سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نکاتی برای خواب راحت شبانه شما و کودک‌تان

برخی از کودکان با استشمام عطر و بوهای طبیعی به یک خواب راحت می‌روند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از بیدار بودن تمام وقت با کودکتان خسته‌اید؟ اگر از زمانی که کودکتان به دنیا آمده یک شب هم خواب راحت نداشته‌اید، بدانید تنها نیستید؛ این مشکل را تقریبا تمام کسانی که تازه پدر و مادر شده‌اند دارند. اما نگران نباشید، می‌توانید کاری کنید که فرزندتان تمام طول شب بخوابد. باور کنید!  کارشناسان خواب کودکان و والدین کهنه‌کار همگی تایید می‌کنند که تغییرات ساده در روال خواب و محیط آن می‌تواند به خوبی از بروز مشکلات خواب جلوگیری کند.
 
نوزادان به‌طور قابل ملاحظه‌ای وفق پذیرند. شما می‌توانید به فرزندتان یاد بدهید که با یا بدون شما، در تخت شما  یا در تخت خودش بخوابد. پس بهتر است از همان اول روشی را انتخاب کنید که برای شما و نوزادتان مناسب‌تر است و به همان بچسبید. برای آنکه شما و فرزند نوپای‌تان از مزایای یک خواب کافی که مستحق آن هستید بهره‌مند شوید، بهتر است این نکات را آویزه گوشتان کنید.
 
 
 
 1. ارتباط چشمی قبل از خواب ممنوع
هرگز نباید کودک را قبل از ساعت خواب تهییج کنید. ارتباط چشمی کوتاه یا طولانی مدت یکی از چیزهایی است که کودک دلبندتان را بیش از هر چیز دیگری تحریک می‌کند. بنابراین، وقتی می‌خواهید او را بخوابانید، تا حد امکان از برقراری ارتباط چشمی خودداری کنید.
 
 
2.حمام را تجربه کنید
حمام آب گرم همراه با یک ماساژ نرم و دل‌پسند هر کسی را به یک خواب راحت مهمان می‌کند. اسباب‌بازی‌ها را کنار بگذارید و از ایجاد سر و صدای اضافی خودداری کنید تا زمان حمام به یک تجربه آرامش‌بخش برای کوچولوی دلبندتان تبدیل شود.
 
 
 3.کنارش بمانید
چه موافق باشید چه مخالف، یافته‌های به دست آمده از مطالعات اخیر نشان می‌دهند کودکانی که در کنار والدین خود به خواب می‌روند، در آینده از اعتماد به نفس بالاتری برخوردار بوده و استرس کمتری خواهند داشت. بنابراین، سعی کنید گهواره کودک را نزدیک تخت خود قرار دهید. به توصیه آکادمی پزشکان اطفال آمریکا، والدین نباید از یک تخت مشترک با کودک خود استفاده کنند.
 
 
4.تغذیه قبل از خواب
اگر فرزندتان شب‌ها به علت گرسنگی از خواب بیدار می‌شود، بهتر است قبل از خواب سیرش کنید. این ایده که توسط رابرت باکنام توسعه یافته است، به مادران توصیه می‌کند که قبل از خواب شبانه به فرزندانشان شیر بدهند. با انجام این کار، دیگری نیازی نیست منتظر بمانند که فرزند گرسنه‌شان از خواب بیدار شود. متخصصین بر این باورند که تغذیه قبل از خواب گرسنگی کودک را رفع کرده و به او کمک می‌کند که خواب راحت‌تری داشته باشد.
 
 
5. اسباب‌بازی‌ها را دورکنید
هر چیز اضافی را از روی تخت‌خواب کودک بردارید؛ بگذارید زیباترین چیزی که در تخت قرار دارد، فرزندتان باشد. قرار دادن پتو، ضربه‌گیر و حیوانات اسباب‌بازی در تخت‌خواب کودک می‌تواند خطرناک باشد. یک سطح گرم و نرم تنها چیزی است که کودک به آن نیاز دارد. اگر نگران گرمای اتاق هستید، به جای پتو از یک کیسه خواب کوچک استفاده کنید.
 
 
6. عطردرمانی را امتحان کنید
برخی از کودکان با استشمام عطر و بوهای طبیعی به یک خواب راحت می‌روند. عطر سنبل و سایر روغن‌های طبیعی نقش قابل توجهی در آرامش و کاهش اضطراب کودکان دارد؛ با این حال، استفاده از عطر در اتاق خواب کودکان کمتر از 6 ماه توصیه نمی‌شود. به علاوه، برای کودکان خردسال و نوزادانی که پوست حساس و آسیب‌پذیر دارند، از عطر استفاده نکنید. به جای آن بهتر است از مواد شوینده بدون بو هنگام شستن ملافه و تشک کودک استفاده کنید.
 
