سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در مركز گسترش فیلمنامه‌نویسی رسانه ملی؛

«تاریكی شب، روشنایی روز» اردیبهشت كلید می‌خورد

حجت قاسم زاده اصل از مرحله پیش تولید «تاریكی شب، روشنایی روز» خبر داد.

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجت قاسم‌زاده اصل نویسنده و کارگردان سریال «تاریکی شب، روشنایی روز» درباره آخرین وضعیت این سریال گفت: تهیه‌کننده سریال محمد هاشمی اصل و برنامه‌ریز سریال مجیدرضا فاضلی است. انتخاب سایر عوامل سریال ادامه دارد. زمان تصویربرداری سریال چهار ماه و نیم پیش بینی شده و تمامی لوکیشن‌ها در تهران هست. پیش‌بینی زمان شروع تصویربرداری اردیبهشت ماه سال بعد است.

وی درباره ایده اصلی نگارش این سریال گفت: ایده اولیه نگارش سریال «تاریکی شب، روشنایی روز» بر اساس علاقه شخصی من بود و پس از گذراندن مراحل پژوهشی مفصل، نگارش متن را شروع کردم و ترجیح دادم آدم‌ها و قصه سریال، بیانگر حس و احساس و اتمسفری از بستر تاریخی باشند تا نماینده واقعی از دوران تاریخی.

تاریخ را در کتاب‌ها می‌شود خواند؛ اما ترسیم و تصور شیوه زندگی و تفکر آدم‌های دوران‌های گذشته، اتفاق بهتری است که امیدوارم افتاده باشد.

او در پاسخ به این سوال که چرا فیلمنامه‌نویسی فردی را به فیلمنامه‌نویسی گروهی ترجیح می‌دهد، افزود: معتقدم که نگارش فیلمنامه یک کار به شدت انفرادی است و به فیلمنامه‌نویسی گروهی اعتقادی ندارم. بازی‌هایی مثل فوتبال و والیبال را می‌توان به صورت تیمی انجام داد؛ اما نویسندگی این طور نیست. در بهترین حالت فرضی، نویسنده اصلی می تواند از پشتوانه پژوهش گروه و ایده هایشان استفاده کند اما محصول نهایی می‌بایست «سلیقه دراماتیک» یک نویسنده باشد.

الان تیم‌های نویسنده‌ای ظهور کرده‌اند که روزی یک قسمت سریال می‌نویسند! كار خوب زمان کافی می‌خواهد (به نشانه و دلیل حجمِ کمّی خروجی نویسنده‌های خوب و کارهای با ارزش).

این نویسنده و کارگردان درباره زمان نگارش فیلمنامه بیان کرد: زمان استانداردی برای نگارش فیلمنامه تعریف نشده و با توجه به نوع و ژانر کارها متفاوت است؛ اما به تجربه برای نسخه اول یک فیلمنامه سینمایی ۴ یا ۵ هفته کافی است و سریالی که طرح و ساختارش معلوم شده خروجی هفته‌ای یک قسمت، خروجی معقولی است. برای سریال «تاریکی شب، روشنایی روز» از ابتدای شکل گیری ایده کار و پژوهش تا پایان نوشتن فیلمنامه حدود 7 ماه وقت صرف کردم؛ اما بازنویسی و رتوش نهایی همچنان تا قبل از کلید زدن سریال ادامه خواهد داشت.

قاسم زاده همچنین درباره منابع پژوهشی اثر خود ادامه داد: با توجه به این که بخشی از سریال در دهه 50 می‌گذرد، تمام کتاب‌ها و نشریات و مجله‌های موجود و در دسترس از دهه پنجاه تا امروز را مطالعه کردم و یادداشت برداشتم اما برای خلق شخصیت‌های سریال از هیچ شخصیت واقعی استفاده نکردم؛ زیرا قرار نیست «شخصیت دراماتیک» عین شخصیت های واقعی و تاریخی باشد. 

کارگردان سریال «یادآوری» درباره حجم و کشش داستانی تازه ترین سریال خود خاطرنشان کرد: سریال من ۱۴ قسمت ۴۵ الی ۵۰ دقیقه ای هست. کوتاه یا بلند بودن یک سریال به سوژه و داستان آن مربوط است و خیلی امری دلخواه نویسنده نیست. سوژه و بستر انتخاب شده، تعیین‌کننده تعداد قسمت‌هاست. من سفارشی برای نوشتن این سریال نداشتم و به خاطر علاقه‌ام به موضوع و کاراکترها، بعد از انجام پژوهش و با مطرح کردن ایده و  قصه و کسب موافقت شفاهی و دوستانه مدیران مركز فیلمنامه‌نویسی، نگارش را آغاز کردم و منتظر انجام کارهای اداری و عقد قرارداد و دریافت قسط نماندم. و بگویم که هیچوقت برای نوشتن و ساختن کاری سفارش قبول نکرده‌ام و تا به امروز هیچ وقت قرارداد جداگانه ای برای نگارش نبسته ام و تمام توافق ها و پرداخت های مالی بعد از اتمام نگارش فیلمنامه بوده است.

كارگردان فیلم تلویزیونی «قصه‌ها و واقعیت‌ها» با تاکید بر کلید زدن یک پروژه با فیلمنامه‌ای کامل و آماده عنوان کرد: من در همه کارهایم با فیلمنامه کامل سر صحنه رفتم و معمولا در حین کار تغییری در متن نمی دهم و همان فیلمنامه ای را می سازم که روز آخر پیش تولید نهایی کرده ام و به نظرم با داشتن فیلمنامه کامل می توان زمان بندی و برنامه ریزی بهتری برای کار داشت. داشتن فیلمنامه کامل به نفع کیفیت پروژه تمام می شود.

سریال «تاریکی شب، روشنایی روز» كه در دو برهه زمانی امروز و گذشته اتفاق می‌افتد، داستان زندگی فردی است که جریان روزمره حیاتش از مدار عادی خارج می‌شود. او مجبور است جواب چرایی مشکلات امروزش را در گذشته پیدا  کند و... 

این سریال در 14 قسمت 45 دقیقه‌ای به نویسندگی و كارگردانی حجت قاسم زاده اصل توسط محمد هاشمی اصل در مركز گسترش فیلم نامه نویسی رسانه ملی تولید می شود. 



انتهای پیام/






تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.