سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سمنان؛

مردم محلی هزار هکتار از مراتع استان را بذر باشی کردند

بذرپاشی با هدف افزایش پوشش گیاهی در 15 نقطه از استان سمنان اجرایی شده است.

به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان؛مدیرکل منابع‌ طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از بذرپاشی یک‌هزار هکتار از مراتع این استان خبر داد.
حیدریان مدیرکل منابع‌ طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت:این میزان بذرپاشی با هدف افزایش پوشش گیاهی در 15 نقطه از استان سمنان اجرایی شده است.
وی با اشاره به اینکه هر ساله طرح بذرپاشی در مراتع استان سمنان اجرایی می‌شود، افزود: مهمترین تفاوت اجرای امسال این طرح، جذب مشارکت جوامع محلی بود که همین امر سبب کاهش چشمگیر هزینه‌ها نیز شد.
مدیرکل منابع‌ طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از مشارکت بیش از 730 بهره‌بردار سمنانی در اجرای این طرح خبر داد و تصریح کرد: مشارکت جوامع محلی در اجرای این طرح سبب می‌شود مردم محلی در حفاظت از این مراتع مراقبت بیشتری داشته باشند.
وی با اشاره به مزایای مشارکت جوامع محلی در اجرایی شدن این طرح، خاطرنشان کرد: مشارکت آنها در اجرای طرح، منابع‌ طبیعی و آبخیزداری استان سمنان را از جذب قرق‌بان و نگهبان برای حفاظت از مراتع و همچنین آبیاری مراتع، بی‌نیاز کرد ؛چرا که حفاظت از این مراتع توسط خود مردم محلی انجام می‌شود.
حیدریان با بیان اینکه منابع‌ طبیعی و آبخیزداری استان سمنان امسال تنها بذر مورد نیاز را در اختیار مردم محلی گذاشته است، افزود: در هر کدام از طرح‌های این اداره کل که توانستیم مشارکت مردم را جذب کنیم، اثرگذاری و بازدهی طرح به‌طور چشمگیری افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه مردم محلی بعد از رشد مراتع و به بارنشستن آن، از این مراتع برای چرای دام‌های خود استفاده می‌کنند، افزود: علاوه بر این مردم محلی از برخی گونه‌های کشت شده نیز بهره‌برداری‌های دیگری نیز می‌کنند که به بهبود اقتصاد آنها کمک می‌کند.
مدیرکل منابع‌ طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، به کشت زرشک بی‌دانه در برخی مناطق مستعد این استان با مشارکت جوامع محلی خبر داد و اضافه کرد: برای اجرایی‌شدن این طرح یک تشکل 200 نفره از مردم محلی تشکیل و اداره کل منابع‌ طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نیز زمین و نهاده مورد نیاز را در اختیار مردم گذاشته و تمامی امور دیگر از کشت و آبیاری تا حفاظت و نگهبانی و مراقبت و برداشت را به بهره‌بردان واگذار کرده است.
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.