 
7. از سلامت کودکتان مطمئن شوید
بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) یکی از شایع‌ترین مشکلات بالینی است که خواب را از چشمان کودکان می‌گیرد. شیوع این بیماری در کودکان اغلب تشخیص داده نمی‌شود. ریفلاکس معده که به علت سوء‌عملکرد عضله متصل‌کننده معده به مری رخ می‌دهد، باعث می‌شود که اسید معده به مری برگشت کند. این عارضه اغلب با درد خفیف همراه است. تف کردن، خس خس سینه، احساس خفگی، عق زدن و مشکلات غذایی از جمله علائم این بیماری هستند. اگر نگران ابتلای فرزندتان به این عارضه هستید، با یک پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
 
 
8. از دست‌های‌تان کمک بگیرید
وقتی می‌خواهید کودک را در تخت‌خواب بگذارید، دستتان را به آرامی روی شکم، بازوها و پشت سرش قرار دهید تا احساس خطر نکند. بودن شما در کنار کودک به او احساس امنیت و آرامش می‌دهد.
 
 
9. بهترین زمان را  انتخاب کنید
خواباندن کودکی که بیش از اندازه خسته شده، یک کار غیرممکن است. از این رو، تنظیم زمان خواب از اهمیت بسیاری برخوردار است. متخصصان معتقدند که ساعت 6:30 تا 7:00 بعدازظهر بهترین زمان ممکن برای خواب کودکان کمتر از یک سال است. نانسی ام. سیلوا، از اعضای آکادمی پزشکان اطفال آمریکا و متخصص اطفال در فلوریدا در این باره می‌گوید: «قبل از تنظیم ساعت خواب به برنامه کاری خود توجه کنید؛ باید برای کودک‌تان نیز وقت بگذارید.» جالب است بدانید که خوابِ به موقع لزوما باعث بیدار شدن زود هنگام نمی‌شود. یک خواب خوش شبانه گاها تا ساعات انتهایی صبح ادامه می‌یابد.
 
 
 10. لباس خواب مناسب انتخاب کنید
دیدن کوچولوهای شیرین در لباس خواب زیباترین چیز ممکن است. برخی از کودکان به پارچه‌های مصنوعی حساسیت دارند. بنابراین سعی کنید از لباس‌هایی با الیاف طبیعی مانند پنبه استفاده کنید تا از آسیب دیدن پوست کودک جلوگیری شود. حساسیت‌های پوستی مانع از خواب راحت کودک می‌شوند. به گزارش کمیسیون ایمنی محصولات مصرف کننده، لباس‌ خواب کودک علاوه بر آنکه باید از الیاف طبیعی تهیه شده باشد، باید با سایز کودک نیز متناسب باشد.
 
 
11. دمای محیط را کنترل کنید
وقتی دمای محیط مناسب باشد، خواب بهتری خواهید داشت. این مسئله در مورد کودکان و نوزادان نیز صدق می‌کند. به توصیه آکادمی پزشکان اطفال آمریکا، بهتر است دمای اتاق کودک بین 65 تا 70 درجه فارنهایت باشد تا خطر SIDS یا سندرم مرگ ناگهانی نوزاد به حداقل برسد.
 
 
12. چراغ‌ها را خاموش کنید
برای آنکه جغد کوچولوی شما بداند وقت خواب است، چراغ‌های اتاق خواب را خاموش کنید. از چراغ خواب استفاده نکنید. به علاوه، می‌توانید در طول روز از پرده‌های کلفت و تیره استفاده کنید تا زمینه خواب کودک فراهم شود. وقتی زمان بیدار شدن پس از خواب شبانه یا یک چرت کوتاه فرا رسیده است، پرده‌ها را کنار بزنید تا کودک با دیدن نور تفاوت را احساس کند.
 
13. ماساژ درمانی کنید
یافته‌های به دست آمده از مطالعات محققان دانشگاه میامی نشان می‌دهد نوزادان و کودکان نوپایی که قبل از خواب ماساژ داده می‌شوند، در مقایسه با کودکانی که تنها قصه می‌شنوند، سریع‌تر به خواب می‌روند. بنابراین، یک روغن طبیعی برداشته و به آرامی کودک خود را ماساژ دهید.
 
 
14. خواب روزانه کودک را کنترل کنید
چرت زدن به تسریع رشد ذهنی و جسمی کودک کمک می‌کند؛ علاوه‌براین، به شما فرصت می‌دهد دوش بگیرید، ایمیل‌های خود را چک کرده و به تماس‌های دریافتی خود پاسخ دهید. جلوگیری از چرت زدن کودک باعث طولانی شدن خواب شبانه نمی‌شود. بنابراین، کودک را از چرت روزانه محروم نکنید.
 
 
15. به موقع پوشکش را عوض کنید
خیس شدن پوشک در شب می‌تواند مشکل‌ساز باشد. اگر کودک با پوشک خیس خوابیده، بیدارش نکنید. به آرامی پوشک را تعویض کنید تا کودک دچار بثورات پوشک نشود. استفاده از پوشک‌های با جذب بالا و استعمال کرم‌های محافظ پوست قبل از بستن پوشک به کودک کمک می‌کنند که از یک خواب شبانه راحت لذت ببرد.
 
 
 
منبع:برترین ها  
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.