سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قرص های اکستازی به چه قیمتی شادتان می کند؟

اکستازی از جمله داروهای شادی‌آور است که به مغز آسیب می‌زند و مصرف طولانی‌مدت آن صدمات جیران‌ناپذیری را به مغز وارد می‌کند و سبب افسردگی و پرخاشگری می‌شود.

به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ قرص اکس دارویی از گروه آمفتامین و فنتیل‌آمین است که به نام MDMA معروف است. اکستازی سبب افزایش آزادسازی سروتونین و نورآدرنالین و دوپامین می‌شود و به همین دلیل با استفاده از آن غلظت پیام‌رسان‌های عصبی افزایش می‌یابد. قرص اکس شادی‌آور است و اضطراب فرد را کاهش می‌دهد اما در عین حال آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به مغز وارد می‌کند.

اکستازی تاثیرات بسیاری بر مغز دارد و دوز عادی از آن از 4 تا 6 ساعت بر مغز تاثیر می‌گذارد و در مراحل مختلف مغز تاثیرهای مختلف آن را تجربه خواهد کرد و دست خوش تغییرات شوکه‌کننده‌ای می‌شود. اگر استفاده از آن مداوم باشد بعد از مدت زمانی طولانی اثرات آن هولناک می‌شود و شاید آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به مغز وارد کند.


هنگام مصرف اکستازی سطح ترشح سروتین به شدت افزایش می‌یابد و این افزایش سطح سروتین سبب تغییراتی چشمگیری در پایانه‌های الکتریکی مغز می‌شود و به همین علت فرد احساس شادی و همدردی می‌کند و بیشتر اجتماعی و فعال می‌شود. با افزایش سروتین گیرنده‌های دوپامین فعال می‌شود و ممکن است سلول‌های دوپامین بیشتر دوپامین آزاد کنند.

سه ساعت بعد از مصرف اکستازی سروتین منتشرشده در مغز کاهش می‌یابد و کمی از آن‌ها در اطراف گیرنده‌ها باقی می‌ماند به همین علت فرد همچنان احساس خوبی دارد وکم‌کم با از بین رفتن سروتین فرد از آن حالت بیرون می‌آید. منوآمین آنزیمی است که سروتین را کاهش می‌دهد و مانند چکشی مولکول‌های سروتین را خرد می‌کند. اما همچنان گیرنده‌های دوپامین فعال هستند و در کمتر از 4 ساعت اکستازی بیشترین سروتین بدن را استفاده می‌کند.

با ادامه این روند بدن به علت انتشار سروتین و تخلیه شدن آن نیاز به دریافت و بازسازی سروتین دارد و در اینجا سروتین همان اکستازی است و مصرف قرص اکس را افزایش می‌دهد و بیشتر به مصرف آن عادت می‌کند. به مرور زمان سروتین مغز کاهش می‌یابد و همین امر سبب افسردگی، اضطراب، پرخاشگری، ناآرامی و بی‌حوصلگی می‌شود.

منبع: MedicalDaily

انتهای پیام/ 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.