا عارف در تهران به همراه برگزیده شدن بسیاری دیگر از کاندیداهای جریان اصلاحطلبی در استانهای دیگر را میتوان برای بسیاری از سیاسیون غافلگیرکننده شمرد.
اما حضور برخی چهرههای شاخص مجلس نهم با مشی اصولگرایی در لیست اصلاحطلبان البته میتوان اوج این غافلگیری به حساب آورد، نمایندگانی چون کاظم جلالی رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت، علی مطهری، بهروز نعمتی نایب رئیس فراکسیون رهروان ولایت مجلس و ... .
رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس نهم در همان زمان فعالیتهای انتخاباتی در پاسخ به سوالی در واکنش به حضورش در لیست اصلاحطلبلان اظهار داشت که "من کاظم جلالی هستم!"
کاظم جلالی همچنین پیرامون لیست اصلاحطلبان در انتخابات دور دهم مجلس نیز گفت: لیست اصلاحطلبان با کمال وقار تنظیم شده و از کسی در آن تعهدی گرفته نشده است.
اگرچه در همان زمان برخی از رسانهها درباره جدایی کاظم جلالی از اصولگرایان و جذب آن در لیست اصلاحطلبان، وی را از ابتدا اصولگرا ندانستند.
این درحالی است که تغییر رویکردهای انتخاباتی گاه از اختلافات نیروها با جریانات سیاسی خود خبر میدهد اختلافاتی که نعمتی، نائب رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت درباره علت نپیوستن برخی ازاعضای فراکسیون متبوع خود به ائتلاف بزرگ اصولگرایان، گفت: وحدت اصولگرایان آن هم با وجود اقلیت پایداریها را بسیار سخت و مشکل میبینم.
بهروز نعمتی بعد از پیروزی لیست امید اصلاحطلبان در انتخابات هفتم اسفند ماه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، خود را اصولگرایی معتدل دانست و گفت: انتخاب لیست امید توسط مردم در واقع نه به تندرویها در کشور بود.
البته واکنش به حضور این اصولگرایان در لیست اصلاحطلبان بعد از انتخابات هم ادامه داشت تا جایی که تعدادی از اعضا در اولین جلسه فراکسیون رهروان ولایت مجلس که با حضور علی لاریجانی و نمایندگان رد صلاحیت شده یا رای نیاورده و در غیاب کاظم جلالی رئیس این فراکسیون تشکیل شده بود، نسبت به حضور جلالی در فهرست اصلاحطلبان در انتخابات اعتراض کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به اعتراض آنها اعلام کرد که این فهرست، فهرست اصلاح طلبان نبوده است؛ بلکه فهرست ائتلاف اصلاحطلبان و اعتدالیون بود که کاظم جلالی نیز از جبهه اعتدالیون وارد این فهرست شده است.
با وجود بیان دلایل پیوستن این نمایندگان به لیست امید باز هم به اعتقاد برخی نمایندگانی همچون "امیرآبادی فراهانی" که خود یکی از اعضای فراکسیون اصولگرایان و نماینده قم است، حرکت این نمایندگان را یادآور مغازهای دو نبش میداند.
وی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: بنده معتقدم مجلس دهم برخلاف مجلس کنونی از خطکشیهای سیاسی شفافتری برخوردار خواهد بود و دیگر نمایندهای نمیتواند مانند مجلس نهم مغازه دو نبش داشته باشد.
نماینده قم در ادامه تصریح کرد: دیگر حضور نماینده مستقل در مجلس معنایی ندارد و افراد باید خطکشیهای سیاسی خود را کاملا مشخص کنند زیرا برخی نمایندگان در رفتار و شعارهایشان در حوزههای انتخابیه خط کشیهای سیاسی غیر از منش واقعیشان معرفی میکنند.
امیرآبادی فراهانی افزود: نمایندگان مجلس باید مواضع خود را نسبت به مسائل سیاست داخلی، سیاست خارجی و ... کاملا مشخص کنند.
نماینده مردم قم خاطرنشان کرد: تاکنون اکثریت مجلس دهم با اصولگرایان بوده اما انتخابات دور دوم در 50 حوزه بسیار مهم است و اگر اکثریت منتخبان اصولگرایان باشند، اتفاقات جدیدی در هیئت رئیسه خواهد افتاد.
حال با تمام این تفاسیر باید دید در مجلس دهم نمایندگان چه مشی سیاسی برخواهند گزید، آیا با نام همان جریان سیاسی که برای مجلس دهم توسط مردم انتخاب شدهاند حرکت خواهند کرد؟ البته به اعتقاد بسیاری از نمایندگان در مجلس آینده علاوه بر دو فراکسیون کنونی اصولگرایان و رهروان، فراکسیونی قوی با نام اصلاحطلبان نیز شکل خواهد گرفت.
تشکیل این سه فراکسیون مسلما بیشتر موجب خطکشی میان جریانهای سیاسی در مجلس دهم خواهد شد.
انتهای پیام/
گزارش از سارا خالقی